Votul în România, mileniul trei, anul 2014

Am trimis roboți pe Marte, ne dăm cu 1Gbps pe net, avem televiziune HD în vârf de munte, downloadăm cu sute de mega fără fire, dar în anul 2014, mileniul trei, în România nu este implementat un sistem informatic care să faciliteze o votare transparentă, rapidă și ușoară.

E nevoie de un singur laptop/PC unde să ți se verifice CNP-ul și atât. Adio declarații pe propria răspundere, adio aglmorație în străinătate sau în campusurile universitare. Ți se cere actul de identitate, se verifică CNP-ul (ultima cifră e una de control, astfel că tentativele de fraudare cu CI false ar fi diminuate), dacă ai mai votat altundeva, te ia de mână domnul polițist și îi explici tu cum ai primit 50 de lei/30 de euro sau o găleată cu alimente.

Este prima postare electorală de pe blogul meu, însă aseară am albit și mi-a explodat capul de durere, văzând cum decurge această campanie electorală, cea mai mizerabilă din România ultimilor 25 de ani.

#IeșițiLaVot #VinoLaVot pe 16 noiembrie și nu obligați o generație întreagă să fugă dintr-o viitoare Românie comunistă.

 

Mai jos, câteva dintre postările mele electorale de pe Facebook:

  • Ponta vrea să ne reobișnuim cu statul la cozi. Nu au fost suficiente declarații pentru că PSD-ul era ocupat cu imprimarea cartelelor pentru pâine și lapte.
  • Nu neapărat Iohannis, dar cineva să placă la toată lumea. #‎ieșițilavot‬ ‪#‎turul2‬ ‪#‎VinoLaVot‬
  • Într-un fel e bine că sunt probleme cu listele suplimentare acum, în turul 1, atât în România, cât și în străinătate. Astfel în turul 2 nu va mai fi împiedicată votarea. Sper.
  • Te rog dă-mi unfriend acum, fără nicio părere de rău, dacă ai votat cu Ponta, de bună voie și nesilit de nimeni, considerând că e cea mai bună variantă pentru România. ‪#‎ajunge‬
  • Bravo, Digi24, pentru că ai întrerupt transmisia când Kelemen Hunor a început să vorbească în maghiară. (aici mai erau niște înjurături).
  • Dan Diaconescu 3,3% – Bă, voi vă dați seama că aproximativ 300.000 de oameni au putut vota așa???
  • Sper că multor pensionari le-a tremurat mâna și au pus ștampila pe poziția a 2-a, nu pe a 4-a.
  • Î: Ce are 200 de picioare, miroase a transpirație sau naftalină și votează cu Ponta?

    R: Un autobuz plin cu pensionari, la 7 dimineața.

  • Sondaje exit-poll PSD: Ponta are deja 140% la ora 15:00.

  • Un lucru e sigur, Maria Băsescu nu a votat cu Udrea. ‪#‎vinolavot‬

Election victory via Shutterstock

Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns