Un părinte din Sibiu primește 35.800 EUR/lună, indemnizație pentru creșterea copilului

Scriam în aprilie că a fost promulgată legea privind indemnizația pentru creștere a copilului, astfel aceasta urmând a fi, de la 1 iulie 2016, 85% din veniturile părintelui, acordată pe o perioadă de doi ani, fără existența vreunui plafon (cel vechi, de 3.400 lei, a fost eliminat). Astfel s-a ajuns la situația în care 250 de părinți, cu salarii foarte mari, consumă aproape o treime din bugetul alocat indemnizațiilor de creștere a copilului.

Later edit:

Pentru că văd că există posibilitatea să fiu înțeles greșit, dau copy paste la răspunsul pe care i l-am dat și lui Alexandru Neştian, în comentarii, mai jos: Nu cred că am lăsat undeva de înțeles că e ceva rău că cei care au salarii mari iau 85%. Ci am expus situația, arătând cu degetul către politicieni, care încearcă să o dea la întors. Zic să o joace până la capăt și să se descurce cumva, să ia de la alte bugete, că au de unde.

Sigur cel din Sibiu, care primește 35.800 euro/lunar, nu e domn președinte, căci dumnealui nu are copii, spre dezamăgirea primăriței de București.

Mă rog, cică în luna iulie 2016, statul a plătit indemnizații de 70 de milioane de lei, cu 20 de milioane de lei peste bugetul alocat, astfel că indemnizațiile mamelor ar intra din nou în atenția Ministerului Muncii, nefiind exclusă o nouă plafonare a acestora la 10.000 de lei, după cum susțineau unele surse din rândul politicienilor.

Dar, la ora 21.00 (5 septembrie 2016), Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a negat că indemnizațiile pentru mame vor fi plafonate și a cerut Parlamentului să ia o decizie.

 

Later edit:

 

Surse: ProTV, Digi24

Acest articol are 2 comentarii

  1. Nestian

    Ne gandim si la impozitele pe care statul le-a tot luat de pe persoana ce incasa 45.000 (daca 85% inseamna 38.500)?

    Daca netul era 45.000, atunci impozitele erau undeva pe la 25.000 eur.

    Daca Diana ar castiga 45.000 eur pe luna, cat ar sta acasa, din cei 2 ani, daca ar primi doar 3400 ron (lege veche) si cat ar sta acasa daca si-ar lua 38.500?

    1. Ionut Bunescu

      Man, nu cred că am lăsat undeva de înțeles că e ceva rău că cei care au salarii mari iau 85%. Ci am expus situația, arătând cu degetul către politicieni, care încearcă să o dea la întors. Zic să o joace până la capăt și să se descurce cumva, să ia de la alte bugete, că au de unde.

Lasă un răspuns