Alex Velea se inspiră de la Justin Bieber care s-a inspirat de la White Hinterland

UPDATE – Se pare că și Justin Bieber și Skrillex s-ar fi inspirat, deci și Sorry e copiată, ba chiar există un procest intentat în acest sens. White Hinterland – "Ring The Bell" este melodia cu adevărat originală.

 

 

Oricât de hulit ar fi fost micuțul Justin Bieber, nimeni nu-i poate contesta calitățile de artist. Că nu-i pe placul tuturor, asta e altă treabă. Dar să revenim la craioveanul nostru aka Alex Velea, care a mai scos înc-o manea, pardon, o piesă pop-dance. Nicio problemă până aici, are cine să-i asculte melodiile, își cunoaște publicul, știe ce vrea, bine ar fi dacă nu s-ar mai inspira.

Sunt curios din fire, așa că dau play fiecărei melodii noi pe care o văd pe net, mai ales celor românești, că-mi place să cârcotesc. Dacă e vreuna care nu-mi place deloc, o ignor, dacă e vreuna care-mi pare că sună bine rău, dau share, scriu pe blog, o promovez.

Eh, mai există și o categorie aparte, în care sesizez asemănări, ca să nu zic sample-uri imitate sau, mai grav, că melodia e copiată cu totul (mi-am luat-o în cazul Cristi Minculescu & Dan Bittman – S-Aprindem Torțele VS Hozier – Take Me To Church, unde inclusiv unul dintre compozitori mi-a oferit explicații de ce nu e copiată, eu rămânând la aceeași părere, urechea nu mă minte, nu acuz că ar fi exact aceleași note, că e plagiat, ci doar că sună la fel, muzical).

Așadar, ma man, A to the L to the E to the X Velea, așa tare îți place cum sună Sorry a lui Justin Bieber de te-ai inspirat din ea?

 

Justin Bieber – Sorry (de la 01:05 la 01:35)

 

 

Alex Velea – Ziua Mea (de la 00:46 la 01:08)

 

 

Acest articol are un comentariu

  1. LS

    Nu prea au legatura, dar oricum piesa lui Velea e incredibil de proasta, cu niste versuri de genul „In vacanta de vara am fost la bunica si m-am jucat cu pisica” :))))

Lasă un răspuns