0 Flares 0 Flares ×

În septembrie 2016, Comisia Europeană a promis că din iunie 2017 nu vor mai fi impuse tarife de roaming europenilor călătoresc în alte state membre ale Uniunii Europene. Asta după ce, inițial, propunerea viza eliminarea tarifelor de roaming doar pentru o perioadă limitată de 90 de zile pe an.

Prin umare „Începând cu data de 15 iunie 2017, utilizatorii finali din România (cu abonamente sau cartele) vor putea folosi minutele/SMS-urile/MB(GB), disponibile la nivel național în afara propriei rețele, inclusiv în roaming în interiorul UE, fără alte costuri suplimentare. În cazul utilizatorilor finali de cartele și a celor care beneficiază de planuri tarifare nelimitate, furnizorii vor putea aplica anumite limite rezonabile în ceea ce privește serviciile de date consumate în roaming în interiorul UE. Principiile pentru stabilirea acestor limite rezonabile au fost agreate la nivel european, dar ANCOM are mai multe responsabilități în ceea ce privește modul concret în care acestea vor fi aplicate și monitorizate”, a declarat Cătălin Marinescu, președintele Autorității Naționale pentru Reglementare și Administrare în Comunicații (ANCOM).

Adică operatorilor li se va permite să controleze modul de consum al abonaților, pe baza mai multor criterii. De exemplu, pot să verifice dacă un consum în țara de rezidență nu este insignifiant, în comparație cu consumul din străinătate. În cazul unor suspiciuni de abuz, operatorii vor trebui mai întâi să alerteze abonatul, ulterior putând să îi impună tarife de roaming de 4 eurocenți pe minut de apel vocal, un eurocent pentru un SMS și 0,85 eurocenți pentru un megabit de date.

via Digi24


Dă un like și-un share, mon cher!

No Responses to “Dispar tarifele de roaming în UE, dar nu de tot”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cum calculezi limita de consum de internet mobil în roaming - bunescu.ro, un blog de Ionut Bunescu - […] Concluzie, după cum ziceam în martie, dispar tarifele de roaming în UE, dar nu de tot. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *