You are currently viewing Nu înțeleg cum Farmacia Tei poate avea prețuri atât de mici!

Nu înțeleg cum Farmacia Tei poate avea prețuri atât de mici!

Aș fi putut scrie titlul altfel „De ce are Farmacia Tei prețurile atât de mici!”, dar n-aș fi știut să vă răspund. Dar poate voi primi un răspuns oficial după ce voi share-ui acest articol pe Facebook și le voi da un tag.

setsize579225-subheaderdrugpricelookup

Treaba e așa: printre atâtea farmacii, e greu să găsești una cu prețuri mici, zici că toate sunt aliniate. Eu preferam Helpnet, că era la parterul blocului, pe vremea când stăteam în Militari. Aveam și Sensiblu, dar toată lumea știe că e una dintre cele mai scumpe farmacii, cu tot cu reducerile aplicate cu ajutorul cardului de fidelitate. Apoi s-a deschis Belladonna, la un bloc distanță, și au devenit preferații mei, având cele mai bune prețuri, asta fără să utilizeze vreun sistem cu carduri de fidelitate/reduceri. Ulterior au oferit și ei carduri, pentru că omul de rând avea impresia (implementată mental de celelalte farmacii) că doar cu card de fidelitate ai parte de prețuri mai mici.

Și a venit momentul mutării din Militari, schimbarea locației biroului, așa că am tot ajuns pe la Farmacia Tei, asta după ce vedeam ce prețuri bune au în magazinul online. Pe site nu prea poți comanda medicamente, nu le permite legea să le expedieze prin curier/poștă, chiar dacă se pot achiziționa FĂRĂ rețetă.

I-am cumpărat mamei niște suplimente alimentare, apoi am căutat, pentru mine, niște lacrimi artificiale (deh, ochii-n laptop toată ziua). Și am ajuns să fac niște comparații concrete:

Systane ULTRA (picături oftalmice) – 29 de lei la Tei, 55 de lei la Helpnet.

Pastă de dinți Paradontax Clasic, 75 ml – 9 lei la Tei, online, 9,5 lei în magazin. Oriunde altundeva e de la 15 la 19, chiar și în supermarket.

ACC 600, 10 comprimate efervescente – 12 lei la Tei, între 20 și 25 oriunde altundeva (farmacii uzuale, gen Catena, Sensiblu, Helpnet etc). La fel, Fluimucil, 8 lei la Tei, 18-23 altundeva.

Cystone (Himalaya) – 20,5 lei în magazin, 22,5 online la Tei, altundeva e intre 28 și 37 de lei.

Parasinus, 20 de comprimate – 7,5 lei la Tei (online), 11-13 lei la alte farmacii.

Nurofen răceală și gripă, 24 de comprimate – 20,5 lei (online), oriunde altundeva, de la 27 la 33 de lei.

Exemplele pot continua, cred că ați prins ideea, celelalte farmacii au niște adaosuri comerciale enorme, dacă au produsele și de 2 ori mai scumpe decât la Tei. Ok, celelalte farmacii au marketing agresiv, reclame peste tot, mai mulți angajați, mai multe farmacii, nu doar 3, precum Farmacia Tei, dar asta nu înseamnă că nu e jecmăneală, când ai prețurile atât de mari față de un concurent care arată că se poate. Plus că acum am înțeles de ce aproape nicio altă farmacie NU are prețuri afișate pe site, fix de frica unor comparații pe care lumea le-ar putea face cu FarmaciaTei.ro

Mi-aduc aminte de Cosmote și primele lor cartele cu 2000 de minute/sms la 3 euro, a urmat o revoluție a ofertelor la toți operatorii de telefonie mobilă. Tot ce pot să sper e ca cei de la Tei să deschidă cât mai multe farmacii, poate așa vor forța marile lanțuri concurente să mai scadă din prețuri.

Acest articol are 122 comentarii

  1. serban

    am fost acum cateva luni si nu aveam unde sa parchez, era imbulzeala, veneau de prin tot bucurestiul in special ptr pitici: scutece, creme, suplimente, etc

    1. Radu

      Eu cred ca vin din toata tara, nu numai din tot Bucurestiul.
      Oricum, subiectul e vechi, farmacia e veche, se stie de ani de zile ca practica cele mai mici preturi din tara si ca celorlalte farmacii li se zburleste parul pe ele cand aud de Tei.
      Sper cat de curand sa dispara cat mai multe din farmaciile care practica preturi exorbitante, aberante.
      Fortza fie cu Tei, cartierul in care m-am nascut si crescut!

  2. Dara

    Eu nu imi doresc sa deschida mai multe farmacii ca ma gandesc ca pe urma isi vor mari ei preturile.
    Prefer cate sunt, dar foarte bine aprovizonate. 🙂

    1. Flo

      Si eu sunt curioasa sa vad daca raman cu preturi mici avand in vedere ca se extind. O sa apara farmacia Tei in intersectie la Dristor.

      1. Elvira Nicolae

        orice extindere presupune investitii = bani . deja au inceput sa creasca preturile, nu cu mult dar trebuie sa tine cont si de scumpirile producatorilor

  3. Moise

    Sau cresc si ei preturile ca sa poata sustine dezvoltarea :))

    1. e/l

      De mult functiooneaza si se pot comnada si online.Merita.Deci ceilalti ne fura la greu; am luat cartilaj de rechin cu 36 lei; in tp ce e 56 peste tot, ba chiar mai mult

  4. diana

    Buna! Eu sunt cam reticenta cu Bebe Tei dupa ultima experienta. Am fost sa imi cumpar o crema dermatologica pt ten si culmea e ca atunci cand am ajuns acasa am vazut ca ambalejele celor 2 produse ( cel nou si cel vechi in care mai aveam putina crema ) aveau diferente (la nivel de fond scris, chiar si logo). Initial am crezut ca s-a schimbat ambalajul insa am contactat firma producatoare si mi-au spus ca nu au schimbat ambalajul. Acum ce sa cred?

    PS: diferenta de pret era de 5-6 lei in favoarea Bebe Tei

    1. Ionut Bunescu

      Zi-ne și nouă ce cremă, te rugăm. Ai revenit cu ea în magazin pentru a solicita lămuriri?

      1. Bogdan

        Itopik probabil. E cunoscuta schimbarea mixului de produse, tine de producator.

    2. Bebe Tei

      La Bebe Tei se depun eforturi continue astfel incat sa ne asiguram ca absolut orice produs cumparat de clientii nostri este original si, mai mult de atat, manipulat si stocat in conditii optime de catre partenerii nostri distribuitori sau producatori.

      Va rugam, in cazul in care aveti indoieli, sa ne faceti o vizita la oricare dintre magazine cu produsul cuparat si bonul fiscal pentru a verifica impreuna cu partenerul daca acesta este original si nu contrafacut.

