Unde găsești paste carbonara originale, în București?

Nu, nu e o întrebare la care am și răspunsul, e doar o întrebare pe care vreau să v-o adresez vouă, căci încă sunt nesatisfăcut. Da, știu, am scris în octombrie 2018 articolul ăsta (Unde mânânc în București), pe care l-am share-uit și pe Facebook, alături de întrebarea “Unde găsesc cele mai bune carbonara din București?”. Am primit multe recomandări, am și testat câteva, iar unele nu (mai) au în meniu carbonara (sau poate schimbă des preparatele).

Pentru că cele peste 20 de recomandări nu sunt cale ușoară de urmat, acum reformulez întrebarea și vă rog să mă ajutați, că simt că slăbesc doar scriind acest articol: Unde găsesc paste carbonara originale, în București? Insist să pun din nou accentul pe ORIGINALE (insert glume chinezești here). Da, știu, unele rețete conțin usturoi, pe care îl ador, dar rețeta originală nu are usturoi. Alte rețete sunt cu parmezan în loc de pecorino – NU, MULȚUMESC! Mai sunt unele cu pancetta sau bacon în loc de guanciale, NOP! Iar dacă văd smântână, te înjur italienește… cu două mâini!

 

 

Deci, ca să fie clar și simplu, rețeta originală de paste carbonara conține (pentru 4 porții):

  • 350 de grame de spaghete (uscate, nu proaspete)
  • 4 ouă mari, cât mai proaspete
  • 200 de grame de guanciale (tăiat fâșii subțiri)
  • 100 de grame de Pecorino Romano Cheese (ras)
  • o lingură de ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • piper negru mărunțit pe loc

 

Dacă vreți să vă preprați acasă, găsiți aici o rețetă (dar să nu uitați să mă chemați să vă jurizez preparatul, da?)

Deci, mă ajutați cu o recomandare de restaurant bucureștean unde știți sigur că fac paste carbonara ca la mama Italie acasă? Vă foarte mulțumesc anticipat!

 

Acest articol are 5 comentarii

  1. Metallicat

    Pasta Restaurant, Uber Eats, e ceea ce cauți 🙂

    1. Ionut Bunescu

      Carbonara sunt bune fierbinți, servite imediat după preparare. Am mâncat la Pasta Restaurant, bune și atât. Iar legat de Guanciale și Pecorino, nu sunt 100% sigur.

  2. Georgiana

    Grano foloseste fix reteta asta. Gustul e autentic 🙂 dar pretul usor mai piperat fata de alte restaurante.

    1. Ionuț Bunescu

      Am mâncat la Grano, ulterior. Super bune. Dar la Ciao Niki sunt desăvârșite.

Lasă un răspuns