Tot ce trebuie să știi despre noul iPhone SE (cât costă, când se lansează + specificații)

Se pare că zvonurile s-au adeverit, azi, 15 aprilie 2020, a fost lansat smartphone-ul mai ieftin, de la Apple. Nu e iPhone 9, nici iPhone SE 2, nici iPhone SE 2020, ci simplu: iPhone SE. Doar că e mult mai dotat decât vechiul SE. În SUA, prețul pleacă de la 399 dolari (fără taxe), iar în UE văd că e de la 479 euro (în Germania) și 489 euro (în Spania), deci începând de la 2.400 de lei, la noi. UPDATE, da fix 2.400 de lei la eMag.

iphone-se-2020-iphone-9

Nu am găsit nicio informație despre România sau alte țări, în afara celor care mereu sunt în primul val. Doar un site din India zice că ar fi lansat pe 24 aprilie (cu precomenzi de pe 17 aprilie) în SUA și alte 40 de țări – dacă ar fi așa, deja vineri noul iPhone SE va putea fi precomandat și la noi. Momentan site-ul Apple România nu zice nimic, nici operatorii din RO nu au postat ceva, dar vom vedea. UPDATE – În România ajunge pe 1 mai/4 mai.

Pe scurt, noul iPhone SE are fix aceleași dimensiuni ca un iPhone 8, deci se vor potrivi husele și foliile de protecție. A doua generație, din 2020, de iPhone SE are chip A13 Bionic, același de la iPhone 11/11Pro, camere de 12 MP (spate) și 7 MP (selfie). Camera principală este stabilizată optic, are Portrait Mode, filmează 4K la 60 FPS. Regăsim wireless charging, suport pentru fast charging, Touch ID (pe butonul clasic de la modelele anterioare iPhone X), display LCD retina de 4,7”, memorie de 64/128/256 GB și altele clasice. Va fi disponibil în trei culori, negru, alb și roșu, iar mai multe detalii găsiți mai jos.

Acest articol are 2 comentarii

  1. Stefan

    Numai mie mi se pare ca bateria are o capacitate extrem de mica? :))

    1. Ionut Bunescu

      Păi nu știm ce capacitate va avea, dar în prezentare bateria este lăudată, ținând cont de display-ul mic, cred că va fi super ok.

Lasă un răspuns