      1. Padure Anca

        Am cumparat de la Dvs un sampon pentru copii la recomandarea unei angajate a magazinului din Tei, cu mentiunea ca s-a schimbat ambalajul. Cand am ajuns acasa am observat ca samponul recomandat este pentru copii cu probleme de senzitivitate a pielii. Am cerut inlocuirea lui si mi-a fost refuzata, cu toate ca am fost pacalita. Ma voi adresa la ANPC de aceasta data. Cumpar de la Dvs. de aproximativ 500lei pe saptamana. Cu toate ca preturile sunt cu 5-10 lei mai mici decat in alte parti, aveti angajati necalificati care va strica numele. Pacat…

        1. Ionut Bunescu

          Salutare, nu cred că ai comentat unde trebuie. 🙂

          Intră pe site-ul celor de la Farmacia Tei și scrie-le acolo. 😉

    3. anca

      Nu e vb de Bebe Tei ci de farmacie. Sunt diferite

      1. delma

        a zis clar BEBE TEI. chiombește-te mai bine

    4. Stuparu

      Am constatat si eu diferentele acestea. Oare sunt contrafacute?

      1. Ionut Bunescu

        Salut, te rog să citești comentariile, poate îți răspunzi singur la întrebare. 🙂

  5. Andreea

    Farmacia Tei este o farmacie atipica. Explicatia preturilor este simpla. Eu de exemplu, farmacie independenta pot sa cumpar cate 50 de cutii de nurofen, in schimb farmacia tei cumpara 5000. In concluzie discountul pentru 50 de cutii cu plata la termen nu se compara cu cel primit pentru 5000 cutii cu plata pe loc. 🙂

    1. Diana

      pai si cum de Farmacia Tei, care are 3 unitati in toti Bucurestiul, isi permite sa comande 5000 mii de bucati dintr-un produs, iar farmaciile gen Sensiblu, care sunt cel putin 50 in Bucuresti, nu isi permit sa comande cel putin 10 cutii dintr-un produs per unitate? Comenzile se fac la nivel de companie, nu de unitate operationala.

      1. Stefan-Adrian Bancu

        Chiar discutam cu un coleg aceasta situatie. Din ce inteleg eu Farmacia Tei este un distribuitor mare pentru extern, adica comanda 5000 bucati sa exporte in tarile europene. si s-au gandit la un moment dat cum ar fi sa-si deschida si o farmacie in RO, la preturile lor de achizitie.

        1. Ion

          Nu intelegi bine deloc Stefan. Este o farmacie, nu un distribuitor, nu exporta ci vinde in toata tara – si daca ai merge odata la una din locatii ai intelege asta vazand cata lume isi face cumparaturile acolo.

          Este foarte simpla abordarea lor si se numeste BUN SIMT: adica daca primesc un discount de la furnizor ei il introduc in pret si mizeaza pe rulaj, adica pe vanzari cat mai mari. E normal ca oamenii sa-si doreasca sa cumpere la un pret cat mai mic. Marea smecherie aici este sa tii pasul cu aprovizionarea.
          Daca ai intra in biroul de deasupra farmaciei, prima persoana pe care ai vedea-o ar fi Roxana Maftei, (proprietarea afacerii) cu castile pe urechi, discutand la telefon cu diversi furnizori, negociind si cautand variantele cele mai bune de aprovizionare. Si asta zilnic, pana seara. Arata-mi asa ceva intr-o alta farmacie…

          Asta e reteta: munca multa, viziune, seriozitate si mai ales cumpatare. Ei nu se lacomesc sa-si adjudece discounturile primite ci le introduc in pret, micsorandu-l astfel.
          Am lucrat in distributia farma si iti spun clar: oferte gen 3000 cu 1000 gratis cumpara multe farmacii. Doar ca dupa 6-9 luni vin si plang sa le dea inapoi pt ca nu se vand. Si nu se vand pt ca pretul pe unitate l-au lasat acolo sus, nu cumva sa nu castige maximum.. Toti primesc oferte. Doar ca o astfel de oferta se transforma in bani pt farmacie NUMAI dupa ce este vanduta..

          Mai zicea cineva pe aici ca la Tei sant preturi mici pt ca nu au mult personal… Oameni buni, in Farmacia Tei de pe Lacul Tei sant peste 125 de angajati si numarul este in crestere. Creste numarul si nu pleaca nimeni. Cred ca si asta ar trebui sa va spuna ceva despre Tei..

          Va urez zi frumoasa tuturor!

          1. sima dorian

            Explicatia pentru preturile mici ale farmaciilor tei este urmatoarea: patronul acestora este o persoana cu handicap si,conform legii nu plateste tva si impozit pe profit astfel incat poate poate pune un adaos comercial mai mic

          2. Klein

            Din fericire o cunosc pe patroana si este o femeie perfect sanatoasa. Singurul ei handicap e acela ca nu a putut face copii, desi a incercat am fost colege de spital Giulesti. Si poate mai are un handicap acela ca nu a intrat in politica si nu sponsorizeaza vreun partid. In rest e o persoana tanara si muncitoare si careia ii pasa si de altii. Daca ar fi macar jumatate din tara ca ea am fi departe

          3. Ionut Bunescu

            Eh, Klein, oameni invidioși. 🙂

          4. e/l

            si f rai
            sa i dea Dumnezeu multa sanatate acestei grozave doamne, doamna cu adevarat

          5. eliana

            Paote ca,sunt discounturi peste tot dar,nu se regasesc in pretul cu amanuntul.Deci,in avantajul pacientului

          6. Elvira Nicolae

            ce spui ? ca ai lucrat in distributia farma si ca ei nu exporta ? :))))) pentru ca au bun simt ….hai serios acum, daca legislatia nu ar permite si nu ar fi o afacere profitabila nu ar fii distribuitori si farmacii care fac asta .
            tocmai cei care lucreaza in domeniul asta stiu ca exporta in draci, ptr ca altfel nu ar mai functiona din cauza cheltuielilor totale mari .
            poti spune ca este un business destept care profita de coruptii care ne conduc, dar nu ca au bun simt

            1
            1
  6. Alice

    Din punctul meu explicația e logica si simpla : este o farmacie care se bazează pe volum nu pe adaos. Producătorii in general oferă in funcție de cantitate discount suplimentar sau realizarea de target aduce alte avantaje precum si plata in avans sau la livrare. Cunosc farmacia tei de mai bine de 15 ani când erau la parterul unui bloc pe colț cu un spațiu foarte mic. Încă de atunci era aglomerata si nu am avut niciodată probleme cu ei. Eu as felicita persona care a avut ideea aceasta de business

    1. Sebe Eugenia

      Sunt profesionisti!

    2. Ako Ako

      În Occident adausurile comerciale sunt rezonabile. Numai la noi adausul comercial este scandalos, 0-500%. Lăcomia pierde omenia. Farmacia Tei practică adusuri comerciale mici şi aşa are o clientelă fidelă.

      1. Elvira Nicolae

        lasa ca mai sunt si alte farmacii independente cu adaosuri mici dar care nu fac nici export si nici nu au intelegeri cu producatorii si chiar daca platesc cu PPL tot nu pot ajunge la preturile de intrare de la Tei. Deci nu este vorba doar de adaos aici

  7. aA

    Lucrurile sunt simple. Sanatatea este si ea un business. Un business care unii au 10% profit alti au 30%. Un business in care cei care solicita un serviciu au sau nu au timp. Citeam in anii trecuti ca faimoasele retele de furnizori de servicii de sanate(regina maria,medlife, medicover si toti ceilalti) au profituri de 20% in conditiile in care rata profiturilor in europa civilizata si sua este de 5-8%. Din pacate lipsa de reglementare in acest domeniu face ca baietii buni sa faca bani si ceilalti sa sufere. Te atrag cu abonamente mici iar cand vrei o programare fie platesti ca sa ajungi mai repede fie fugi de la serviciu in timpul programului fie astepti. Farmaciile sunt si ele un business asemanator. Se fac bani frumosi din adaosuri mari pentru oamenii merg la farmacie sa ceara medicamente in loc sa mearga la medic. Farmacia ii da produsele la care ea are discount mare si adaos foarte mare. Nu de putine ori am intrebat farmacistul sa imi ofere un remediu pentru gat inflamat de la raceala si sa stie un singur produs. Daca ii zic de al doilea nu stie daca il are desi e vizibil pe raft. Sistemul de bonusare, pentru ca si farmacistii sunt niste vanzatori ii face sa alerge dupa bonusul lor.

