Patru filme pentru două zile de weekend

În ultimul timp am văzut destul de multe filme, mai ales pentru un început de an. N-am ratat nici măcar The Hobbit, dar despre ăsta nu discutăm în acest articol, fanii Lord of the Rings se vor duce sigur să-l vadă pe their precious, iar cei care vor neapărat un film la IMAX, n-au alternativă.

Deci putem începe, nu? Scoateți un pix și o foaie de hârtie, rândul unu, rândul doi, rândul unu, rândul doi, rândul unu, rândul doi. Bun, filmele vor fi așternute în ordinea plăcerii (damn, ce porno a sunat asta).

Silver Linings Playbook – cea mai comică dramă sau cea mai dramă comedie cu De Niro, Bradley Cooper și gagica de 22 de ani din The Hunger Games, Jennifer Lawrence, care joacă fabulos de bine pentru cât de drăguță e. Acțiunea se petrece ca la nebuni. La propriu. E nominalizat de opt ori la Oscar și, din partea mea, sper să le câștige pe toate. Nu e film de nota 10, dar merită un 9 curat.

 

Django Unchained – Tabloul clasic, în stil Trantinonian, nu lipsește nici de data aceasta, la fel de dur ca The Man with the Iron Fists (unde și-a lăsat puțin amprenta regizorală), la fel de mult sânge, de zici că actorii au numai aorte în interior. Filmul e foarte apreciat de mulți, neînțeles de unii, indiferent pentru alții. Pentru mine e undeva între indiferent și apreciat. Bun, coloană sonoră de excepție, dar parcă nu e exact ceea ce trebuie pentru 165 de minute de stat la cinema. Ah, normal, sper să nu câștige la nicio categorie unde concurează cu Silver Linings Playbook.

 

Identitiy Thief – ăsta intră de abia de astăzi (8 februarie) în cinematografe și e filmul perfect de văzut vineri seara, după o săptămână grea în care ai făcut slalom printre task-uri și deadline-uri, mese de prânz luate pe la 5 și meeting-uri prelungite. O comedie foarte bună, dacă nu ai văzut  trailer-ul de trei ori sau o comedie bună, dacă da. Fetele vor avea de învățat două chestii din filmul ăsta: o metodă foarte bună de auto-apărare și faptul că dacă ești reaua-relelor n-o să ajungi regină, din contră. Iar eu am învățat să nu mă mai uit la trailerele comediilor. Niciodată!

 

Hansel & Gretel: Witch Hunters – Ai citit/ai auzit când erai mic povestea, nu? Nu? Apasă acum ALT + F4 și citește-ți în continuare ziarul tabloid! În film e prezentat fix firul basmului scris de Hans Christian Andersen, dar foarte pe scurt, la începutul peliculei 3D. Apoi Hansel și Gretel se fac mari și, în drumul lor de la copilărie către adolescență, vânează și omoară toate vrăjitoarele negre de care au știință. Sunt și vrăjitoare bune, alea albe, normal, zici că filmul ar fi sponsorizat de vreun detergent pentru mame gospodine. Filmul e interzis minorilor, are câteva efecte 3D drăguțe, nu are timp să te plictisească (prea tare) pentru că ține doar 88 de minute. Nu e de văzut decât dacă n-ai și n-ai alternativă, deși în SUA are încasări destul de bune după două săptămâni, dar tot rămân la părerea mea, că mai bine nu.

Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns