F4NCLUB M4RIUS M4NOLE

Nu întâmplător scriu acest articol pe blog astăzi, nu, nu. Azi, 27 martie 2018, se împlinesc 4 ani de Fanclub Oficial Marius Manole. Nu am făcut parte din acest fan club de la înființarea lui, dar destul de recent am fost primită cu brațele și inimile deschise. Sau poate este un articol scris cu ocazia faptului că tocmai ce se împlinesc 5 ani de când mergem atât de des la teatru, și numai datorită lui, artistului. Sau doar pentru că este ziua internațională a teatrului.

N-am ajuns la nivelul la care să fi mers de câteva ori la aceeași piesă, precum mulți dintre membrii clubului, mai am o listă întreagă de piese pe care vreau sa le văd puse în scenă, dar totul la momentul potrivit. Nu e atât de ușor precum credeți să fiți în sincron total cu o zi care să vă surândă și niște locuri perfecte. Sunt eu defectă, dar nu pot să fiu decât în primele trei rânduri din sală și, eventual, cât mai pe mijloc, pentru a putea să intru efectiv în lumea și povestea de pe scenă. Și să nu fiți surprinși, biletele la teatru se epuizează aproape la fel de repede precum cele de la finala Roland Garros! (glumesc, dar biletele la piesele bune se dau ca pâinea caldă)

Patru ani de Fanclub Oficial Marius Manole înseamnă mare lucru pentru teatrul românesc, cel puțin eu așa consider. Acest om modest și cu un extraordinar bun simț nu cred că realizează că e printre singurii actori din țară cu un fan club atât de unit, implicat și care îl susține în toate proiectele, atât offline, cât și online.

Pentru cei 4 ani de Fanclub Oficial Marius Manole, aș dori să vă recomand cu cea mai mare căldură și sinceritate, 4 piese extraordinare, la care trebuie să ajungeți neapărat!

1. All inclusive

Desigur că aleg să scriu despre piesele care îmi sunt cele mai dragi sufletului, iar All inclusive, pe care am văzut-o de curând, după ce am pândit timp de aproape un an niște bilete perfecte, este o poveste extraordinară pentru toate vârstele. O veți putea vedea la Palatul Copiilor pe 18 aprilie, iar în rolurile principale sunt Medeea Marinescu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Diana Roman și Mirela Oprișor. Nu-mi amintesc când vreodată să fi râs atât de mult la vreo piesă de teatru sau film. Asta cred că spune totul!


2. Demnitate

O punere în scenă scurtă, dar intensă, de către Marius Manole și Șerban Pavlu, care m-a făcut, încă o dată, să-mi amintesc unde mă aflu, unde m-am născut, de caracterul politic al celor care îmi dictează viața și-mi manipulează viitorul. Este o piesă contemporană, plină de emoție și care efectiv “îți dă fiori pe șira spinării”, exact după cum spune și posterul. Sper să mai prindeți bilete pentru 1 aprilie, la Cinema Pro.


3. Regele Lear

Tocmai ce am schimbat titlul acestei piese, pentru că din instinct scrisesem “King Lear”. Dintr-un text al lui Shakespeare nu putea ieși decât o capodoperă pe scena Sălii Mari din TNB. Este atât de încărcată de emoții, de monologuri edificatoare, dar și de scene care-ți aduc zâmbetul pe buze, încât nici nu simți cum trec cele 3 ore și jumătate. Dintre actori îi reamintesc pe Mihai Constantin, Crina Semciuc, Marius Manole, Raluca Aprodu, Istvan Teglas, dar mai sunt mulți, mulți alții, pe care vă invit să îi vedeți. Umătoarea reprezentație este pe 14 aprilie, în Sala Mare a Teatrului Național.


4. Fă-mi loc

Închei tot într-o notă haioasă, cu această piesă în doi, Medeea Marinescu și Marius Manole, în regia maestrului Beligan, pun de o comedioară romantică, acțiunea petrecându-se în ajunul Crăciunului, în tren. Hai, că numai această imagine ar trebui să vă pună pe gânduri. Din păcate, în acest moment nu sunt bilete în vânzare pentru o reprezentație, dar vă pot spune că se joacă de regulă la Palatul Copiilor.

Ca bonus, dintre preferatele mele este și piesa Oscar și Tanti Roz, cu Oana Pellea și Marius Manole, dar care din păcăte nu se mai joacă de ceva vreme. Recent a fost lansată o petiție în acest sens, deci stau cu sufletul la gură și cu mâna pe mouse, pregătită să-mi iau bilet în primul rând.

Aș dori să menționez faptul că, în afară de Regele Lear, toate piesele de mai sus au reprezentații și în alte orașe din țară, nu se joacă numai în București, așa că puneți mâna și mergeți la teatru!

Nu vreau să uit și să-i mulțumesc lui Judy. Pentru tot. Mulțumesc, Judy! Mulțumesc, Marius! La mulți ani, Fanclub-ului!

Bilete puteți găsi mai jos:

All inclusive – 18 aprilie 2018, ora 20:00 – https://www.blt.ro/all-inclusive.html

Demnitate – 01 aprilie 2018, ora 17:00 – https://www.teatrulavangardia.ro/demnitate/

Regele Lear – 14 aprilie 2018, ora 19:00 – http://www.tnb.ro/ro/teatrul/regele-lear

Cu drag,

D.

Acest articol are 2 comentarii

  1. Judy Florescu

    Îți mulțumesc, Diana! Oameni ca tine și Ionuț dau un suflu fresh teatrului, mă bucur enorm că împărtășim aceleași valori și că ne-am regăsit prin fanclub 🙂

  2. Diana B.

    Și eu mă bucur că ne-am găsit într-un mod așa frumos! ❤️

Lasă un răspuns