    Poate am batut campii, dar ma framanta intrebarea de ce tigarile au pret fix la vanzarea cu amanuntul indiferent de unde le cumperi? Principiul e acelasi ca si la medicamente: firma producatoare distribuie prin vanzatori produsul lor. Acelasi produs la toti vanzatorii. Exista chioscul din colt, hypermarketurile, cluburi. Cheltuieli diferite, pretul este la fel.

    1. Bogdan

      Se cheama „pret recomandat”. Este ultima reduta la limita legii inainte de a avea probleme cu Consiliul Concurentei pe fixarea preturilor.

      1. Lus

        La medicamentele ce se eliberează doar pe prescriptie medicală se numește preț maximal! Si nu cred ca vedeți mari diferențe de preț la acele produse.

    2. gigiel

      La tugari este pret unic impus de catre stat, nu de catre producator. Adica statul nu iti permite sa ai mai multe preturi la același pridus in magazine diferite

    3. gigiel

      La tigari este pret unic impus de catre stat, nu de catre producator. Adica statul nu iti permite sa ai mai multe preturi la același produs in magazine diferite

  8. Vlad

    Ideea e putin mai profunda decat treaba cu adaosul si alte cele. Farmacia Tei are, din punct de vedere legal si comercial, licenta de distribuitor en-gross de medicamente – adica „alimenteaza cu marfa” atat celelalte farmacii, precum cele comparate in articol, cat si mare parte din institutiile sanitare de stat sau private din Romania. Ce vedem noi in vanzarile de medicamente en-detail (catre consumatorul individual) este doar un mic procent al afacerii, o „nisa” daca vrei.
    Ideea e ca proprietarii firmei au contracte direct cu producatorii de medicamente, fiind a doua mana de distributie; de aici preturile mici.
    Concluzia e simpla: daca 98% din vanzarea ta este pe acte de distribuitor catre alte entitati, cele 2% din marfa care-ti ramane pt vanzarea catre individuali sunt, in realitate, procente alocate pentru un marketing pe care nu-l sesizeaza nimeni. Pentru ca realitatea asta e: tot ce vinde Farmacia Tei catre individual nu urmareste neaparat obtinerea de profit cat cresterea notorietatii in randul consumatorilor. „Grosul” profitului vine din partea cealalta. Oricum, asta e bun de studiu de caz la facultatile de marketing, da’ nu observa nimeni mecanismul 🙂

    1. Daniela

      Tin sa te contrazic, farmacia tei si sensiblu spre exemplu au acelasi tip de relatie cu firmele distribuitoare de medicamente. Stiu acest aspect de la cineva care lucreaza la Farmexim. Dar una e ca un angajat sa vanda de 10.000 de lei pe zi si alta de 1000 de lei! Cati angajati are Farmacia Tei si cati stau 5 minute degeaba in schimb sunt multe farmacii din lanturile mentionate care stau cate 2-3 intr-o unitate zeci de minute pe zi fara sa vanda nimic. Acel timp costa

      1. Elvira Nicolae

        daca spuneti ca stiti pe cineva la Fexim -pe agentul care se ocupa de Tei intrebati si ce cantitati de medicamente originale ii da , medicamente care din farmacie lipsesc cu desavarsire de umbla pensionarii in limba dupa ele pe la alte farmacii dupa ce au stat acolo 2 ore ca la pomu laudat .
        si spuneti-mi cum este corect ca prin politica lor sa pune profitul prin export pe primul loc si nu bolnavii din tara noastra .
        asa ca faza cu time is money ….nu are nici o legatura aici; Teiul nu are preturi mici DOAR datorita volumelor achizitionate, ptr ca Lantul Sensiblu are putere de achizitie ptr sutele lor de farmacii, mult mai mare decat Teia , si basca mai are si depozitul Mediplus in spate = preturi mici de intrare 😉

  9. Cristian

    Hai sa nu ne mai dam după colțuri si sa facem presupuneri ridicole. Adevărul este unul singur : farmacia Tei vinde la end user cu preț corect având un adaos cinstit si modest. De fapt sint cei care ne-au arătat adevăratele preturi ale medicamentelor . Toți ceilalți sint in panica deja. Eu de exemplu am cumpărat de la Tei niște pastile Priorin cu 45 lei in timp ce prețul la orice alta farmacie este 110-145 lei. Fără comentarii…

    1. Lia

      Lucrez in farmacie independenta. Nu avem adaosuri mai mari de 30% fata de pretul de la distribuitor si totusi nu ne putem compara cu preturile de la Tei. La ei e vorba de procedura de achizitie (cu plata pe loc) a unei cantitati mari, direct de la producator. Ca exista si farmacii cu adaosuri grase e o realitate. Insa nu includeti orice farma in categoria nesimtiti cu adaosuri imense. Nu e cazul.

      1. Ako Ako

        Ia puneţi voi adausuri de 5% şi să vedeţi cum vă cresc vânzările. 30% este imens.

        1. cristi

          Cred ca nu stii pe ce planeta esti. 5% adaos comercial nu platesti nici jumatate din angajati.. + taxa de gunoi , energie electrica si chiria spatiului..

          1. CONSTANTIN DANIELA

            DRAGA FARMACIA TEI,VA ROG MULT,GANDITI-VA SA LIVRATI SI LA DOMICILIU,PRIN CURIER,NU TOATA LUMEA ARE CARD.MULTUMESC!

        2. Elvira Nicolae

          5% , atat crezi tu ca are Teiul :)))))))

  10. Florin T.

    Alpecin C1 – 20 de lei /// 25-30 lei la concurenta

  11. Cristina Pana

    Au preturi super bune si la dermato-cosmetice! Din pacate stai cam o ora la coada. La final cred ca alegi intre asta si putin mai multi bani.

    1. Ramona

      In Farmacia Tei de la Parcul Circului cat si cea din Sun Plaza au case separate pentru zona de dermato-cosmetice, asa ca nu stai prea mult la coada

  12. Andra

    Explicatia ar fi ca, spre deosebire de alte lanturi de farmacii, aceasta scoate profit din cantitate vanduta si nu din adaos comercial imens.

  13. Alx

    Farmacia Tei comanda foarte mult de la distribuitori si platesc pe loc.Automat au parte de discount si la cantitate si pt plata pe loc.Mai conteaza foarte mult si bbd-ul(best before day mai exact data expirarii).Daca comanzi medicamente cu bbd mai mic vei primi discount si pt asta.Farmaciile au voie sa aplice intre 0% si 700 % adaos comercial.

