De prin cinema [1] – Crimson Peak

Am o listă. O foaaaarte lungă listă a filmelor pe care urmează să le văd, iar 90% dintre ele evident că nu au apărut. Îmi place să ajung la cinema, sunt înnebunită chiar să-mi procur bilete imediat cum știu că un film din această listă a început să ruleze în cinema. Spre exemplu, doar eu și încă 5 oameni eram în sală la ora 12 când rula Divergent. Sau Harry Potter. Saaau oricare alt film de care sunt pasionată.

Am fost tentată să încep această rubrică, (NO SPOILERS ALLOWED!) deoarece vreau să vă țin la curent cu ultimele noutăți din cinema, dat fiind faptul că nu prea ratez premierele mari. Eh, nu mă compar cu un domn care va sta lângă George Clooney la avanpremiera filmului Spectre de la Las Vegas, dar totuși… 🙂

Avem în acest moment o groază de filme super, care rulează acum, ca în oricare sfârșit de an, de la Minions, Black Mass (la care încă nu am ajuns, dar săptămâna asta îl văd sigur – very fan of Johnny Depp, a cărui prezență în remake-urile trilogiei Godfather abia o aștept), Pan, The Martian, The Intern și, nu în ultimul rând, filmul care a intrat în cinema din această vineri: Crimson Peak.

Aștept încă de ceva vreme acest film, dat fiind faptul că îi are ca protagoniști pe Tom Hiddleston și Mia Wasikowska. Sunt foarte la curent cu toate filmele care urmează să apară cu actorii mei preferați (Johnny Depp, Joel Kinnaman, Robert Downey Jr., Tom Hiddleston), iar pe acesta îl așteptam cu mare drag, deoarece combinația între acești actori este una foarte reușită, i-am mai văzut jucând împreună și în Only Lovers Left Alive, film pe care nu vi-l recomand să-l vedeți, însă ei doi ies în evidență de fiecare dată.

Pe Tom Hiddleston îl știți din Thor și The Avengers, interpretându-l pe Loki, fratele lui Thor, iar pe Mia Wasikowska sigur o stiți din Alice in Wonderland. Alături de ei mai apar în Crimson Peak, Charlie Hunnam – actorul care a refuzat să-l joace pe Christian Grey, dar care are un parcurs bun în serialul Sons of Anarchy, și Jessica Chastain, din The Martian și Interstellar. Regia aparține faimosului Guillermo del Toro, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Simplul fapt că acest om regizează filmul, te face puțin curios și dornic de a-i vedea opera.

Foarte puțin din film: deși posterul arată o scenă parcă din Addams Family, varianta pentru vampiri, filmul nu este horror. Este un film despre dragoste, putere, familie. Și fantome 🙂 Toate acestea transpuse de un joc actoricesc fabulos, cadre foarte bine alese și un scenariu pe măsură. Well, it made me laugh, but it also made me cry. No, Tom Hiddleston makes me cry all the time, even in Avengers :))

Vă recomand cu căldură să vizionați acest film, dar așa, într-o duminică după-amiază liniștită, biletele pot fi rezervate chiar de aici.

Lasă un răspuns