Tu de ce stai în casă?

Pe bune, de ce stai în casă? Dacă ne luăm după celebra scandare, înseamnă că nu-ți pasă. Serios, chiar ți se rupe de ceea ce se întâmplă acum în țară? De cele care s-au petrecut în ultimii 27 de ani, de am rămas nici 18 milioane, de părinții, rudele, prietenii care au plecat la muncă, în afară, că nu mai puteau suporta să moară de neputință-n țară?

Vrem spitale, autostrăzi, școli, locuri de muncă ș.a. ca afară, dar nu facem nimic pentru a ne putea crea un viitor mai bun, nici măcar nu votăm, o dată la 4 sau 5 ani. Ok, ți se rupe de legile justiției, și-așa nu prea înțelegi și oricum consideri (greșit) că nu te afectează direct, dar nici măcar legile salarizării nu te-au atins puțin la coarda sensibilă? Măcar scumpirile din ultimul an le-ai observat, nu? Și atunci de ce plmaldepsd stai acasă atunci când 50.000 de români ies în stradă și protestează? Serios, dă-mi un răspuns argumentat. Chiar te provoc.

 

Foto by me, textul roșu, de aici.

Acest articol are 12 comentarii

  1. damian

    Mi-am pus și eu de multe ori întrebarea asta, după care mă întrebam de ce naiba nu răspund oamenii. Dar am ajuns singur la următoarele concluzii:
    1. needucați și spălați pe creier (ceea ce pe unii îi face corupți prin afiliere)
    2. total ignoranți și indiferenți (asta se întâmplă peste tot în lume)
    3. corupți în sensul că ori lucrează în acest sistem corupt, ori găsesc multe beneficii într-un stat unde șpaga și furtul nu sunt pedepsite. drept urmare, n-au cum să iasă la proteste și n-au cum să răspundă că n-au curaj. și în categoria asta sunt sigur că se numără milioane de români.

  2. Laurentiu

    Aici a fost frig si a plouat. Imi e ca ma imbolnavesc si tot in spitalele astea ajung…

    1. CRISTIAN

      Oricum,tot prostalau esti,asa ca mai bine stai in casa.

  3. Adriana

    Eu nu mai pot. Iarna trecuta am iesit in fiecare zi si mi se pare ca nu am rezolvat nimic. Adica da, au renuntat la OUG13, dar au urmat lucruri mai nasoale care nu au speriat prea multa lume. Si am simtit atunci cum toti idiotii astia ce ne conduc au ras de noi pana n-au mai avut aer.
    In general am un simt al penibilului prea dezvoltat. Si da, in viata mea de zi cu zi, daca fac ceva si rade un idiot de mine, pot sa merg mai departe cu ce fac si sa nu imi pese. Dar cand ala de rade de mine are si putere si pare ca orice am face nu are niciun efect, ba chiar ii intaratam sa fie mai idioti si mai cruzi, sa faca mai mult rau…I just can’t take it.
    Plus ca nu simt ca daca eu ies in strada are vreo valoare. Adica daca ies eu si inca 5000-10000-50000 de oameni, e fix degeaba. Nu am reusit sa imi conving prietenii sa iasa nici macar anul trecut. Doar pe unul, dar si el a iesit de 2 ori si a avut lucruri mai importante apoi de facut. Si nu ma intelege gresit…am niste prieteni foarte ok, avocati, medici, programatori… Si daca astia nu ies…eu nu mai am pretentii de la nimeni. M-am certat deja cu ei cand au fost alegeri, ca n-au fost la vot. Si daca un medic nu a fost la vot ca trebuia sa iasa in oras si nu a gasit 20 de minute sa treaca pe la urna…ce sa mai zic?
    Pur si simplu rezerva mea de determinare si ambitie este sfarsita. Si imi pare rau sa spun asta.

    1. Doina Simion

      Nu ai simtul penibilului foarte dezvoltat ci extrem de involuat.Probabil ca faci parte din categoria tinerilor frumosi si tineri carora nu li se pare penibil sa intre in niste bombe ucigase numite cluburi si sa arda de vii, dar li se pare penibil, grotesc sa lupte pana la capat pentru drepturile lor si pentru tara lor.Cat de penibili au putut fi cei care au luptat, unii chiar cu pretul vietii, pentru Romania mare , impotriva comunismului si a nedreptatii si in general pentru binele celor din jur printre care te numeri si tu.Datorita lor acum ai posibilitatea sa te fandosesti punand in fata acest ridicolsimt al penibilului extrem de dezvoltat! PENIBILO!!!