  14. Mihai

    @Lia Are perfecta dreptate. Am fost reprezentant medical si pentru a vinde/lista un produs in Farmacia Tei trebuia sa vin cu discount suplimentar. Ei achizitioneaza cantitati mari si se bazeaza pe volumul de vanzari. Profitul poate iesi si din volum dar si din retetele compensate pe care statul le plateste la fel pentru toate lanturile, dar care la Tei vin foarte, foarte multe. Si Sensiblu isi permite sa achizitioneze la fel doar ca ei au de platit salarii mai multe, chirii mai multe si mai trebuie sa fie si actionariatul multumit de profit, rezultand adaos mare si implicit preturi mai mari. Dar momentan Farmacia Tei nu reprezinta un concurent pentru celelalte lanturi si de aici lipsa unor reactii la preturile lor mici

  15. Rodica

    Eu nu inteleg:ce e de neinteles?Oameni ca voi,toti destepti va faceti ca nu pricepeti un principiu simplu.Ati fost pe rand pacienti si in farmacia Tei,dar si in oricare din farmaciile enumerate.Ati primit vreodata sfaturi de folosire pentru produse sau mod de administrare pentru medicamente in Farmacia Tei?NU!!Timpul pe care il aveti acordat in alte farmacii si atentia pentru nevoile care v-au adus in farmacie este materializat in pret.Va recomand un film care dincolo de povestea romantica dintre eroii principali poate elucida aceasta mare eningma.

    http://www.cinemagia.ro/filme/youve-got-mail-a-sosit-posta-2522/

    Exemple sunt multe si totul se reduce la ce va doriti voi cand intrati intr-o farmacie.Daca vreti medicamente ieftine aveti ocazia sa le cumparati(insist asupra acestui cuvant) de la farmacia-suparmarket,daca aveti nevoie de recomandari si atentie aveti ocazia sa deschideti usa unor farmacii in care veti fi tratati ca si pacienti,nu cumparatori de medicamente.Sunt printre cei ce au ales deja,pacienti fideli ce intra in farmacii pentru ca au nevoie de atentie si aici nu e vorba doar de tratamentul unei raceli,penru care oricare dintre dumneavoastra ar alege Nurofenul de raceala cu 20 cp(apropos pe piata exista doar cu 12 si 24 cp).Multa sanatate,dragi cumparatori!

    1. Ionut Bunescu

      Greșeala mea, la Nurofen Răceală și gripă, am pus 20 în loc de 24. Am modificat acum. Sfat de folosire al produselor ar trebui să primi de la medic, mai puțin de la farmacist. Înțeleg că lucrezi sau ai legătură cu o altă farmacie, dar nu e cazul să fim ipocriți, o majoritate aproape absolută va alege prețul corect, decent, mic, nu „sfaturi pe bani”. Arată-mi un om de rând care preferă să plătească dublu, doar pentru a discuta cu o farmacistă (acră de multe ori).

      1. Raluca Trifa

        Domnul Bunesc, Facultatea de Farmacie este foarte grea, nu este pentru oricine. Se învață despre toate substanțele medicamentoase, ceea ce medicii nu învață la Facultate. Ei cunosc în mare ceea ce este bun pentru diverse boli. Chiar pentru un Nurofen nu își face nimeni programare la medic. Noi învățăm și reacții adverse și contraindicații și precauții, nu suntem doar vânzători.Acum ca sunt și farmacista acre asta e altceva.

        1. dorulet

          Doamna Raluca,fara suparare,dar cei ce ies de pe bancile facultatilor de farmacie in ziua de azi stiu cumva sa prepare si diverse „medicamente” cum faceau farmacistii de mai demult?Este o diferenta intre si intre….Sa merg,sa „stau” de vorba cu farmacista…iertati-ma,dar toate informatiile trebuie sa le primesc de la medic;majoritatea avem net si daca intram pe site-ul farmaciilor Tei se poate informa aproape oricine despre respectivul medicament,adica are acces la prospect,plus data de expirare a stocului respectiv !!!Desigur veti comenta despre batrani sau cei de la tara…exista solutii de bun simt si pt aceste situatii…Sanatate si daca nu va place,lasati-ne pe noi,cei care iubim farmacia Tei sa cumparam de acolo.

        2. Andrada

          Eu am un singur comentariu la asta – si anume ca pretul de la Tei este mai mic decat cel al oricarei farmacii exclusiv online. Care nu-ti ofera niciun sfat, nu plateste nicio chirie si cu siguranta are de achitat mai putine salarii etc
          Inteleg ideea, pur si simplu insa diferenta de pret generala este mult prea mare ca sa fie vorba despre pretul pe consultantie.

        3. Ionut

          Da, doamna/domnișoara Trifa, este grea ca am mai făcut și noi câte o facultate, dar aici se vorbea de strict de
          pret, și nu de „plata” consultației, care din punctul meu de vedere tinde spre zero la majoritatea farmaciilor. Așa ca propanganda din asta ieftină faceți cu cei mai creduli, al căror IQ este specific animalelor.

        4. Ema

          Facultatea de Farmacie o fi grea, la fel si cea de Stiinte Economice sau AR-ul, toate sunt grele , asta nu ma face pe mine client sa intru intr-o farmacie sa ascult la ce imi spune farmacista respectiva si sa dau pretul dublu pe medicamente, mai ales ca de cele mai multe ori se baga peste recomandarea medicilor.
          am o reteta , de la medic nu de la femeia de servici, intru in farmacie sa imi iau medicamentele si mi se scrie pe fiecare cutie a medicamentului sau pe alt fel de hartie cum sa iau respectivele medicamente, daca mie medicul imi spune sa iau un antibiotic la 8 ore si ,farmacista , mai acatarii, imi spune ca e prea tare sa i-au la 12 ore ca asa scrie in prospect, eu de cine ascult?
          de medic evident…
          si ca sa concluzionez, indiferent ce produse cumpar, online sau direct din farmacie, de acolo de unde produsul este mai ieftin.

      2. Mae

        Ma scuzati, dar sfaturi despre cum se folosesc medicamentele chiar de la farmacist se primesc sau trebuie primite! Medicul prescrie, trece pe prescriptie doza zilnica dar informatii despre mod de administrare, alimentatie concomitenta, interactiunile cu restul medicamentelor de pe reteta, cu alcoolul cu alimentele, precautii, etc. este obligatia farmacistului sa le ofere si ar trebui sa le cunoasca mai bine decat medicul. Aici vorbesc despre farmacist (care a absolvit o facultate de 5 ani) si nu de asistent de farmacie (care a absolvit o scoala postliceala de 2 ani).

    2. Goidanel

      Imi pare rau, dar esti intr-o eroare abosluta. Primesti sfaturi si in farmacia Tei. Personal am primit recomandari foarte bune in privinta utilizarii sau nu a unor produse pentru copii. Ceea ce m-a bucurat enorm ca nu a trebuit sa indop copilul cu cine stie ce medicamente.
      Dar in acelasi timp, la farmaciile din celelalte lanturi, am primit ridicari din umeri si raspunsuri de genul „dvs decideti”.
      Chiar, voi ce lucrati in alte farmacii, va cumparati medicamente tot de la Farmacia Tei?

