0 Flares 0 Flares ×

Anul 2020, mare pandemie, iar pe lângă probleme uzuale, gen lipsa drojdiei, a mănușilor sau a măștilor (la preț decent), o altă problemă primează pentru utilizatorii digitali: nu ne putem debloca iPhone-urile dacă avem mască pe față, mă rog, nu prin FaceID, prezent de la iPhone X în sus. Dar se pare că există o cale de rezolvare + un mic ajutor ce va veni la următorul update de iOS (13.5).

 

Prima variantă este una prin care se pare că poți păcăli sistemul de identificare facială, prezent pe orice iPhone X, XR, XS, 11, 11 Pro. Resetezi setările FaceID, înregistrezi prima instanță fără mască și a doua cu masca pe jumătate de față.

Am încercat și eu, dar se pare că fac parte dintre cei mai puțin norocoși, nu vrea telefonul să mă recunoască dacă port mască. Am încercat și cu chirurgicală, și cu textilă, degeaba. Și e puțin enervant că telefonul încearcă de două ori să-ți recunoască fața, de abia apoi îți cere codul, iar la cumpărături, când vrei să plătești cu Apple Pay e și mai frustrant, că te grăbești să eliberzi casa de marcat… Dar dacă vreți să încercați și voi, găsiți explicații în clipul de la final.

Între timp așteptăm iOS 13.5, următorul update al sistemului de operarare care va permite deblocarea direct cu parola, după un simplu Swipe up de la baza telefonului, fără a mai fi nevoie să treci de cele două încercări de deblocare prin FaceID.

În plus, iOS 13.5 va avea inclus Sistemul de Monitorizare a Contactelor Coronavirus (colaborare Apple și Google), dar pe care îl ai degeaba dacă nu se implică autoritățile române pentru a fi implementat și activat pe telefoanele celor diagnosticați pozitiv. Detalii pe blogul Google.

 

 

 

 

 


Dă un like și-un share, mon cher!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *