iPhone SE, telefonul perfect

De ce zic perfect? Pentru că sunt înconjurat de oameni care nu suportă diagonala de 4,7” și care nu înțelegeau de ce Apple nu pune specificații de top într-un smartphone cu diagonala mai mică. Eh, uite că, și de data aceasta, Apple dă o palmă peste nas concurenței. Unii vor zice că bătrânul Jobs avea dreptate când spunea că nu poți ține, într-o mână, un telefon cu o diagonală mai mare de 4”, riscând să nu ajungi cu degetul mare în colțul cel mai îndepărtat al ecranului. Și avea dreptate, eu am trecut de la 5s la 6s mai mult pentru o baterie mai mare și de abia apoi pentru specificații de top pe care nu le aveam pe un alt smartphone Apple, cu o diagonală mai mică.

Prin urmare, noul iPhone SE arată fix la fel ca un iPhone 5s, iar asta nu poate fi decât o mișcare inteligentă, astfel încât toate accesoriile pentru mai vechile 5 și 5s vor fi compatibile și cu noul SE. Apropo, iPhone 5s nu mai există în oferta Apple.

iPhone SE

  • Are aproape aceleași specificații ca iPhone 6s, diferă diagonala (4” în loc de 4,7”) / bateria ar fi de 1642 mAh, conform GSMarena, față de 1715 mAh la 6s / camera frontală de 1,2 în loc de 5 MP / 1GB de RAM în loc de 2 – neconfirmat, sursa GSMarena. UPDATE: se pare că are tot 2GB RAM, bă chiar are performanțe mai bune în benchmark, probabil datorita ecranului cu rezoluție mai mica, performanțele sunt mai bune ca la 6s. Aceleași patru culori, cameră de 12MP, Live Photos, filmare 4K, nu are Force Touch (e ok, rar îl folosesc) și cam atât. Ah, doar 150 de MB pe LTE, ai auzit Bernie Sanders, DOAR!
  • Vor fi doar două variante de stocare: 16 GB – 399$ (probabil 450 de euro, la noi) și 64 GB – 499$ în SUA, probabil 550 de euro, în România.
  • Concluzie, pentru cei care nu vor smartphone cu ecran mare, iPhone SE este cea mai bună soluție.
  • Specificații complete + comparații aici. Info GSMarena, aici.

 

Acest articol are 2 comentarii

  1. johny

    Jobs spunea că mărimea ideală pentru un telefon este 3,5″ nu 4″, toate iphoanele, de la primul până la iphone 4s, lansat în ziua în care a murit jobs, au exact aceeași diagonală de 3,5″

  2. Gigi

    De asemenea iPhone? Serios? ce-i cu atata hipsterime?

Lasă un răspuns