    3. Ramona

      Cred ca dumneavoastra faceti o confuzie intre Farmacie si Policlinica. Si da, ca si client am primit sfaturi de folosire si mod de administrare de la doamnele farmaciste de la Tei. Si daca nu primeam cred ca pot sa citesc si singura prospectul medicamentului pe care vreau sa il cumpar. In plus ca toti acesti oameni care se duc la Farmacia Tei cu papirusul denumit reteta, cel mai probabil au fost deja la medic si acesta le-a scris pe reteta cum se administreaza acel medicament.
      In plus cand intru intr-o farmacie, nu vreau sa las jumatate de salariu pentru o simpla reteta si in sensul acesta va pot da exemple
      (*Colega mea cumpara Femibion 2 cu 80lei de la o farmacie de cartier, eu m-am oferit sa il cumpar pentru ea si am dat 45lei.
      *Dupa o vizita la dermatolog am primit o reteta si am decis sa nu ma duc la Farmacia Tei, ci la o alta farmacie unde am dat 170lei, ulterior am cumparat reteta de la alta farmacie si am dat intre 140-150lei, in cele din urma am ajuns la Tei si am dat pentru aceeasi reteta sub 100lei).
      As putea sa mai scriu o mie de exemple, dar ma rezum doar la ce am enumerat mai sus.
      Asa ca ma scuzati ca nu sunt comoda si imi permit sa stau la coada pentru a cumpara cateva medicamente si produse dermato-cosmetice.

    4. Micky

      Nu cred ca diferenta foarte mare de preț consta în indicațiile pe care le primesc cumpărătorii! Haideți sa fim serioși! Eu am primit aceste indicații!

  16. Florin

    Salutare cel ce se ocupa de aceasta afacere este o femeie( patron).Si este si are grad de handicap si plătește t.v.a( este scutita)De aceea prețurile sint așa de micii. Un exemplu eu luam rețeta. Bunici mele care la o farmacie normala care doriți voi costa in jur de 200 lei si nu găseam nici totale medicamentele. Pe cand la ei rețeta costa in jur de 80-89lei.O singura data nu am găsit un medicament in 3ani de cand cumpăr de la ei..

  17. B Mihaela

    big like. Suntem din provincie dar la fiecare vizita in Bucuresti ne oprim si pe la Bebe Tei. Un singur axemplu: banalul Decasept e doar 5 lei la Tei in timp ce poate ajunge si la 11 lei la ale farmacii!

  18. B Mihaela

    big like. Suntem din provincie dar la fiecare vizita in Bucuresti ne oprim si pe la Bebe Tei. Un singur axemplu: banalul Decasept e doar 5 lei la Tei in timp ce poate ajunge si la 11 lei la ale farmacii!

  19. Ro

    Asta vara am avut nevoie de medicamente pentru raceala, am mers la farmacia Helpnet Bdul Aerogarii si am cerut vitamina C de productie romanesaca . Mi-au spus ca nu au.
    apoi le-am cerut medicamente pentru viroza gen paracetamol, aspirina, sirop de tuse si am rugat ca totul sa se incadreze pana in 110 lei ca nu aveam cash, doar card emis de o banca din strainnate, pe care nu voiam sa il folosesc pentru tranzacii in Romania. Doamna mi-a spus ca ma costa 150 lei totul dar daca im fac card Helpnet, mai e o reducere de 5 %. Am acceptat sa mi=l faca, dar desigur nu m-am incadrat. Atunci s-a dus la un raft a scos vitamina C de productie romaneasca! si asa m-am incadrat…

    1. Geo

      Nu vad legatura cu farmacia Tei :))))))))))))))))

      1. Ako Ako

        Legătura este evidentă. Toţi ceilalţi sunt tâlhari cu acte în regulă, jefuiesc oamenii de bani cu zâmbetul pe buze. În timp ce la Farmacia Tei sunt preţuri normale.

  20. Diana

    Looooove Farmacia Tei! Mi-am crescut copilul pana acum (2 ani si 8 luni) numai cu produse de la ei. Incepand cu servetele, creme, uleiuri, sampoane, geluri de dus, biberoane, tetine pana la borcanele de mancare pentru calatorii, practic tot ce tine de ingrijirea unui copil. Daca as face un calcul, in 2 ani si 8 luni probabil am economisit cateva zeci de milioane de lei vechi. Le urez sanatate si viata lunga!

  21. Diana

    Completare: ma refeream la Bebetei, dar comentariul de mai sus e valabil si pt farmacia tei, de unde am luat mereu tot felul de medicamente si suplimente la mare diferenta de pret fata de celelalte farmacii.

  22. Geo

    Farmacia Tei are un rulaj imens, iar unele produse sunt mai ieftine decat la singurul distribuitor autorizat din RO (vezi Mayam, cu distribuitor exclusiv in Oradea, parca. Cand am intrebat o fata de acolo de ce se intampla asta, s-a blocat :)))))))))))))))))

      1. Elvira Nicolae

        magazinele de reprezentanta gen Gerovital/Secom etc nu isi propun sa concureze cu distribuitorii de produse ptr ca altfel le-ar scadea vanzarile globale. ei doar isi creaza o mai amre vizibilitate in randul consumatorilor, deci este de asteptat ca preturile de pe Farmec.ro sa fie mai mari ca la orice farmacie/plafar etc

  23. g48ri3l

    Farmaciile cu patronat arab, practic, talharesc clientii neinformati, acestea sunt: HelpNet si SensiBlu. Farmacii cu preturi accesibile sunt: Tei, Punct, Arta, Belladona, Ana Maria, 2na. HelpNet si SensiBlu, trebuie evitate, profitul se duce in orientul mijlociu.

    1. Hanna

      Farmaciile Punct sunt tot Sensiblu. Sensiblu a intrat in insolventa, si au deschis aceste farmacii.

      1. g48ri3l

        Fac parte din grup, dar sunt low cost.

  24. Daniela

    Eu stau în Rahova și merg special acolo cu listă de 2-3 ori pe an și imi iau tot ce imi trebuie.

  25. Adriana

    Guys, motivul din spatele acestei farmacii de succes ar fi startul pe bani proprii. In timp ce celelalte farmacii functioneaza pe credit cu achzitionarea medicamente cu plata la 1 an, pretul din start va fi unul mai mare. Farmacia Tei a pornit cu o farmacie micuta pe bani proprii si cu preturi rezonabile la vazare ceea ce i-a atras o mare popularitate ajungand acum sa isi permita sa negocieze la sange discounturile oferite de producatori daca vor sa fie pe rafturile farmaciei.
    Informatii din surse proprii.

  26. Cristina

    Ma aprovizionez cu medicamente de la Tei din 1900 toamna, chiar daca stateam la coada, in micul loc de pe colt, inainte sa deschida nava spatiala de vizavi de parc. Am apreciat totul la ei, pentru ca e profesionalism. Au o armata de farmacisti, consilieri fito si dermato, orice intrebi gaseste raspuns. Da, statul la coada e un risc asumat, dar merita, parerea mea. In primul rand, e un loc unde gasesti aboslut orice medicament sau supliment. Am invatat-o inclusiv pe mama sa mearga pentru reteta care e cam pomelnic. Fiind pensionara, conteaza orice banut. Am recomandat tuturor sa faca acest mic efort, dar in acelasi timp serviciu, pentru propriul buzunar.
    Zicea cineva mai sus ca au preturi mai mici chiar decat la producator si asa e, la toate produsele, mai ales la suplimente. N-am copii, dar am ramas impresionata de gama de produse „mama si copil”. Sunt incantata si de faptul ca au introdus suplimente pentru sportivi, care evident ca si ele sunt mult mai ieftine decat la alti distribuitori. Multumesc, farmacia si drogheria Tei!

