Je ne suis pas Charlie en Roumanie

Treaba cu libertatea de exprimare nu e chiar așa cum ne-ar plăcea nouă să credem. Nu e cazul să o ținem sus și tare cu “Je suis Charlie”, pentru că nu prea merge și la noi, în România. Oricât ne-am bate noi cu pumnii în piept, ANAF nu va călca prea curând într-o biserică să verifice de ce nu se eliberează bonuri fiscale pentru lumânările ori icoanele vândute.

Urmează să avem o caterdrală fără rost, pe care se ard sute de milioane de euro, asta în timp ce se desființează școli și spitale… știți povestea. Eh, nu era suficient doar atât + influența bisericii în politică, acum libertatea de exprimare nu prea mai e libertate, deoarece Consiliul Parohial al Bisericii Sfântul Gheorghe (București) a făcut presiuni și a reușit să solicite modificarea unei picturi de pe zidul unei clădiri din apropiere. Asta deși graffiti-ul (o interpretare modernă a scenei în care, potrivit legendelor medievale, Sfântul Gheorghe ar fi omorât un balaur) a fost realizat de 3 artiști, cu acordul proprietarului clădirii și în scopul înfrumusețării zonei, altfel, plină de gunoaie și clădiri în ruină. (sursă Europa FM).

Jos cenzura? Nu prea. Graffiti-ul va rămâne, în forma actuală, doar până pe 11 mai 2015, ulterior urmând a fi șters sau modificat. Cum să nu iubești România?

 

 

Sursă foto

Lasă un răspuns