Atenție cui deschizi ușa, o nouă înșelătorie ia amploare, schimbându-ți contractele de electricitate și gaze

Am văzut atâtea cazuri, ba chiar super mediatizate, chiar și în orașu-mi natal, Curtea de Argeș, încât a fost nevoie să-mi sun părinții și să-i avertizez, fix cum am făcut-o și când țeapa cu “metoda accidentul” începuse să producă tot mai multe victime. 

 

Treaba e simplă, diferiți tineri (de obicei), îmbrăcați cu veste reflectorizante, ba chiar cu căști de protecție pe cap, vin la ușă, se prezintă ca fiind “de la gaze / de la curent” și cer actul de identitate (uneori și contractul de vânzare-cumpărare) + o factură mai veche, motivând că este necesară actualizarea datelor. Agenții completează niște foi (contracte, mai exact), cer câteva semnături și aia e, au plecat și ți-au schimbat contractul sau contractele de furnizare de electricitate și/sau gaze naturale. Și vezi cum luna viitoare nu-ți mai vine factura de la furnizorul știut, ci de la o firmă de care n-ai auzit vreodată.

Așa că mare atenție la astfel de practici, nu semna niciodată “ca primarul”, fii atent și recomandă-le membrilor familiei și cunoscuților să procedeze în consecință. Desigur, poți oricând să te muți la alt furnizor de energie (gaz/curent), pe piața liberă, foarte ușor, dar îți recomand să te documentezi înainte de a face acest pas, nu crede orice vorbe îți spun niște necunoscuți, pe fugă, la ușă.

PS Da, lucrez de aproape jumătate de an la o companie de energie (găsești detalii pe FB sau LinkedIn, dacă ții musai), însă am scris acest articol strict informativ, nu ca să îți recomand vreo ofertă sau serviciu (oricum le avem pe cele mai cele, hehe).

 

Photo by Claudio Hirschberger on Unsplash

Lasă un răspuns