    1. dorulet

      Mie mi-a placut foarte mult la farmacia din Lacul Tei ghiseul 15,ala unde ma duceam si dupa 10-15 min imi capatam medicamentele si suplimentele comandate pe internet(desigur nu retea de la medicul de familie si nici medicamentele care se dau numai cu reteta).Plateam acolo,pe loc tot ceea ce comandasem si pachetul il gaseam gata facut cu un bon desfasurator al continutului.Sa va tina Dumnezeu obiceiul !

  27. Ama

    Este si farmacia de la bebesuper militari (Auchan militari). Nu este chiar atat de aglomerata, este acelasi lucru cu bebetei. unde un protectis pentru bebei este 34 ron, iar intr-o farmacie normala il gasesti cu 66 .

    1. Ionut Bunescu

      S-a mai comentat, nu există nicio legătură dintre BebeSuper și BebeTei.

      1. Mihai

        Cum sa nu existe? Sunt sub aceeasi adimistratie

  28. Bogdan

    Marile lanturi de farmacii au minim 1000 de locatii (~25/judet nu e mult) * (500€ chiria + 2000€ salarii + 200€ utilitati+ alte costuri ) = apropape 3 000 000 € mai putin de cheltuit pentru Tei. La care se mai adauga plata pe loc minim 10%. Chiar daca lanturile mari de farmacii au preturi mari nu inseamna ca au profit foarte mare.

    1. milton

      doar argumente pentru prosti ! deja ma revolta explicatiile astea .

      1. gabrieka

        care e explicatia ta?

  29. Anamaria

    Buna,
    Eu am alergat la bebe tei dupa tantum verde spray si ce sa vezi? Pret mic dar si tubul redus la jumate:))
    Asa ca m.am lecuit si ma uit de 2 ori acum.

  30. Costin Comba

    Ce imi spunea acum cativa ani al 3-lea om dintr-o firma ,firma fiind depozitul de medicamente aflat pe locul 4 in RO : „unele farmacii pun adaos comercial 600%”

  31. Ionut

    Hey! Ia spuna, Ionut, cat/ce ai primit ca sa scrii acest articol? Imi vine greu sa cred ca nu ai un raspuns la intrebarea ta…
    Mie imi miroase a PR ieftin.

    Ai auzit de discount de volum la cash?!

    Oricum, slabut!

    1. Ionut Bunescu

      Salut, am mai răspuns la această întrebare pe Facebook, repet și aici – o sumă cu multe zerouri, din păcate doar zerouri.

      Acum te rog să-mi spui și tu la ce farmacie lucrezi și ce funcție deții. Sau măcar numele complet, ca să fim cu cărțile pe față.

  32. Geo

    Exemplul meu: merg pt vaccinuriile obligatorii.
    HelpNet 500lei, Tei 250lei

    1. Ale

      Nu exista nici un vaccin de 500 lei

  33. milton

    Farmacia Tei a devenit pentru ca un virus letal pentru farmacistii din celelalte farmacii . Daca intru intr-o farmacie si am pomenit de Tei , masca draguta se transforma in adevarata fata – acra si deranjata . Multi se considera atacati direct , zici ca le afectam buzunarul propriu , cand noi de fapt atacam politica de furt a companiilor farmaceutice . Nu am nevoie de medicamente , inca , dar daca o sa am probabil o sa merg la Bucuresti la farmacia Tei, ca mos Ion Roata . Ma rog sa nu am nevoie de la hotii astia, nici macar de o aspirina .

  34. Ilioara

    Explicatia este simpla. Patronii farmaciei Tei, au defapt o firma care se ocupa de exportul de medicamente. Prin urmare, au volume foarte mari de produse si astfel, obtin cele mai mari discount-uri de pe piata de la producatori. Cum business-ul lor e axat oricum mai mult pe export, isi permit sa puna adaosuri comerciale foarte mici si sa mearga pe volume. Lanturile celelalte de farmacii, traiesc din aceste adaosuri, deci le pun cat de mari incape, plus ca nu au volumele farmaciei Tei.

  35. Cristin Mihaela

    Nu stiu cum fac, dar diferentele dintre preturile lor si cele ale altor farmacii sunt atat de semnificative incat pentru noi merita un drum din Drmul Taberei pana in Tei doar pentru a lua ce avem nevoie in special pentru copii. Eu le dau de cativa ani copiilor mei Esberitox, de exemplu, pentru imunizare si la doua cutii pe luna, de exemplu, fac o economie de 11 lei, plus alte lucruri de care mai este nevoie se ajunge la vreo 50 de lei, economie semnificativa pentru oricine. Acum am auzit ca la ei se gaseste si Rinogermina, sprayul acela pentru prevenirea si tratarea otitei la copii cu un singur puf pe zi. Si bineinteles ca merita drumul!

  36. Alexander

    Eu am inceput sa comand online de la ei. Suplimente, sampoane, sapunuri creme chestii naturiste. Ca din pacate nu pot comanda online nici macar un Fervez dar e foarte ok. Nu stiu ce ati luat unii de vi s-au parut contrafacute, vazusem un comentariu dar cred ca e o aberatie. Eu am luat spre exemplu Revalid in cutie. La 27 de lei fata de 35 lei in toate farmaciile, iertati-ma, chiar e un mare mare avantaj. Deja sunt la a 6-a comanda online de la ei . Si nu am nimerit nici un produs contrafacut.

  37. Bogdan Ionescu

    Intrebarea nu este de ce ai au cele mai mici, ASA AR TREBUI SA FIE PRETUL LOR, intrebarea este de ce ceilalti au adaosuri imense, stiu o sefa de farmacie dintr-o retea mare care are un salariu de director de banca, pe bune…?, am ajuns sa vindem medicamente la cost de credite ipotecare……tampenie de piata nereglementata.

  38. Pic

    La inceputul lunii noiembrie 2016 s-a deschis in Dristor un nou punct de lucru pentru Farmacia Tei. E un fel de supermarket de medicamente. Inca nu este aglomerat pentru ca oamenii nu stiu de el. Desi poate fi o pura coincidenta publicarea articolului in aceasta perioada, totusi „coincidenta” poate nu este intamplatoare.

  39. cornel

    Au preturi mici pentru ca cumpara volume mari de marfa, platesc bine (de multe ori pe loc si forteaza distribuitorul la preturi foarte mici) plata pe loc este foarte rara in piata farmaceutica – de la stat am luat banii si dupa 900 de zile!!! (acum vreo 5 -6 ani). In plus nu au lant de sute de farmacii ca sa imparta marfa. La ei gasesti pe stoc tocmai ca au doar cateva puncte de lucru. Nu am avut vreodata probleme cu plata facturilor eliberate catre tei. Ultima discutie a fost „ce stoc aveti din produsul X” „400 buc la 5 lei”. „Le luam pe toate cu 4,5 lei” – discutie cozmetizata dar cam asta a fost ideea.