  4. daniel lela

    is de acord cu tn …..dar greseala mare a noastra a romaniilor e ca nu mergem la vot……si dupa aia mergem sa strigam in strada degeaba……ca nu se mai face mare lucru

  5. CRISTIAN

    Asta m-am intrebat si eu la ultimul miting.Nu am gasit un raspuns clar.Ce cred totusi este faptul ca sunt atat de multe nenorociri care se intampla zilnic din cauza acestor nenorociti din psd,incat oamenii sunt pur si simplu se simt coplesti de ele si,paradoxal,nu mai au reactie.Pe mine daca ma inteba cineva duminica de ce am iesit,nu as fi stiut cu ce sa incep,cred ca ma blocam.Adica ai acel sentiment ca nu poti rezolva ceva punctual,cum a fost OG 13.Atunci s-a stiut clar ce si cum.De data asta sunt de sute de ori mai multe probleme si oamenii au ajuns la concluzia ca nu se mai pot rezolva doar iesind in strada.In plus de asta,nu e doar problema lor,mai avem si politicienii din opozitie,de la care fiecare dintre cei ce am votat avem anumite asteptari.Eu sunt multumit de alesii mei,nu ma feresec sa spun ca am votat USR,dar totusi de la PNL asteptam mai mult,dar s-a dovedit ca nu pot,nu vor,habar n-am.Senzatia e ca suntem pe topogan.Si eu am ramas stupefiat de lipsa de reactie de la ultimul miting.Asteptam o jumatate de milion de oameni numai in Bucuresti,pt ca dupa cum bine ai spus,nu exista categorie sociala care sa nu fie afectata.Pe saltele pline ce bani sa dormi si tot trebuie sa ai o nemultumire.Si totusi nu s-a intamplat cum mi-am imaginat.Singura solutie este emigrarea,pt unii,pt altii tot emigrarea,dar a copiilor lor,macar ei sa scape.In rest,Dumnezeu cu mila.

    1. Doina Simion

      V-au coplesit problemele!!! Extraordnar!!!V-au blocat nesimtirea si ticalosia PSD-istilor!! Generatia tinerilor frumosi si liberi!!! Ma intreb cum se mai facea Romania Mare si moderna, cum ar mai fi luptat soldatii pentru independenta si reintregirea neamului si cum ar mai fi indurat temnitele comuniste marii martiri ai neamului daca erau ca voi ma scremutilor?

  6. Ovidiu

    Buna tuturor, vreau sa va scriu si opinia mea de ce nu aveti priza mai mare:
    1. sunteti extrem de agresivi. Si asta nu ar fi mare problema, dar sunteti la varsta in care nu ati dovedit nimic (social, economic, cultural etc.)

    2. ii tratati pe ceilalti care nu adera din prima ca fiind prosti, incuiati, nesimtiti, spagari etc. Nu va puneti problema ca poate ar avea si argumente valide. De aici nepriceperea voastra in a contraargumenta. Doar jigniri.

    3. ca si cetatean roman inca nu am inteles de ce incalcati legea. Adica daca eu as vrea sa fac o demontratie ar trebui sa trec printr-o procedura legala. Voi credeti ca ma convingeti ca altii incalca legea exact incalcand voi legea?

    4. care ar fi alternativa voastra? Atentie, nu spun ca PSD-ul este bun. USR? PNL? Penibila alternativa.

    5. schimbarea de putere intr-o tara se face prin vot. Daca nu, inseamna ca daca voi va puneti Guvernul vostru prin demonstratii nelegale imi dati voie sa vi-l dau jos prin demonstratii nelegale?

    PS: ar mai fi argumente, dar nu mai am timp. Apropo, ca sa vedeti cum va privesc de la mine: nu ma astept la contraargumente ci la jigniri din partea voastra. Pe bune! Ati priceput de ce nu are marea masa incredere in voi?

    1. Ionut Bunescu

      Salut, mă scuzi, îmi pari postac și mi-e greu să cred că mă înșel. Mail-ul tău nu există pe Google 🙂

      Generalizezi, deci ai pierdut din prima șansa de a te citi și a crede că ai scris neimplicat, fără niciun interes. Pe lânga faptul că tu zici să așteptăm un alt vot. Prietenul meu, cei de la putere sunt reprezentații poporului, care tre sa facă lucruri bune pentru toți cetățenii, nu să distrugă țara, mai rău decât e deja. Iar neimplicarea în proteste înseamnă complicitate cu ce fac pesedeii și aldeii.

      1. Ovidiu

        HA HA HA! :-))
        Email-ul exista pe Yahoo si il am de ani buni.
        Nu sunt postac. Am o meserie de 21 de ani. Deci imi confirmi ipoteza. Nu stiti sa contraargumentati.
        In ipoteza ca eram postac tot trebuia sa contrargumentezi, pentru cititorii tai. Sa vada ca postacii nu au dreptate. Astept inca macar vreun argument. Argument sau contrargument. Sau macar jigniri abominabile. : -))

Lasă un răspuns