REVELION 2018: Program RATB și METOREX + informații și sfaturi UBER și TAXIFY

  • Post author:
  • Post category:utile

Ca să nu fiți surprinși, ca autoritățile de prima zăpadă, am adunat toate informațiile de care aveți nevoie în noaptea dintre ani, ca să puteți călători liniștiți prin București, cu Metrorex, RATB, UBER sau Taxify. La mulți ani, să beți responabil și nu cumva să conduceți voi apoi!

 

UBER

Trei sfaturi utile a plăti mai puțin pe cursele cu Uber

1. Evită orele de vârf – pleacă puțin mai devreme sau mai târziu către petrecere sau spre casă

An de an, cererea cea mai mare este între 20:00 și 11:00 și între 3 și 5 dimineața. Anul trecut, ora cea mai aglomerată a fost 4 dimineața în București și Cluj și 3 în Brașov și Timișoara. În medie, la nivel național, o mașină a ajuns în 3,6 minute. Utilizatorii din București au avut de aşteptat cel mai puţin (3,25 minute, timp mediu). În medie, tariful dinamic a fost de 2 x tariful obișnuit, însă cele mai multe curse cu Uber (82%) au fost făcute la tariful normal.

2. Verifică estimarea tarifului – fără surprize la finalul cursei

Aplicaţia Uber arată estimarea costului pentru cursă înainte de a comanda o mașină. Estimarea ia în calcul distanţa până la destinație, timpul aproximativ și, dacă e cazul, tariful dinamic care se aplică din cauza cererii mari. Opțiunea este utilă mai ales dacă alegi să plătești cu cash. După fiecare cursă, utilizatorii au apoi acces la factura fiscală, în contul lor.

3. Împarte valoarea cursei cu prietenii, direct în aplicație

Dacă ai prieteni care stau în zonă, puteți pleca împreună spre petrecere și mai apoi, acasă. Cu opţiunea de împărțire a tarifului (Fare split) din aplicaţia Uber, poți împărţi costul cursei cu ceilalţi pasageri, dacă au și ei un cont Uber. Fiecare utilizator care împarte tariful unei curse Uber va achita o taxă suplimentară de 1 leu.

Dacă nu ai cont de UBER, încă, folosește codul uberbunescu și vei avea o primă cursă gratuită.

 

TAXIFY

Câteva sfaturi pentru a putea găsi mai ușor o mașină:

  • Cel mai ușor găsești o mașină în intervalul 19-21;
  • Aplicația poate aplica un tarif diferențiat în funcție de cererea din zonă, îți recomandăm să verifici tarifele sau să accesezi funcția de Estimare Tarif pentru a evita surprizele;
  • Cere o cursă din timp deoarece timpul tău de preluare poate fi mai mare ca de obicei.

Dacă nu ai cont de TAXIFY, încă, folosește codul ionutbb3 și vei avea o primă cursă gratuită, de 20 de lei.

 

RATB

De Revelion, RATB deviază 10 linii de autobuz din centrul Bucureștiului,   Vineri, 29 Decembrie 2017

Cu ocazia desfășurării manifestărilor prilejuite de sărbătorirea „Revelionului 2018” în Piața George Enescu și Piața Revoluției, în perioada 31.12.2017, ora 17:00 – 01.01.2018, ora 05:00, se restricționează total traficul rutier general pe Cal. Victoriei, între Piața Victoriei și Str. Ion Câmpineanu, pe Str. Știrbei Vodă, între Str. Luterană și Victoriei, Str. George Enescu. Str. Episcopiei, Str. C-tin Esarcu, Str. Dem I. Dobrescu și Str. C.A. Rosetti.

Din această cauză, zece linii de autobuz vor circula deviat, la dispoziția Brigăzii de Poliție Rutieră.

Astfel, liniile 122, 137, 138 și 268 vor funcționa pe traseele de bază între terminalele „Cartier Latin”, „Carrefour – Cartier Militari”, respectiv „Valea Oltului" și intersecția Str. Știrbei Vodă – Str. Luterană, Str. I. Câmpineanu. apoi pe Str. Luterană, Str. G-ral Budișteanu, Bd. Dacia, Piața Romană, Bd. Gh. Magheru, Bd, N. Bălcescu, Piața 21 Decembrie 1989, apoi traseele de bază.

Pe traseul modificat, autobuzele vor opri în stația „Calea Griviței” (comun cu liniile 126, 178, 368), situată pe Str. G-ral. Budișteanu, stația „Calea Victoriei” (comun cu linia 133), amplasată pe Bd. Dacia, stația „Piața Romană” (comun cu liniile 300, 381 și 783) de pe Bd. Gh. Magheru și stația „Nicolae Bălcescu” (comun cu linia 381), amplasată pe Bd. Nicolae Bălcescu.

Liniile 126, 168, 226 și 368 vor funcționa pe traseele de bază între terminalele „Ghencea”, „Cartier Constantin Brâncuși”, „Depoul Alexandria”, respectiv „Valea Oltului” și intersecția Str. Știrbei Vodă/ Str. Luterană/ Str. I. Câmpineanu, apoi pe un traseu modificat, pe Str. Luterană, Str. G-ral Budișteanu, Bd. Dacia, Calea Dorobanților, Piața Lahovari, Str. George Enescu, cu întoarcere prin Bd. Gh. Magheru, Bd. Dacia, Str. Mircea Vulcănescu, apoi traseele de bază.

Pe traseul modificat pe sensul spre Piața Romană, autobuzele vor opri în stația „Calea Griviței” (comun cu liniile 126, 178, 368) de pe Str. G-ral. Budișteanu, stația „Calea Victoriei” și stația „Piața Romană (comun cu linia 133) de pe Bd. Dacia.

Pe traseul de întoarcere vor opri în stațiile „Piața Romană” (linii 126, 168, 226, 368) situate pe Bd. Gh. Magheru, stația „Calea Victoriei” și stația „Biblioteca Academiei Române” (linii 133, 168, 226) situate pe Bd. Dacia.

Linia 300 va funcționa pe traseul de bază între „Clăbucet” și intersecția Bd. G-ral Gheorghe Magheru/ Str. George Enescu, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Bd. G-ral Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bălcescu, până la Piața Universității.

Pe traseul modificat, autobuzele vor opri pe ambele sensuri în stațiile „Nicolae Bălcescu” (comun cu linia 381) situate pe Bd. Nicolae Bălcescu.

Linia 362 va funcționa pe traseul de bază între „Piața Presei” și intersecția Cal. Victoriei/ Bd. Dacia, apoi pe un traseu modificat, Bd. Dacia, Piața Romană, Bd. G-ral Gheorghe Magheru, Bd. N. Bălcescu. Piața Universității, Bd. Regina Elisabeta, apoi traseul actual.

 

 

METROREX

– In zilele de 23, 24, 25, 26, 30 si 31 decembrie a.c. precum si 1, 2 ianuarie 2018, trenurile vor circula pe Magistrala 1 (Republica- Dristor 2), Magistrala 2 (Berceni- Pipera) si Magistrala 3 (Anghel Saligny- Preciziei) la un interval de 9 minute, iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2- Parc Bazilescu) la un interval de circa 11 minute.
– In noaptea de 31 decembrie 2017/ 1 ianuarie 2018, trenurile de metrou vor circula intre orele 24:00 – 1:00 la un interval de 10 minute si de la ora 1:00 pana la ora 5:00 la un interval de 20 minute. Metrorex va introduce trenuri suplimentare, in functie de fluxul de calatori.

Lasă un răspuns