Atențiune, s-a furat a opta poruncă

Am tot amânat să scriu articolul acesta, că de fiecare dată ar fi fost la cald și n-aș fi tastat cu mintea limpede, fiind (poate) mai puțin temperat în tonul povestirii. Pe scurt, da, știu, așa e românul, obișnuit să plece cu câte ceva de la locul de muncă, așa era la fabrică, înainte de ‘89, iar obiceiul s-a păstrat și, din păcate, transmis mai departe și noilor generații: dacă poți să aduci ceva de la serviciu și nu o faci, ești prostul familiei (tradiționale, desigur).

 

Normal, nu se pune ceva mic luat furat de la muncă, ci doar miliardele pe care le fac să dispară politicienii pe care îi hulim zi de zi, de parcă furtul nu e tot furt, iar apoi ajungem la zicala cu oul și boul. Deci doar alții fură, normal, plus că vrem ca ăia care fură mai mult să fie sancționați, și poate nu că așa ar fi legal și moral, ci mai mult din invidie, că fură ei cu talent și noi nu. Vorbesc la plural pentru că mă refer la noi, românii, ca nație, unde suntem băgați și eu, și tu, și cel de lângă tine, chiar dacă nu ne regăsim în descrierile de mai sus, dar fiind minoritari, nu prea contăm.

Și vrem egalitate, dar nu pentru căței, conform fabulei… Dar acum, vă rog să mă ajutați cu următoarea situație: mama Dianei hrănește, în fiecare zi, niște pisici maidaneze care hoinăresc pe lângă blocul bunicii, numai că cele câteva sute de grame de boabe dispar zilnic, și nu mâncate de către pisici. Am aflat și ce se întâmplă cu ele, se evaporă cu tot cu caserola din care se înfruptă pisicuțele bercenare: în fiecare seară, o pensionară dintr-un bloc vecin își scoate cățelul la plimbare, iar la finalul promenadei “mulțumește cerului” pentru că iar a plouat cu mâncare gratis pentru al său câine și ale sale pisici (cică are și vreo două pisici acasă, ne-au informat vecinii care au tot văzut-o furând).

Chiar vorbeam cu Diana, ar trebui să ne luăm o zi liberă, s-o pândim și s-o prindem în fapt, însă nu știm cum am reacționa, că probabil ea ne-ar strâmba zeflemitor din nas și apoi ne-ar ignora. Dar da, după cum ar zice orice român care votează cu PSD: HUO, HOȚII, NU MAI FURAȚI… mai mult decât noi!

 

Photo by Matthew Henry on Unsplash

Acest articol are un comentariu

  1. Andrada

    Part time baba cartierului si pupatoare de moaste fura mancarea animalutelor de pe strada, nu strange dupa catel. Vesnic pusa pe scandal, in ofensiva.

    Cunosc, aceeasi poveste si la noi la bloc, ba chiar mai grav. Si-au creat deja un obicei, cateii se duc direct la bobite, iar stapanii se plang ca au luat purici de la pisicute.

    Daca pretinzi ca ai cea mai mica urma de valoare crestina in tine, tine cont de urmatoarele:

    1. Deparaziteaza-ti animalutul fiindca trebuie protejat, mai ales in sezonul cald

    2. Da-i mancarea pe care ti-o recomanda veterinarul

    3. Nu-l invata sa manance de pe strada

Lasă un răspuns