Murim și ne doare în pilulă

Nu găsim un avion în Apuseni și mor oameni, unii sfârșesc înecați în lacul Siutghiol, 64 pleacă din club direct spre ceruri, alții pică secerați pe teren și mor cu zile, pardon, cu minute. Majoritatea românilor vor concluziona că așa e la noi, n-ai ce să faci, ce așteptări ai putea avea. Ne cunoștem sistemul ăsta corupt care ne omoară mărunt, dar cel mai tare mă doare că ne doare în pilulă și ne ascundem în case și în fața monitoarelor… că dacă e vorba de protestat, mai nimeni nu iese în stradă, să o facă alții!

Tolontan scrie de două săptămâni despre dezinfectanți și infecțiile intraspitalicești, într-un final face cineva un event pe Facebook, să ieșim să protestăm, de parcă de rețeaua lui Zuckerberg era nevoie ca oamenii să se simtă scârbiți de tot și toate, încât să iasă în stradă, să-și strige ofurile.

Ne doare la pilulă pe toți, că doar nu mă apuc să mă exclud pe mine și pe cei câteva sute (inițial două) care am ieșit aseară, la Universitate, să protestăm. Asta în timp ce la câteva sute de metri mai încolo, erau mii de oameni la Festivalul Luminii sau la Gumball 3000, să vadă mașini.

Tot azi-noapte a mai venit o picătură chinezească, un fotbalist murind pe teren, în timp ce oamenii din ambulanță mâncau semințe și fumau, pentru ca mai apoi să ocolească terenul, ca să nu intre cu mașina pe iarbă. Bă, voi vă dați seama în ce țară trăim?

Concluzionez cu ce ziceam și aseară, în descrierea unei fotografii de la protestul de la Universitate:

Probabil doar dacă va câștiga România Campionatul European vor ieși zeci de mii la Universitate. Ăștia suntem.

Lectură suplimentară:

Lectia de prim ajutor: cum facem corect resuscitarea cardio-pulmonara

Mai multe detalii despre prim-ajutor, aici.

Bonus, din fascinanta noatră țară:

Consilierul premierului Ciolos pe probleme de infrastructura, reclamat la DNA de catre unii angajati ai CNADNR pentru prea multa transparenta. A comunicat pe Facebook care e stadiul proiectelor de pe Centura Bucuresti, inclusiv Pasajul de la Domnesti

Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns