Vecini din Sectorul 4: taxa de salubrizare poate fi achitată online, pe ghiseul.ro, până pe 30 septembrie 2017

Tocmai ne-am logat pe ghiseul.ro (eu și Diana) și am văzut că avem de achitat câte 43,76 lei, fiecare. Nu era specificat pentru ce perioadă anume este taxa de salubrizare, așa că am săpat puțin pe interneți, unde am găsit informațiile inițiale, din primăvară.

lupfvzp

Mi-a comentat Radu (pe Facebook) că începând cu luna iunie a început afișarea, pe măsură ce se procesau pentru fiecare adresă în parte, dar noi de abia azi am văzut, la logarea în portal.

Legat de sumă, ea este 5.03 lei / lunar / de persoană. Prin urmare, un simplu calcul pentru cele aproape 9 luni de zile duce la suma respectivă, de 43,76 lei, pentru tot anul curent (începând cu 10 aprilie 2017 este percepută taxa de gunoi de către Primăria Sector 4).

În 2018 va fi 60,36 lei, suma urmând a fi împărțită în două tranșe egale, deci 30,18 lei până la 31 martie și 30,18 lei până la 30 septembrie – asta dacă nu crește și rămâne aceeași taxă.

Prin urmare, dacă ai domicilul în sectorul 4, fă-ți cont sau loghează-te pe ghiseul.ro și achită taxa de gunoi până la 30 septembrie, ca să nu te trezești cu penalizări. Desigur, poți achita și la DGITL, dar sigur nu-ți dorești să stai la cozi și să pierzi timp.

go8ktht


PS Taxa de salubrizare este calculată diferit, după cum urmează:

  • pentru utilizatorii persoane fizice – 5,03 lei persoană/lună
  • pentru utilizatorii persoane juridice încadrate în categoria SRL debutant – 40 lei mc/lună
  • pentru utilizatorii persoane juridice încadrate în categoria IMM – 70 lei mc/lună
  • pentru utilizatorii persoane juridice altele decât cele menţionate – 80 lei mc/lună.

Acest articol are 3 comentarii

  1. Radu

    Salutare Ionut,

    Q: Adresa de domiciliu la care stai tu in acest moment (si pentru care ai platit taxa de salubrizare) este si cea din buletin?
    Intreb pentru ca recent am fost la Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale sector 4 din str. Nitu Vasile si am depus cerere pentru deschidere cont ghiseul.ro.
    Toate bune si frumoase – am primit o chitanta/bon cu nr de inregistrare, cnp, adresa din buletin (Sector 2) si adresa bunului (Sector 4) pentru care doresc sa platesc taxe&impozite.
    Dupa ce am intrat pe contul de pe ghiseul.ro – imi apare numele, adresa din buletin (S2), dar niciun detaliu legat de apt din S4 pentru care vreau sa platesc taxa de salubrizare.
    Bonus – cand intru la „obligatii de plata” – imi apare suma 0 pentru Sector 2 – nimic despre sector 4, unde de fapt am de platit.

    Ai intalnit cumva aceasta problema?

    1. Ionut Bunescu

      Salut, da, aceeași adresă.

      Eu mi-am făcut contul online, cu CNP și un card bancar pe numele meu. Ambele imobile sunt pe numele tău? Doar așa vor apărea pe ghiseul.ro / doar proprietarul are acces.

Lasă un răspuns