You are currently viewing E nașpa VS Nu-mi place mie

E nașpa VS Nu-mi place mie

Tot văd diverse opinii transformate în verdicte, deși, de cele mai multe ori, este doar o părere subiectivă care nu poate fi transformată niciodată într-o axiomă. De la filme la stil vestimentar și de la muzică la băuturi răcoritoare. Zic să le luăm pe rând.

  • Film prost VS film care mie nu mi-a plăcut – Nu, nici IMDB, nici măcar un critic de film nu poate spune că X film este prost. Poate fi cel mult modest, nu pe placul unei persoane sau chiar a mai multora, dar dacă mie-mi place Fifty Shades of Grey (glumesc, nu-mi place), nu-mi poți spune că e un film prost.
  • Cămașă colorată, caz concret, eu fiind purtătorul. Cineva mi-a zis că e cea mai urâtă cămașă pe care a văzut-o vreodată. Mie-mi place mult, are niște mici cărți de joc desenate pe ea. Corect ar fi fost „mie nu-mi place cămașa asta deloc”, pentru că e o mare diferență dintre „nu aș purta așa ceva niciodată, pentru că nu e stilul meu, nu-mi place etc” VS „e cea mai urâtă cămașă”.
  • Muzică. Mai exact, cazul Armin can Buuren. Nu poți spune că DJ-ul olandez mixează cea mai nașpa muzică, ci drept ar fi să spui că ție nu-ți place muzica trance și nici tu te pasionează prea tare muzica electronică. Nu, nu o băga pe aia cu „vine cu mix-ul de acasă, pus pe stick”, nici chiar așa nu ți-ar da dreptul să spui că e nașpa. PS Nici mie nu-mi prea place muzica trance. PS 2 Nici măcar de manele nu poți să spui că ar fi o muzică proastă, milioane de oameni o ascultă și le place. Exact, nu-ți plac manelele. Punct.
  • Sucul X, berea Y, cocktail-ul Z. Deja e clar, nu? E posibil să nu-ți placă ție, dar asta nu înseamnă că respectivul produs e prost sau nașpa.

Cred că ai prins ideea, drăguț ar fi să ne expunem părera proprie, subiectivă, prin a afirma că nouă nu ne-a plăcut ceva anume, nu să dăm cu verdictul, de la noi putere, că acel ceva e nașpa. Excepție, cei care dau spoilere din GoT la nici 24 de ore de la apariția episodului, ăia sunt chiar nașpa. Rău.

Photo by Cristina Gottardi on Unsplash

Lasă un răspuns