Viața e o curbă

Îmi plac formele rotunjite, colţurile lipsă ori cele pilite, în care nu te poţi răni. Cuvintele ce-au fost şi vor urma îmi vin pe limbă plecând de la percepţia multora despre anumite maşini SUV: BMW X6, Range Rover Evoque, ba chiar şi Porsche Cayenne sunt considerate (mai mult) pentru femei. De ce? Pentru că au linii mai ondulate, curbe mai pronunţate?

Prima mea maşină favorită a fost Audi TT Coupe. Mi-aduc aminte perfect cum am „văzut-o” , de unde mi-a sărit pe retinele care au îmbrăţișat-o fără să-i mai dea drumul vreo câţiva ani. Era pentru prima oară, în laboratorul de informatică, când păşeam în lumea www-ului. Toamna anului 1998, aveam doar 11 ani, iar primele cuvinte ale profei de info mi-au rămas întipărite: Deschideţi Netscape Navigator şi scrieţi www. „Ce vreţi voi” . com – CartoonNetwork.com, audi.com şi curajosul sex.com au fost primele site-uri accesate de către cei trei prichindei care „share-uiau” acelaşi 486. Revenind la Audi TT, mi-a plăcut enorm tocmai datorită liniilor ondulate, curbelor îndrăznețe, era ceva ce nu mai văzusem nicăieri, iar singura mașină care se mai putea da „rotundă”, la acea vreme, era noul Passat de la VW.

De la mașini sar direct la Comic Sans, font care mi-a intrat la suflet și care a și rămas favorit pentru câțiva ani, tot datorită valurilor formate de către linii și curbe. Recunoaște că și ție ți-a plăcut Comic Sans. Nu mai zâmbi melancolic, acceptă că așa e 🙂

Crescând, am ajuns să apreciez (și) alte forme ondulate – da, mă refer la corpul feminin care poate avea „cele mai perfecte” curbe și care te fascinează mai rapid decât o mașină și pe o perioadă mai lungă decât o poate face un font. Chiar și viața e o curbă, care te trage brusc într-o parte, care te poate scoate de pe traseu, care te va face să te învârtești în cerc ori care te poate urca. Sau coborî.

Am vrut să fiu scurt și să argumentez că apreciem curbele pe care le întâlnim de-a lungul vieții – știu că poate nu pe toate, dar pe multe da. Așadar, încă mă întreb de ce o mașină care mie-mi place foarte mult, Range Rover Evoque, este considerată efeminată, că eu nu-mi pot explica.

Acest articol are un comentariu

  1. Revo

    Şi mie îmi place Evoque. Şi pentru că îmi place mie, nu e de femei.

Lasă un răspuns