Protestele din seara de 20 iunie 2018

Și ce dacă erau peste 30 de grade afară, iar la sol, pardon, asfalt, probabil peste 40. Te topeai în Piața Victoriei, la Mega Image nu mai era nicio apă la rece, iar la case erau cozi de zeci de persoane. Dar te răcoreai instantaneu, când vedeai cât de determinați sunt toți cei câteva sute, apoi câteva mii de oameni din jurul tău. Determinați să facă ceva pentru viitorul lor și al copiilor lor, ba chiar și pentru viitorul celor care stau acasă ori la terase, că pe ei “nu-i afectează”.

 

Am ocupat și blocat bulevardul Kiseleff, deși jandarmii au opus rezistență, inițial… eh, aveau să se grupeze, alături de țestoase, pentru a interveni în forță, mai târziu, când au îmbrâncit protestatari, jurnaliști, ba chiar au dat și cu spray paralizant pe alocuri, dar și cu pulane. Culmea, s-a întâmplat și o întâmplare dubioasă, jurnalistul german Paul Arne Wagner a fost luat pe sus de jandarmi și băgat în dubă, deși el doar filma. Ah, că Wagner a realizat un documentar despre Dragnea, asta ar putea fi doar o coincidență, desigur (dar voi chiar mai credeți în coincidențe?).

 


Se ingroasa gluma. Momentul cand jurnalistul german Paul Arne Wagner este luat pe sus de jandarmi.


21.00. Protestul de la Piața Victoriei se află în desfășurare, peste 4.500 de oameni protestează acum față de modificarea codurilor penale. Sunt proteste și în Sibiu, 4.000 de protestatari, Iași, 1.000 de oameni, Brașov, 1.000 de oameni, Oradea, 300 de demonstranți, și Cluj, 5.000 de oameni.  (Digi24)

 

23.30. Manifestaţia din Piaţa Victoriei din Capitală s-a încheiat după aproximativ cinci ore. În timpul protestelor, au avut loc altercaţii între manifestanţi şi jandarmi, opt persoane fiind ridicate de forţele de ordine şi duse la Poliţie.


 

Două persoane au fost ridicate de jandarmi şi sancţionate cu amenzi în valoare totală de 4.500 de lei, pentru instigare la acţiuni violente cu intenţia de tulburare a adunării publice, în timpul manifestaţiei de miercuri seară din Piaţa Victoriei, potrivit Jandarmeriei Bucureşti citate de News.ro.


 

 


 

Ne vedem și azi, adică joi, când sper să ținem un moment de reculegere… de pe jos, de bucurie pentru Ș-O VA lua și Daddy la fel.exe


 

Documentarul lui Paul Arne Wagner, Aici nu-l avem decât pe Dragnea:

 

FOTO: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Lasă un răspuns