Nu mai mințiți că vă duceți la munte!

Poveste #dinTAXI: Vineri seara, trecut de 19:30, ploaie și vânt, plec de la birou cu un taxi normal, că UBER avea tarif X2, și parcă nu merita 2,78 lei/km. Mă rog, ar fi meritat tariful și 10 minute de așteptare, dacă nu găseam în Star Taxi – 5 minute, 1.39 lei/km.

Scăpat de ploaie, urc alături de o colegă care mergea în aceeași direcție, eu urmând să rămân în Militari, zonă cu metrou, ea ceva mai jos, în “Drumul Taberii”. După cum știm cu toții, taximetriștii au un chef de vorbă mai mare ca al maestrului Florin Piersic. Printre multele subiecte dezbătute, am discutat și despre trafic, unul atipic de lejer pentru vineri seara, eu motivând că mulți au vrut să profite cât mai mult de cele patru zile libere, să fugă la munte, să se bucure de zăpadă, de… n-am mai apucat să termin fraza că mi-o taie șoferul imediat:

SE DUC LA ȚARĂ, BĂ! Și-au făcut toți câte o coșmelie în afara orașului și zic că se duc la munte, dar, de fapt, se duc la țară, la țară, bă, nu la munte!

Photo – Winter nature by ShutterStock

Acest articol are 3 comentarii

  1. Georgiana

    Cred ca am dat si eu peste acest domn. Era foarte revoltat pe oamenii care vin din provincie in Bucuresti: „Nu au mamele bani sa le ia si lor o vaca, sa o creasca acolo linistiti, asa ca le vand pe alea pe care le au si ii trimit la Bucuresti cu banii, sa se descurce. Se angajeaza la call centere toti, isi iau o hoasca de masina si toata ziua ies cu ea pe strada, mandri ca stau in Bucuresti. N-au bani de casa, asa ca-si cauta tot una de la tara ca ei si-si fac un credit impreuna, ca separat nu le aproba la niciunul. Dar n-au bani de centru, isi iau la periferie, cealalta periferie fata de unde muncesc. De asta e plin Bucurestiul, ca circula ei dintr-o parte in alta. Cand eram numai noi, in orasul nostru, era totul liber. Si nu respecta taximetristii, nu ii respecta ca muncesc duminica. Pe vremuri oamenii care munceau duminica erau respectati. Astia nu respecta. Duminica ies toti la mall si se grabesc, sa nu piarda filmele. Nu poti sa-i depasesti, sa le tai fata, ca esti in graba cu clientul, ca si ala pierde filmul, pentru ca daca o faci se opresc la semafor si tipa dupa tine ‘Taraaaneeee’. Auzi la ei, tot eu taran, ma??? Da’ ei ce sunt? Tarani fara bani de-o vaca!”

    1. Cristi

      Ca si provincial nu pot sa zic decat ca sunt de acord cu domnul. Bucurestenii aia get-beget sunt mult mai educati si mai cumpatati decat toti veneticii care s-au trezit cu buletin de Capitala si acum se cred mari bucuresteni. Pentru ca asa au invatat pe camp, acasa.

  2. Ema

    Asa o fi…

Lasă un răspuns