#SecretulTau

Este prea devreme acum, să pot fi obiectivă cu privire la concertul de aseară, dar cred că tocmai am asistat la cea mai mare producție de pe scena muzicii românești. Și le-a ieșit! Băieți, v-a ieșit, ați făcut din nou istorie!

0JnZEce[1]


Încă de când am cumpărat biletele (primele de la Fan Zone), am realizat că scena va fi spectaculoasă, observând că este amplasată în locul scaunelor de pe partea dreaptă a Sălii Polivalente. Inițial, am crezut că îmi făcea fițe iPhone-ul, și nu îmi vede planul sălii cum trebuie.

Trebuia să fie ceva grandios, aveam o grămadă de așteptări, deoarece Vunk m-a surprins de fiecare dată, la fiecare concert, cu idei noi, originale și super fresh, cu tehnologii inedite, lăsând vibe-ul și atmosfera să fie la fel de faine ca întotdeauna.

r1ucVkF[1]

Deja nu mai este niciun secret, în ultimii 5 ani am mers la ZECI de concerte Vunk. Secretul este că nu mă satur. Bucuria cu care cântă, ideile noi cu care își surprind fanii, apropierea de public, mă fascinează la cel mai ridicat nivel. De-a lungul timpului, Cornel mi-a făcut o groază de surprize, chiar și Gabi Maga mi-a fost un complice absolut, când i-a urat prietenei noastre Iuliana, un comic și călduros “La mulți ani!”, chiar de pe scenă, anul trecut.

Acum a fost rândul nostru! Delicios a fost momentul în care, prin intermediul clipului “Camera Ei”, se anunța data ultimului concert din trilogia “Enigma”, 25 mai 2017 – Ziua lui Cornel Ilie! Într-o secundă ne-am organizat și am pus de-un banner: “La mulți ani, Cornel! Vârsta rămâne #SecretulTau!”. Mi s-au umplut ochii de lacrimi, când l-a descoperit aseară, agățat de gardul din fața scenei și mai ales atunci când l-a și citit cu voce tare. Cornel, pentru noi, tu împreună cu trupa sunteți nemuritori, vârstele sunt doar niște numere.

Fiecare concert de la Sala Polivalentă a avut o poveste: am avut #asasishow, Orașul Minunilor, Un Nou Univers. Acum, în Secretul Tău, am fost pe fundul oceanului, într-un submarin uriaș, cu o scenă de 40 de metri, cu cel puțin 6 ecrane imense. În acest spectacol am cunoscut Lumea, o fată visătoare, veșnic îndrăgostită, plină de speranțe și idei, care și-a găsit alesul aseară.

Concertul Secretul Tău face parte din Trilogia Enigma, și este cel de-al treilea, care anunță de altfel și lansarea celui mai nou album Vunk – Extrovertit. Seria de concerte a fost gândită în acest fel, cu un scop bine definit: primul spectacol Du-mă mai departe, de anul trecut din Berăria H, a fost un fel de întoarcere în timp, Vunk aducând pe scenă atât melodii vechi, de la începuturile trupei, dar și câteva melodii mai recente; în decembrie a avut loc concertul Loial, în ArCub, un spațiu intim, în care am încăput în jur de 200 de persoane, noi, cei loiali de mulți ani muzicii lor, fiind invitați în lumea/spațiul/camera lor; a fost fain, cu pizza, bere și vin fiert la discreție; spectacolul de aseară a adus multe schimbări, de la cele mai noi piese, care se regăsesc pe noul album, la simbioze ale câtorva piese cunoscute, instrumental nou și versuri vechi inserate în melodii noi. Să nu uit, și de această data Cornel a “zburat”, în lupta sa cu Monstrul Marin, o creatură din Universul Vunk, reprezentând pericolele din sufletul omului, o figură foarte înspăimântătoare, cu tentacule, care însă a fost doborâtă în față noastră.

Opening act-ul de aseară l-a avut Feli, care ne-a făcut bine de tot încălzirea pentru ceea ce urma. Femeia asta are o vocea extraordinară! A interpretat toate piesele ei de pe radio, dintre care Creioane colorate dar și Constantine, Constantine, în variantă proprie.

Invitații show-ului au fost variați, din toate genurile și de toate vârstele. Ca o noutate absolută, în Universul Vunk a apărut un personaj feminin, cu o contribuție esențială în cadrul show-ului. În rolul personajului Lumea a fost Raluka. Vunk au interpretat ultimul lor single cu Alina Eremia„Îmbrăcați sau goi”, care sună super fresh, pentru vară, și mai ales pentru radio.


Un invitat absolut delicios a fost Aura Dănciulescu (solista trupei Scarlet Aura) care, alături de băieți, a interpretat melodia Secretul Tău, aducând un vibe rock foarte foarte mișto. Aura, draga mea, jos pălăria, abia aștept să vin la un concert de-ale trupei tale!


Mircea Dumitrescu, un băiat foarte talentat în vârstă de numai 19 ani, a liniștit spiritele înfierbântate ale fanilor, cu câteva acorduri de vioară. Țara lui Pește l-a avut pe Cornel la pian, iar zeci de copii talentați de la Avenor College au fost pe scenă, cântând la unison și făcând o atmosfera bestială.

Aseară, deci, Vunk a lansat cel mai nou album intitulat Extrovertit, care conține 14 piese, multe dintre ele fiind deja cunoscute în rândul fanilor, care au tot frecventat concertele băieților. Spre nefericirea mea, la standul de merchandise din holul sălii, n-am mai prins să cumpăr albumul, după concert, dar nicio problemă, îl pândesc și mi-l iau repejor.

De asemenea, în holul Sălii Polivalente, am avut tot felul de activități interactive, specific concertelor Vunk: aveai ocazia ca pe o carte poștală, să îți dezvălui unul dintre Secrete, am avut un corner cu cabină foto de la Aqua Carpatica, era și nelipsitul stand de merchandise cu tricouri, povestea concertului, ultimul album, stickere etc. Nu au putut să lipsească brățările cu lumini colorate de pe ritmul muzicii, nu? Totul, în caracterul special al Vunk.

Va mulțumesc. Pentru tot.
Al vostru fan #AlwaysAndForever,
D.B.

Lasă un răspuns