Taximetriștii sunt și ei oameni, dar nu toți

În primul rând trebuie să repet faptul că generalizările nu fac bine. Niciodată, dar niciodată. Acum să trecem la subiect, cât încă am nervii întinși. Ați auzit declarațiile unor martori de la Bamboo, legate de niște taximetriști omenoși, care au sărit imediat să ajute persoanele evacuate? Eh, dacă nu, aflați acum.

Am ieşit în stradă când am auzit zgomotele de la sirene şi ţipetele tinerilor. Unii erau uzi până la piele, alţii erau răniţi. Toţi erau speriaţi. Umblau bezmetici dintr-o parte-ntr-alta. Nu aveam cu ce să-i ajut… Atunci au apărut nişte taximetrişti care le cereau pentru o cursă câte 200-300 de lei şi chiar patru sute de lei! Nu-mi venea să cred ce văd şi ce aud! Taximetriştii le ziceau să se strângă mai mulţi la o maşină ca să poată să plătescă”, a povestit un martor pentru Libertatea.

 

Am o vorbă pe care, din păcate, o folosesc cam des în ultima perioadă: Nu ne mai facem bine niciodată.

 

Prin urmare, vă rog eu, de fiecare dată când un taximetrist vă “face preț”, nu vrea să vă ia (din diverse motive), reclamați-i la Poliție + firma de taximetrie. Dacă de la dispecerat nu vor fi sancționați deloc sau cu cel mult 6 ore în care nu vor primi comenzi, Poliția s-ar putea să aibă ac de șoriciul lor. Repet, există și taximetriști corecți, normali, care îți fac treaba cu pasiune sau cu rigoare, pentru a-și câștiga traiul, nu generalizez, nu sunt toți la fel, dar trebuie să facem ceva pentru a scăpa de cei care nu merită să fie numiți nici măcar oameni.

Lasă un răspuns