  40. The informed citizen

    E simplu, in loc de 50-100% adaos si dupa aia discounturi sau puncte pe carduri de fidelizare cum fac lanturile mari si mici, plus cheltuielile date de locatii jmechere si personal numeros, Tei aplica modelul de discounter, in care adaosul lor este 10-20%, negociaza la sange, platesc cash sau foarte repede ca sa obtina si mai mari reduceri si fac bani din volum datorita preturilor foarte competitive. La un rulaj de 1 milion de euro pe luna, 5% profit net e foarte bine. Dar nu poti sa te dezvolti agresiv daca cresti organic, pe model discounter, de aia nu au umplut tara 😀

  41. Jean suciu

    Adevarul este ca atunci când vinzi băutura sau orice altceva poți sa pui adaos comercial cât dorești , când vinzi medicamente este o crima un adaos de 100 la suta sau mai mult!!! Despre rulaj ce poți sa spui când acum cinci ani aveau un „coteț” și tot prețuri mici aveau??? Bravo acelei doamne pt viziune și lipsa de lăcomie !!!

  42. Cristi

    Nici eu nu intelegeam cum pot avea preturi asa mici dar am aflat pe propria piele.
    Am cumparat online samponul Selsun Blue, pret 29 lei in conditiile in care ceilalti il vand cu aprox 55 lei.

    https://s23.postimg.org/5nyh9o67f/Capture1.png

    Doar ca samponul vandut de farmacia Tei nu are nicio legatura cu cel orginal, fiind fie contrafacut fie diluat.
    Eu as merge pe a doua varianta, deoarece cutia era desfacuta si erau urme fine de sampon atat pe ambalaj cat si pe sticla.
    E un produs pe care il folosesc de ceva timp, asa ca sunt 100% sigur pe ceea ce afirm.

    Tin sa mentionez ca i-am contactat azi si au propus sa-l returnez, insa nu am acceptat deoarece eu tot raman cu 30 lei pe minus, transportul dus-intors.

    1. Kap

      Ce minciună sfruntată!
      De ani de zile cumpăr Selsun Blue și într-adevăr la celelalte farmacii costă 55 de lei sau mai mult. Însă de când am descoperit farmacia Tei acum ceva ani, numai de acolo cumpăr inclusiv acest șampon. Nici vorbă de diferențe în afară de prețul mult mult mai bun!
      Du-te și cântă la altă masă, vrei să faci anti-reclamă?

    2. MT

      Va rog sa verificati si cu ce pret achizitioneaza celalate farmacii produsele , nu doar care este diferenta la vanzare !

      1. Ionut Bunescu

        Și de ce m-ar interesa pe mine cât de bun negociator e un comerciant? Mai ales când un lanț național de farmacii are o putere de cumpărare mare + că achiziționează volume mari.

  43. KoSmO

    Multi vad, putin pricep …
    Farmacia tei nu are adaos corect, are adaos ABERANT , uneori merge pe adaosuri intre 2-5%, ceea ce la un volum normal si logic de desfacere al unei farmacii nu este suficent sub nicio forma pentru a functiona … daca toate farmaciile ar practica acest pret, ei bine atunci marea majoritate ar da faliment … asa, cand doar una se trezeste ea mai cu mot si practica o concurenta neloiala(datorita faptului ca transforma rabat comercial in discount comercial) sustinuta de volumul vanzarilor, ei bine, atunci apare acest fenomen: Oamenii necunoscand sistemul ajung sa creada ca celelalte farmacii sunt Hoti cu acte in regula … in fapt, realitatea este putin invers … Farmacia Tei abuzand de o legislatie cu lacune si o piata imatura practica preturi mai mici decat insusi distribuitorii, fapt ce ne face sa ne intrebam pe buna dreptate de unde au provenit banii initiali necesari sustinerii unor volume de vanzari impresionante care chiar si cu un adaos de 2% sa asigure sustenabilitatea afacerii ?!?

    1. Iom

      ROFL! Deci rabatul comercial trebe transformat musai în profit operațional nu, Doamne ferește, în avantaj client… Niște animale dom’le ăștia de la Tei… Auzi tu… /s Cred că s-a lămurit toată lumea cum trebe să stea treaba în forma 🙂

    2. George

      A mai fost o farmacie acum vreo 10 ani pe la hala Unirii pe care se batea lumea si dupa aia patroana a fost cerectata de politie pentru manevre cu retete.

      1. Elvira Nicolae

        2 NA . si Donele au fost cercetate .
        nu cred ca este cazul la Tei. cum a zis cineva mai sus : exportul paralel – ptr ca idiotii care ne conduc permit asa ceva, permit ca Romania sa nu beneficieze de medicamente , de vaccinuri de ex dar care sa se vanda bine merci in tarile vecine.

  44. GERULA

    E FOARTE SIMPLU SI TOTODATA COMPLICAT. 1. RULAJ CANTITATIV MARE PE ARTICOLE; ADAOS COMERCIAL MIC, LA LIMITA PROFITULUI MINIM INTRE 1-10% PE ARTICOL; PLATA NUMERAR SCADE PRETUL DE ACHIZITIE DE LA PRODUCATOR; LOGISTICA SI PROGRAMARE PRECISE; STOCURI RULATE EFICIENT, FARA ASTEPTARE; SELECTIE DRASTICA FURNIZORI; spatii cu chirii mici si proprii prin investitie din profit SI ALTE INGREDIENTE ECONOMICE.

    1. Elvira Nicolae

      adaos de 1-10% ? pe articol ?
      cum iti explici anumite produse care au uneori o reducere de aproape 20-30% ? este suficeint sa te uiti pe site la oferte si le gasesti . legislatia din Ro nu iti permite sa vinzi sub pretul de achizitie , deci daca reducerea de 20% este reala ( ai pretul vechi si nou ) atunci inseamna ca adaosul este mai mare de 1-10% ….fa un calcul 🙂

  45. Bogdan

    Dupa recomandarea medicului dermatolog o sa iau un tratament cu priorin capsule impotriva caderii parului. Pe site la farmacia tei pretul este de 50 de lei pentru o cutie. Am fost in cateva farmacii din oras si pretul aceleiasi cutii este de 150 de lei.
    Ma poate lamuri si pe mine cineva de ce este aceasta diferenta de pret. Multumesc

  46. vik

    au scumpit cu 30-40% prețurile la toate produsele ! sunt client pe online exclusiv şi ştiu ce vorbesc.

  47. sorinvictorgeorgescu@yahoo.com

    Of.Dar este simplu ca buna ziua ! Romanii nu vor intelege negustoria adevarata nicodata ! Decat sa stau ca prostul cu mii de medicamente blocate in galantare,incapatanandu-ma sa tin la un pret mare in speranta ca prind un fraier,un batran care nu poate sa circule sau cineva care nu stie mai bine practic preturi mai mici,am atunci cerere si vanzari uriase,banii circula si se inmultesc rapid dar aceste lucruri desigur putini romani le pricep !

  48. Victor

    Ce ma supara cel mai mult este ca unele farmacii precum Catena sau Help net este ca daca ai luat pe reteta de la farmacia Tei sa zicem 9 medicamente din 11,Catena sau Help conform legii sunt obligati sa vanda daca au celelalte doua medicamente ori ei incalca legea fara rusine refuzand ! Mi-au spus chiar de la obraz sa astept pana ce farmacia Tei va avea celelalte doua medicamente si sa le iau de la ei ! Legea in Romania este incalcata fara rusine .Este vorba de farmaciile Catena si Help net din Doamna Ghica !

