Una scurtă despre filmele de la Oscar 2014

  • Post author:
  • Post category:film

Permiteți-mi să fiu sincer și să spun că majoritatea filmelor nominalizate la Oscar 2014… nu-mi plac. Nu o să declar că sunt proaste, plictisitoare, fără rost ș.a. pentru că nu sunt critic de film ca să pot da astfel de verdicte, dar American Hustle, Captain Philips, Dallas Buyers Club, Gravity și 12 Years a Slave nu m-au impresionat deloc, dar absolut deloc. Ba chiar m-am tot întrebat “așa, șiiii…?” sau “doar atât?” ori “care a fost rolul ecranizării acestui film?”.

Ce încă mă uimește e că aproape fiecare dintre filmele de mai sus mi-a fost recomandat de cel puțin doi-trei oameni. Și mi-am făcut așteptări, la fel cum mi-am făcut maaari așteptări în cazul lui The Wolf of Wall Street, dar măcar Scorsese încă știe să mai facă un film bun. Ba chiar îmi pare rău că l-am ironizat pe DiCaprio, spunând că nu ia Oscar-ul nici anul acesta. Și n-o să-l ia, nu că n-ar merita, ci pentru că Academia n-o să considere așa.

 

Mai am de văzut Her, de care, la fel, am auzit că ar fi super mișto, foarte bun, cel mai cel și tot așa. Nu știu la ce să mă aștept, sincer, sper doar să nu ma plictisesc alte două ore.

 

PS Philomena și/sau Nebraska merită?

PS2 Am doar eu gusturi ciudate, sunt greu de impresionat sau am doar eu o problemă cu filmele de la OSCAR-ul de anul acesta?

Acest articol are 3 comentarii

  1. Laura Driha

    „Her” mi-a placut si mie… Sper sa-ti placa! „Blue Jasmine” ai vazut?
    Mai am de vazut cateva si apoi ma pronunt. 🙂

  2. Laura Driha

    Pfff, greu de zis. Pana la un punct e posibil sa te intrebi unde duce povestea. Dar se termina surprinzator. Mi s-a parut foarte misto. E incredibil de bine jucat. Rolul principal merita Oscarul de anul asta pentru interpretare feminina daca ma intrebi pe mine. Povestea e adaptabila multora din zilele noastre insa ce e cel mai misto la film e taria de caracter a lui Jasmine. Cate Blanchett a jucat fenomenal. Astept sa-l vezi. Sunt curioasa cum ti se pare!

Lasă un răspuns