22 Flares 22 Flares ×

Am fost din nou la tuns, nu fu ca mai acum ceva timp, ci normal, ca la orice bărbat cu părul scurt: pac-pac, două foarfece, ajustat perciunii, luat puțin cu mașina și aia e. Dar marea mea nelămurire e alta: după ce sunt tuns, dau să cobor de pe scaun și, în timp ce mă pregătesc să scot banii, aud: Să-ți fie de bine!

Prietene, stai așa, că de abia m-ai tuns, nu tocmai ce m-am ridicat de la masa unui restaurant! De ce îmi zici să-mi fie de bine dacă eu n-am mâncat nimic la tine în frizerie? Și observ că asta-i o practică doar în București, pentru că din câte am observat, la Curtea de Argeș/Pitești/Mioveni, nu se practică această urare. Ba chiar nici în alte orașe din provincie, că am tot întrebat diferiți cunoscuți. Deci, băi, bucureșenilor, mânca-v-aș expresiile voastre, de unde vine asta cu să-ți fie de bine, după ce te-ai tuns (pe cap)?

Există vreo explicație, că tare curios aș fi să o aflu?!


Dă un like și-un share, mon cher!

6 Responses to “Să-ți fie de bine?!”

 1. se practica si la moldova *chiatra neamtz. si nimeni, din frizerie sau din doamnele care m-au tuns, nu mi-au oferit un raspuns concret.

  0

  0
 2. mihaela says:

  se practica si la Cluj, prin saloanele cosmetice. Sa vezi cum ramai cand iti ureaza o tipa un “sa-ti fie de bine!” dupa un epilat inghinal :))

  0

  0
 3. Da, nici io nu știam obiceiul ăsta până să mă tund în București :)

  0

  0
 4. Şi în Focşani am auzit de câteva ori. :D

  0

  0
 5. Se poarta si-n Timisoara, dar si-n Targu Jiu (din ce-mi mai aduc eu aminte)… Eu m-am gandit ca-i un fel de “Gata! Am terminat, mai mult de atat n-am ce-ti face, schimba-ti capul!”

  0

  0
 6. Da nu s cum se face ca numai de la idioti aud urarea asta :)).
  Eu sunt din Bucuresti mi se pare stupid sa urezi ceva dupa un tuns. Pe sistemul asta cand vin de la toaleta nu ar trebui sa mi se ureze ceva? Un la mai mare :))?
  Poate apare cineva mai destept si ne explica de unde vine treaba asta.

  0

  1

Trackbacks/Pingbacks

 1. Man, tu cat dai pe un tuns? - bunescu.ro, un blog de Ionut Bunescu - […] place cum sună expersia “fifty dollar haircut” la fel de mult cât îmi displace urarea “să-ți fie de bine”…
 2. Cel mai tuns! - bunescu.ro, un blog de Ionut Bunescu - […] despre tuns, îngrijirea părului și subiecte conexe. Am dat de textul în care mă întrebam De unde vine asta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *