0 Flares 0 Flares ×

Tocmai ne-am logat pe ghiseul.ro (eu și Diana) și am văzut că avem de achitat câte 43,76 lei, fiecare. Nu era specificat pentru ce perioadă anume este taxa de salubrizare, așa că am săpat puțin pe interneți, unde am găsit informațiile inițiale, din primăvară.

lupfvzp

Mi-a comentat Radu (pe Facebook) că începând cu luna iunie a început afișarea, pe măsură ce se procesau pentru fiecare adresă în parte, dar noi de abia azi am văzut, la logarea în portal.

Legat de sumă, ea este 5.03 lei / lunar / de persoană. Prin urmare, un simplu calcul pentru cele aproape 9 luni de zile duce la suma respectivă, de 43,76 lei, pentru tot anul curent (începând cu 10 aprilie 2017 este percepută taxa de gunoi de către Primăria Sector 4).

În 2018 va fi 60,36 lei, suma urmând a fi împărțită în două tranșe egale, deci 30,18 lei până la 31 martie și 30,18 lei până la 30 septembrie – asta dacă nu crește și rămâne aceeași taxă.

Prin urmare, dacă ai domicilul în sectorul 4, fă-ți cont sau loghează-te pe ghiseul.ro și achită taxa de gunoi până la 30 septembrie, ca să nu te trezești cu penalizări. Desigur, poți achita și la DGITL, dar sigur nu-ți dorești să stai la cozi și să pierzi timp.

go8ktht


PS Taxa de salubrizare este calculată diferit, după cum urmează:

  • pentru utilizatorii persoane fizice – 5,03 lei persoană/lună
  • pentru utilizatorii persoane juridice încadrate în categoria SRL debutant – 40 lei mc/lună
  • pentru utilizatorii persoane juridice încadrate în categoria IMM – 70 lei mc/lună
  • pentru utilizatorii persoane juridice altele decât cele menţionate – 80 lei mc/lună.

Dai un like și-un share, mon cher?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *