Am și eu o mare dorință, să aducă cineva Snapple în România

Ola, ola, mai bem și noi altceva decât cola? Da, merge Agros de mere și mango, pe care îl ador, dar jur că e tare greu să beau Snapple doar câteva ori pe an, când ajung eu sau vreun amic în US. Am scris mai multe articole pe blog, despre brand-uri pe care mi le-aș dori în România (aici, aici și aici), și unele dintre ele chiar au ajuns: Primark, Bath & Body Works, Victoria’s Secret (nu, nu pentru mine, hehe), Lefties (din păcate au doar un magazin în Craiova), dar am rămas cu câteva restanțe, Abercrombie & Fitch, Rituals (care după 3 ani de pauză, livrează, din nou, toate produsele și în România, dar doar online, mi-aș dori magazin fizic, dedicat, nu doar cornere în Sephora sau Douglas), șiii…

Citește mai multAm și eu o mare dorință, să aducă cineva Snapple în România

Voi câte parfumuri aveți / utilizați?

Hai, că nu am mai scris de mult un articol despre parfumuri, așa că am revenit cu un update de tătic, căci acum s-a mai schimbat colecția. Plus că și pandemia a influențat destul de mult. Dacă la începutul lui 2020 aveam peste 30 de parfumuri, de 15, 30, 50, 75, 100 sau chiar 200 de ml, pe lângă multe samples, căci îmi place mereu să testez miresme noi, acum, după 4 ani – pandemie, apariția micuței Bunescu în familie – lucrurile s-au mai schimbat:

Citește mai multVoi câte parfumuri aveți / utilizați?

Vând VW Golf 7, căci mi-a rămas mic. Îl vrei?

Hai noroc, help a brother, undeva cam pe 15 februarie, Golfuț Bunescu (așa i-a zis soția, așa i-a rămas numele) devine liber de adoptat, adică de cumpărat. Preț bun, pentru o mașină super îngrijită, care nu a mers decât aproape 33.000 de km în 6 ani și un pic, de când s-a mutat din Franța-n Berceni. Pe scurt, VW Golf 7 Comfortline, automat, DSG, 1.6 TDI, 105 CP, 2014 oct, înmatriculat în 2015, cumpărat în dec 2017 din Franța, la 155.000 km, acum are 189.000, 2 seturi de jante de aliaj, ambele 16”, cu anvelope de vară, respectiv iarnă. Schimbat mecatronic la 170.000 de km, deci ați scăpat de o grijă. Schimbat recent distribuția, plăcuțe frână, făcut detailing acum câteva luni. Preț fix 10.849 EUR sau 11.499 pentru cine vrea să negocieze. Poze + mai multe detalii, mai jos. Ah, mașina a fost păzită mereu de pisici, că era să uit. 😀

Citește mai multVând VW Golf 7, căci mi-a rămas mic. Îl vrei?

Am cumpărat (și returnat) air fryer, ca să n-o faceți voi

Hai noroc și la mulți ani! Cum stați cu rezoluțiile din noul an, v-ați lăsat de fumat / v-ați apucat de sală / mâncați sănătos / nu mai beți cola / etc etc etc? Nici eu, dar măcar la capitolul mâncat sănătos, am un sfat pentru voi: NU vă cumpărați air fryer, că e degeaba.

Citește mai multAm cumpărat (și returnat) air fryer, ca să n-o faceți voi

Cele mai bune(sciene) din 2023

Anul acesta a fost cel mai cel, acum suntem #bun3știi, odată cu apariția minunatei Anna. Astfel că 2023 a fost cel mai intens de până acum, chiar dacă asta a însemnat mai puțină activitate pe aici, pe blog, mă înțelegeți, sunt sigur. Cât doarme cea mică, am zis să fac repede o retrospectivă a celor mai bune articole din 2023, ca la fiecare final de an. Mulțumesc pentru vizite, rămâne să ne www, sms, tw, fb etc și în 2024, xoxo! Pentru că sigur mai aveți cumpărături de făcut, seriale de văzut sau copii de crescut, trec direct la listă:

Citește mai multCele mai bune(sciene) din 2023

Ce seturi LEGO v-ați mai cumpărat?

