Cum îți alegi gresia și faianța de interior

Acum aproape doi ani, am alergat și m-am agitat ca niciodată: căsătoria civilă, apoi acte pentru prima casă, aprobare bancară, finalizat apartamentul “la roșu”, ulterior a urmat penultimul pas, înainte de mutare – alegerea finisajelor de interior, ca mai apoi să vină și finalul, care a constat în partea cu mobila și electrocasnicele. Și pentru că știu cât de greu mi-a fost mie, zic să vă dau o mână de ajutor, cu câteva sfaturi.

Faianța și gresia sunt finisaje pe care nu le schimbi des, așa că trebuie să ai un plan bine stabilit, de la culori adaptate dimensiunii spațiului, mai ales în băi, unde se pretează culorile mai deschise, alături de iluminat alb-rece, până la gresia din bucătărie, care e predispusă la murdărire, deci trebuie să alegi o culoare dirt-friendly.

Am căutat și am făcut o selecție de combinații care imită aproape perfect planul bunescian, și se prezintă cam așa:

 

BAIE – am ales albastru, nu mi-a plăcut niciodată albul simplu în baie, parcă prea îți creează senzația de spital. Da, știu, poate da impresia de spațiu minimalist, dar albastrul mă duce cu gândul către mare, prin urmare albastru a rămas. Așa că varianta de mai jos e fix pe placul meu:

Gresie Sara Blue (albastru deschis, dimensiuni 33×33 cm) – nu are rost să pui plăci mai mari de 30/33 de cm, doar dacă ai un spațiu generos în baie, iar 30 de cm e o dimensiune clasică, aproape perfectă, cu care nu vei da greș niciodată.


Iar pentru faianța de baie, poți opta pentru aceeași culoare ca gresia, așa cum am ales eu, pe fugă, sau poți alege un mozaic foarte mișto care se completează perfect și care parcă dă și un aspect mai luxos băii tale. Mozaic sticla interior (32.7 x 32. 7 cm, albastru):

 

 


BUCĂTĂRIE – aici, după cum ziceam mai sus, gresia trebuie musai să fie anti-murdărie, adică să alegi o culoare pe care nu se vede orice fir de praf și care să poată fi și curățată ușor, adică fără mini găurele, valuri sau alte brizbrizuri.

Aici poți face o combinație de gresie gri + faianță tot gri, cu model digital, subțire, faianța fiind recomandat de montat doar deasupra blatului de bucătărie, până în corpurile de depozitare:

 

Gresie Enjoy interior, digital, 42 x 42 cm, gri

 

Faianță Pony Spain interior, digital, 20 x 60 cm, gri deschis

 

SAU, dacă mobila cere alte culori, nu gri, varianta pe bej e ceea ce trebuie

Gresie Marimo interior, rectificata, 30 x 30 cm, bej

 

Faianță Decor Marimo interior, rectificata, 30 x 45 cm, bej

 

 

Pentru mai multă inspirație în alegerea celor mai potrivite modele și combinații, îți recomand să arunci o privire în noul catalog Praktiker, pe care îl găsești online aici, dar și în magazine. Vei găsi idei pentru casă și grădină, iar în magazin, poate dăm nas în nas, nu de alta, dar am tot amânat să cumpăr niște corpuri de iluminat pentru apartament, iar unele din catalog mi-au cam făcut cu ochiul. Pentru lista de servicii, poți arunca o privire aici, iar pentru mai multe informații despre catalog, îți las următoarele informații (vezi că e și un concurs cu premii instant, în loz):

  • Noul catalog Praktiker este valabil în perioada 14 aprilie – 23 mai 2018.
  • Produsele vedetă sunt mobilierul pentru grădină, mașinile de tuns iarba și motocoasele, faianța și gresia.
  • Pe toată perioada campaniei, fiecare bon de cumpărături în valoare de minimum 150 de lei îți aduce un loz prin care pot câștiga produse Praktiker, vouchere de cumparături de 30, 60 sau 100 de lei.

Lasă un răspuns