Și caii sunt verzi pe pereți

  • Post author:
  • Post category:film

Voi scrie câteva rânduri despre filmul cu numele din titlu, nu despre melodie sau… poate și despre cântec, rămâne de văzut, am timp să mă răzgândesc. Dan Chișu a încercat să facă un film independent cu un buget de doar 240.000 de euro (conform spuselor sale de după avanpremieră), film care va fi prezent chiar și la un festival, cel de la Cairo, la categoria Films du Monde.

Filmul Și caii sunt verzi pe pereți tratează o problemă des întâlnită în zilele noastre, inadaptabilitatea celor de trecuți de vâsta a doua la tehnologia modernă – calculator, laptop, internet, mail – problemă ilustrată amuzant (it’s funny ‘cause it’s true). O a doua problemuță, întâlnită în film, este eterna goană după bani, dorința de îmbogățire rapidă a românului și asta prin orice mijloace. Am revăzut-o pe Anca Florescu, de data asta și puțin goală, după ce nu mai auzisem nimic de ea de la despărțirea de Nicoleta Luciu, alături de care forma, pe vremuri, trupa Laguna. Mai apar Bordea și Oreste, iar Adrian Titieni face un rol bun-bun, în interpretarea sa poți regăsi ușor câte ceva din comportamentul părinților.

 

 

Mi-au plăcut tenta umoristică a filmului, finalul (eu speram la un altfel de? happy end), însă filmul este prea clișeic, cel puțin pentru categoria mea de vârstă a fost foarte previzibil, iar eu îmi doresc de la un film să mă uimească de la un minut la altul. Pare tras pe cameră acum câțiva ani (ce puștan era Bordea!), premiera fiind, inițial, programată în toamna anului 2011.

Filmul Și caii sunt verzi pe pereți debuteză în puține cinematografe pe 2 noiembrie (nu e pe peliculă și de aceea), iar melodia cu același nume interpretată de Smiley, Alex Velea și Don Baxter a fost o potrivire și atât – Dan Chișu. Ulterior au colaborat și au făcut un trailer cu imagini împletite de la un concert și cadre din film. Chișu spunea că speră să recupereze măcar 10% din investiție, iar eu cred că dacă nu de la cinema, măcar de la un post de televiziune, pe TV sigur ar avea o audiență decentă.

Lasă un răspuns