Am aproape 37 de ani, dar până acum doi-trei nu am avut niciodată un set LEGO al meu. Copilărind în Curtea de Argeș, nici nu prea aveam pe unde să văd, noi ne jucam cel mult cu niște blocuri mari de plastic, colorate, care se puteau îmbina și forma doar ce îți dicta imaginația, un zid, un garaj, un teren de fotbal… dacă aveai piese verzi. Ah, iar seturile astea de cuburi le aveau doar cei mai înstăriți, desigur. Așa că acum, adult fiind, după ce am trecut peste episodul “sneakerși fără număr” (mă amăgesc singur, știu), cred că vine momentul în care voi cumpăra foarte des niște LEGO, un set, ceva mic, ceva mai mare, dacă fetiței noastre îi va plăcea (și ei) New York-ul, cum aș putea să nu-i cumpăr niște LEGO Architecture cu NYC, cu Statuia Libertății sau Empire State Building? 😀

Citește mai multCe seturi LEGO v-ați mai cumpărat?

7 lucruri de la un proaspăt tătic, după două săptămâni

Luna iulie 2023 a debutat cu cel mai lung concediu pe care l-am avut vreodată, patru săptămâni. Eh, concediu doar teoretic, căci practic, începând cu 2 iulie 2023, viața mea s-a schimbat complet. Fix cum ziceam în postarea cu prima fotografie cu noi trei, Anna, Diana și cu mine, credeam că știm ce e fericirea – dar de abia acum, că suntem compleți, am simțit-o cu adevărat. Atunci, dar și acum, e greu tare să-mi găsesc cuvintele, căci nu-mi vine decât să stau nemișcat, cu mâinile la spate, și să privesc minunea noastră de fetiță, fără să clipesc și fără să vorbesc. E ca într-o reclamă Mastercard, priceless. Iar dacă tot a împlinit două săptămâni, juma de luniță, cum ar zice mămicile de pe grupurile de specialitate, am strâns 7 lucruri pe care vreau să le notez aici, pe blog, pentru mine, pentru viitorii tătici și pentru cine mai are nevoie. Vă pupă tata!

Citește mai mult7 lucruri de la un proaspăt tătic, după două săptămâni

Voi câte perechi de adidași/pantofi sport aveți?

Asemenea versurilor lui Adrian Minune, îmi vine să cânt că-mi pare rău c-am îmbătrânit, atunci când mă gândesc că mai am puțin și împlinesc 37 de ani (mamă, ce de ani, deja am două majorate, dar tot de 20 și ceva mă simt, dacă ignor firele albe, durerile de spate și altele specifice vârstei). Dar nu-mi pare chiar atât de rău că am îmbătrânit, dacă e să compar situația din pantofarul meu de la 18 ani, cu cel de acum.

Citește mai multVoi câte perechi de adidași/pantofi sport aveți?

Cum mai e treaba cu bacșisul, de când se poate plăti cu cardul

A trecut aproape juma’ de an de când tips-ul/bacșișul se poate plăti cu cardul în restaurante și baruri. Eu m-am lovit de multe situații, le voi detalia mai jos, dar sunt curios cum a fost și la voi. Au acceptat plata bașișului cu cardul încă de la 1 ianuarie 2023? V-ați trezit (și voi) cu bacșișul deja aplicat, fără să fiți întrebați? Mă rog, sunt mai multe situații, dar întrebarea care mă roade tare de tot, că sunt pățit frecvent (chiar ieri) – dacă la o shaormerie, de exemplu, lași bacșiș câțiva lei… pe care îi pui în borcanul/cutia de tips, dar nu te-a văzut nimeni, se pune sau nu că ai lăsat ceva? Te înjură sau nu shaormarul? 😀

Citește mai multCum mai e treaba cu bacșisul, de când se poate plăti cu cardul

De ce s-a scumpit hârtia igienică? Și care e cea mai bună?

Dacă trecem peste răspunsul clasic, pentru că trăim vremuri de rahat, aflăm că hârtia s-a scumpit, în general, nu doar cea igienică. Inițial am observat o reclamă la un bax de Milde, 32 role, 100 de lei (acum trei ani era 40 de lei). Ulterior, că o rolă de prosoape pentru bucătărie are prețul dublu. Apoi am realizat că la restaurantele/cantinele de lângă birou, dacă vrei mâncarea la pachet, pe lângă costul caserolelor, mai plătești și 1,5 sau 2 lei pe o pungă de hârtie. Bine că nu mai avem bancnote din hârtie, că ne opreau bancometele câte un colț din fiecare.

Citește mai multDe ce s-a scumpit hârtia igienică? Și care e cea mai bună?