1 din 30.000 + Mai ușor cu manipularea pe scări 2.0

Sunt mândru de cei 30.000 de oameni alături de care am fost alături în această seară. Cel mai mândru! Dacă miercuri am fost 3.000, credeam că duminică ne vom strânge 5.000, cel mult 10.000. Se pare că m-am înșelat și tare mă bucur pentru asta. Am fost oameni, tineri, căței, și n-am primit nici 100, nici 50 și nici 30 de lei (după cum ziceaa RomâniaTV), ba chiar am împărțit un ceai cald între noi și am participat la cel mai pașnic protest. Totul ar fi fost minunat, dacă nu se apucau dăștepții de manipulat (din nou – vezi primul articol aici):

Alin Marina, membru PSD Dâmbovița, fost consilier pe online al lui Victor Ponta, consilier al primarului PSDist din Târgoviște, postează următoare imagine trucată. Nu știu dacă el a modificat-o în Paint sau nu, dar la de la el s-a viralizat, din păcate, pe toate grupurile de stânga.

Ce e trist, dar și amuzant, în același timp, doamna cu pancarta este Oana Bizgan, deputat USR – :)) #pățăști, domnule Alin Marina (între timp și-a dezactivat pagina de Facebook, dar îl puteți găsi pe profilul personal, aici). Despre Alin Marina am mai scris pe blog, aici, pe vremea când fura clipuri de pe net.

 

 

Fotografia originală este din 2015, de la protestele de după #colectiv, detalii aici și aici, direct la Oana Bizgan.

Iar la protest  a fost așa:

 

 

 

Foto: Irina Barla

 

 

 

Foto: Dan Mihai Bălănescu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Lovitură de stat (din franceză coup d’État) sau puci (din germană Putsch) se numește o răsturnare bruscă și neconstituțională a puterii legitime a unui stat, impusă prin surpriză de o minoritate, de obicei formată din ofițeri militari sau comandanți paramilitari aparținând aceluiași stat, folosind forța. Se deosebește de revoluție prin aceea că la revoluție există o participare masivă a populației la procesul de schimbare.”

 

 

 

Și acum, la încheiere, două texte excelente + o melodie pentru domnul Sorin Grindeanu (#seștie)

 

Ca cetatean roman, am cateva lucruri de spus fata de minciunile populiste ale lui Liviu Dragnea & Co:


1. Ordinea constitutionala a Romaniei este statul de drept, sau democratia.
2. Intr-o astfel de ordine constitutionala, dreptul la protest si dreptul la asociere fac parte din drepturile fundamentale ale cetatenilor. Nu poti avea democratie, daca cetatenii nu au voie sa protesteze si sa se asocieze.
3. Oamenii care au iesit azi si miercuri in strada sunt adevarate scuturi vii care apara democratia de asaltul unei gasti, care vrea sa rastoarne institutiile de drept si sa le puna in serviciul lor, privat. Isi doresc un serviciu de spalare de imagine, de cazier si de cale libera pentru a fura in continuare.
4. Oamenii care au iesit in strada sunt reprezentativi pentru cei care si-au pastrat spiritul liber. sunt oamenii de care ii e frica PSD.
5. Daca e sa asemanam ceva cu mineriada, comparatia corecta este cu ce a facut PSD saptamana aceasta. Au fost la un pas sa mai comita o mineriada la adresa institutiilor democratice, intorcand Romania, din nou, cu 20 de ani in urma.

Oana Marinescu – Facebook (link postare aici)

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

Or sa va zica "habar n-aveti de ce protestati, n-ati inteles despre ce e vorba". Fals. E foarte clar ce vor sa faca si toata lumea a inteles foarte bine.

Or sa va zica "asa e in democratie, majoritatea decide". Fals. Majoritatea nu poate decide intr-o democratie ca furtul este legal. Statul de drept nu poate fi anulat prin ordonante de urgenta.

Or sa va zica "pierdem bani, vreti sa platiti din buzunarul vostru amenzile la Cedo". Fals. Pierdem mult mai multi bani acceptand ca hotii de la putere pot face orice vor in tara noastra.

Or sa va zica "sunteti vanduti, sunteti manipulati de unii si de altii". Fals. Nimeni nu cumpara sau manipuleaza oameni ca voi pentru ca sunteti prea scumpi. De cumparat se cumpara oamenii fara caracter si constiinta pentru ca au pret mic si gura mare, pe voi nu va pot cumpara pentru ca nu va pot controla.

Or sa va zica "de ce n-ati iesit atunci sau atunci sau atunci si iesiti acum. E ceva necurat la mijloc ca iesiti fix acum" Irelevant. Ati iesit de fiecare data cand ati simtit nevoia sa iesiti, cand ati simtit ca asta este ceea ce trebuie sa faceti si asta e tot ce conteaza.

Or sa va zica "sunteti niste naivi, niste prosti". Fals. Naivi sunt cei ce isi imagineaza ca lucrurile se schimba de la sine in bine si trebuie doar sa astepti la caldurica in fata televizorului.Voi sunteti singurii care vedeti ce e de facut.

Or sa va zica "sunteti putini". Fals. Nu sunteti putini, sunteti toti cei care sunt in stare sa miste lucrurile inainte stransi la un loc si sunteti mai multi ca oricand.

Or sa va zica "va agitati degeaba, vocea voastra nu se aude si nu poate schimba nimic". Fals. Daca ati fi fost inofensivi, nu s-ar fi obosit sa va zica atatea.

Or sa va zica "sunteti singuri". Fals. Nu sunteti singuri. Va aveti unul pe celalalt si ne aveti si pe noi, aici, in spatele vostru.

the day we give in is the day we die

Radu Ghelmez – postare Facebook, link aici

 

 

Acest articol are un comentariu

  1. cartus

    Din pacate, FB a considerat ca raportarea mea (a paginii lui) este nula si neavenita. Poate altii au noroc (desi m-as mira).

Lasă un răspuns