Kumfu la Cirkus Cirkör, la Timişoara #TM2021

Nu credeam că voi rămâne atât de impresionat de un spectacol de circ, doar am mai fost la atâtea alte reprezentații, chiar și câteva Cirque du Soleil. Dar se pare că nu am bătut degeaba drumul de la București la Timișoara + retur, în mai puțin de 24 de ore. Ce e și kumfu la Cirkus Cirkör, imediat mai jos + părerile celorlalți doi membri ai echipei 3FC (Mariciu și Pandutzu).

Spectacolul “LIMITS“ este conceput și regizat de care Tilde Björfors, fondatorul și directorul artistic al CIRKUS CIRKÖR. Cu o vastă experienţă artistică, aceasta a pus în scenă și alte spectacole de succes internaţional ca Borders, Knitting Peace, Wear it like a crown sau Inside out. Presa internaţională a descris în nenumărate rânduri spectacolul “LIMITS” ca fiind ”o formă de artă infinită precum cerul, ce simbolizează ”echilibrul dintre viaţă şi moartea cu care se luptă”, dar și ca “o excepţională poezie de circ, pe o temă de maxim interes: migraţia.”

 

Și a început timid, spectacolul nepărând că evoluează spre ceva anume, ba chiar încercam să înțeleg ce se întâmplă pe scenă. Dar reprezentația se dezvoltă treptat și intensitatea show-ului crește odată cu dificultatea acrobațiilor, acompaniate de un puzzle de stiluri muzicale, povestea trecând de la frică, la acțiune, demonstrând că atunci când te focusezi foarte mult pe riscuri și limite, orice lucru posibil poate deveni imposibil. Cirkus Cirkör a fost o mare de vise, care a purtat pe valuri o temă grea, migrația oamenilor care aleg să lase totul în urmă și să fugă din calea războiului.

A fost primul eveniment public organizat după câștigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii (2021) de către Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Teatrul Național Timișoara și Școala de Circ Timișoara. Iar până în 2021, la Timișoara se vor întâmpla lucruri și evenimente faine, iar #bunestii de abia așteaptă să mai revină.

http://www.timisoara2021.ro/

 

 

 

Kumfu din prespectiva Ioneștilor

 

 

Kumfu, by Pandutzu & Carina

Lasă un răspuns