Hai salut, probabil ești aici pentru că vrei să afli mai multe despre mine sau te întrebi “Cine pisici mai e și Bunescu ăsta?”. Păi, pe scurt, sunt un scorpion care nu crede în horoscop, născut în Curtea de Argeș, în anul în care a făcut boom centrala nucleară de la Cernobîl (pe 30 octombrie, mai exact). Am studiat în orașul natal până la 18 ani, apoi m-am mutat trei ani în Pitești, unde am croșetat la facultatea de Jurnalism, între 2005 și 2008, timp în care am dat cu pixul pe la câteva ziare, am prezentat matinalul la Muntenia FM și apoi m-am relocat în București, unde și domiciliez, cu acte în regulă. Sunt căsătorit, din 2015, cu o prea faină domniță (Diana) care mai scrie și ea pe blog, din când în când.

Am 36 de ani, muncesc de pe la 16, iar dacă vrei să afli mai multe despre viața mea, am povestit într-un podcast al bunului prieten Mariciu, aici. Rezumând, am fost DJ și MC de club, de la 16 la 22 de ani, acum mai mixez doar pentru prieteni și oriunde am ocazia să urc la pupitru. În schimb, ca MC mai performez pe ici, pe colo, pe la diverse evenimente private sau corporate (UPC, ASE, BCR, Social Media Biz Camp, Marathon by Pernod Ricard, Xiaomi, Piatra Online, PayU și altele), așa că dacă ai nevoie de un simpatic MC la evenimentul tău, dă-mi un semn și facem să fie bine. Revenind la partea profesională, după stabilirea în capitală, am lucrat la Cosmote (2008-2013), Altex (2013-2019), ENGIE Romania (2019-2022), iar acum dau cu mouse-ul la Garmin Romania. Pe blog scriu din 2006, din timpul facultății, când am început să aștern texte digitale for fun, fără să mă gândesc că îmi voi putea trece în CV atâția ani de blogging. Scriu despre evenimente, lifestyle, social, de-ale casei, muzică și filme + multe altele, prin intermediul cărora încerc să oferă o doză de bună dispoziție, să deschid ochii, să ofer informații și să abordez subiecte atipice pentru un blogger generalist (ce sunt).

bunescu.ro este, de câțiva ani, printre cele mai influente 50 de bloguri generaliste din România (Revista BIZ). Din 2011 am lucrat cu și pentru multe brand-uri faine (o parte dintre ele, mai jos), iar dacă dorești să colaborăm (MC la evenimentul tău, articole de pe blog, postări pe Facebook / Instagram), dă-mi un semn la ionutbunescu[@]gmail[.]com și sigur iese ceva cool.