    1. Elvira Nicolae

      legea draga domnule te obliga se te aprovizionezi cu medicamentul lispa in termen de 24-48h. stii de ce la Tei nu au medicamnet originale ? ptr ca le exporta in alte tari , deci cine este corect si cine nu ?

  49. chiritescu

    Buna ziua. Intr o societate normala nu se intampla ce se intampla acum. Legislatia a permis firmelor producătoare de medicamente externe să pătrundă agresiv pe piata din Romania asa ca tot romanul nu mai cumpara nimic facut in Romania la un pret decent. V ati intrebat vreodata de ce in Rotterdam nu exista farmacie de strada. Sunt doar farmacii arondate clinicilor. V ati intrebat de ce in Helsinki sunt doar cateva farmacii vb sub zece la numar. Pentru ca oamenii de acolo au un nivel de cultura la care din pacate in Romania nu vom ajunge nici in următorii 20 de ani. Fac preventie… Dar nu noi românii nu facem. Ce facem noi? Ne imbuibam de mici cu 20-30 medicamente. E mai usor sa iei o pastilă decat sa ai grija la ce mănânci. N as vrea sa dau exemplu dar vad copii de 5 ani care beau cola mănâncă pop corn etc. Si atunci cand ai de luat cu pumnul începi să cauti pretul. Din pacate

  50. Adr

    https://www.farmaciadepenet.ro/ are tot preturi mici (asemanatoare cu cele de la farmacia tei). am ajuns acolo intamplator, farmacia tei era inchisa din cauza unei pene de curent si aveam nevoie rapid de systane hydration. farmacia tei – 36.5. helpnet – 76 de lei. belladona – 55. farmaciadepenet – 36.5, am crezut ca e un vis frumos. norocul meu ca a fost realitate

  51. Paul

    Oamenii, adica noi, lacomi dupa discounturi, reduceri, ieftineli, n intelegem ca, in realitate, toti ne vindem unii altora timpul, energia, bunavointa, asadar… ne facem servicii.

    Ce treaba are cu farmacia Tei?

    Pai are! Haideti sa va explic cum sta treaba cu adaosurile si discounturile pe lantul asta:

    Avem 4 entitati (5, daca socotim si statul, care suge de la toti – energia, nu altceva…):
    1. Producator.
    2. Distribuitor
    3. Magazin
    4. Client.
    Acuma, un produs pleaca cu 10 lei (fara TVA, ca asta se duce la stat) de la producator.
    Distribuitorul, in functie de rulaj, trebuie sa inmulteasca pretul cam cu 1,3. In momentul asta are de unde asigura salariile si se poate dezvolta, la un anumit rulaj.
    Magazinul, tot asa, in functie de rulaj, are nevoie sa inmulteasca pretul cu inca 1,3.
    La sfarsit, statul mai inmulteste cu 1,19 pretul, si avem pretul final.

    Acuma, multi dintre dumneavoastra/noastra, clientii, nu inteleg ca sintagma pret de producator este doar o abureala. Pentru ca producatorul, in mod normal, totdeauna, va avea pe propriul site, de exemplu, pretul produsului astfel:
    Pret producator = 10*1,3*1,3*1,19

    Dar noi punem botul la asta cu preturile de producator. In fine…

    Apoi, datorita luptelor si concurentei prostesti intre distribuitori si desigur si intre magazine, incep tot felul de tertipuri, astfel incat, de exemplu, distribuitorul nu isi mai inmulteste pretul decat cu 1,1, si magazinul la fel, tot cu 1,1.

    Aceste adaosuri, care ni se par noua clientilor extraordinare, NU POT ASIGURA functionarea normala a unor astfel de entitati! In nici un caz la volume de vanzari moderate sau chiar mici!

    Se ajunge pana acolo ca, distribuitorii sa faca oferte promotionale, si sa isi inmulteasca pretul de achizitie doar cu 1,05 sau sa vanda anumite produse fara adaos, datorita aceleiasi concurente acerbe si prostesti.

    E posibil ca majoritatea sa va inchipuiti ca este suficient un adaos de 10%, dar in acelasi timp sa nu fiti constienti ca platiti fara sa comentati acciza la … mai toate, MULT, MULT MAI MARE! Bani care nici macar nu stiti unde se duc, fie vorba intre noi…

    Noi toti ne platim serviciile, timpul, energia, bunavointa, astfel incat, in principiu, sa avem toti unde, cu ce, din ce, cum trai, cat de cat macar. Aerul, apa, benzina, curentul, plantele, ele sunt in realitate gratis, le luam de la Dumnezeu!
    Asadar, daca o entitate vinde de 13000 de lei pe luna, cumpara de 10000 si cheltuielile ei sunt de 3000 de lei, de ce vi se pare atat de mult ca are adaos 30%?

    Aaaaa, sa dispara, e ineficienta, sa ramana numai cei cu volume mari de afaceri, care au adaosuri mici!

    Bun asa. In felul asta, o sa ramana doar Farmacia X, Lantul de magazine naturiste Y, Supermarketul Z, majoritatea in marile sau foarte marile orase, iar in rest… canci! A, esti din Onesti, mergi frate la Bacau sa iti iei medicamente, ca numai aia au fost eficienti! Sau stii ce, du-te tu in Spania, ca in Onesti ce puii mei sa mai faci?

    V-ati socotit vreodata adaosul comercial, ca sa spunem asa, pe care il practicati fiecare dintre voi pe timpul si pe viata pe care vi le-a dat Dumnezeu, sau Natura, in ce oti crede voi? Chiar credeti ca aveti adaosuri comerciale, ca sa zic asa, atat de mici?

    V-ati pus problema vreodata: dar eu cat fac pe degeaba diverse actiuni, pentru altii?

    Ne bucuram cand luam mai ieftin produsele W sau Q. Cati si-au pus insa intrebarea: oare nu sunt falsificate, oare nu e ceva necurat la mijloc? Eu unul as putea sa insir o lista cu astfel de produse, cat sa mai postez inca o ora…

    La fel si cu adaosurile mici: acum o vreme, intrebam o persoana de la o anumita… entitate, de ce are preturile atat de mari fata de … entitatea concurenta. Raspunsul a fost simplu: pai da, ei isi premit sa redirectioneze cateva milioane de euro de la bisnisul pe europa si sa practice dumping aici, pana murim toti, noi nu ne permitem. Simplu.

    Asta nu inseamna ca nu se poate mai ieftin. Insa goana asta dupa castig, reduceri, etc, isi are limite. Vorba unui prieten: ce, daca ii dai la un cal jumatate din mancarea necesara pentru o zi, inseamna ca va cara doar de doua ori mai putin?

    Voi cei care cititi aceste randuri, nu aveti nici cea mai vaga idee unde a dus acest sindrom (pe care l-am numit) al farmaciei Tei (dar care nu se refera doar la Farmacia Tei), si unde va duce mai departe.
    Tragedia pe care o poarta in germene este (putin spus) mare, iar noi, poporul care platim adaosuri comerciale de 100%, 200%, ba chiar 1000% baietilor destepti, ne meritam soarta, caci iata, nu mai putem sa platim 30% celor care … nu sunt atat de destepti, na, si sunt doar mici producatori sau vanzatori, si dintre care unii traiesc cu salarii mai mici decat majoritatea din sistemul de… stat.

    Si nu, nu am farmacie sau vreun alt magazin.

Lasă un răspuns