Restaurantul Stradale by Chef FOA

Săptămâna trecută am avut privilegiul de a fi printre primii care calcă pragul resturantului Stradale, care se află sub egida lui Florin Scripcă aka Chef FOA + echipa Flavours Food Design (cei care se ocupă și de mâncarea de la Biutiful, Biutiful By the Lake, Le Bistro, Fratelli Espresso Bar, Fratelli Beach & Club + Food Court-ul de la Willbrook Platinum Business and Convention Center). Stradale se deschide publicului mâine, 31 martie 2015.

Conceptul Stradale a rezultat în urma unei investiții de 200.000 de euro, se află în Bucharest Business Park (clădirile de birouri din spatele Casei Presei). Nu cred că greșesc când spun că aparține patronilor de la Fratelli, cel puțin așa-mi spune mie instinctul.

Restaurantul Stradale dispune de 180 de locuri pe scaune, la mese, funcționează pe sistemul împinge tava și poate servi prânzul unui număr de până la 600 de persoane (asta incluzând opțiunea de express take away). Mesele sunt foarte faine, neîngrămădite, cam de 10-12 persoane fiecare, deci numa’ bune de luat prânzul cu echipa de la birou. Eu muncesc în zonă, așa că sper să strâng gașca și să mergem cândva, săptămâna aceasta.

Prețul meniurilor începe de la 17 lei, iar tot ce sper e ca mâncarea să fie la fel de bună ca la prezentarea oficială pentru presă și bloggeri. Am vorbit puțin cu Foa și îmi spunea că Stradale este o mare provocare pentru el, trebuind să ofere mâncare bună, puțin dichisită, dar la un preț ok, mult sub cel al restaurantelor cu servire a la carte.

Stradale va fi deschis de luni până vineri, de la  08:30 până la 18:00, dar vor să organizeze și evenimente after hours.

Stradale va avea, în premieră în România, un Robata Grill și un Tandoor Oven, unde se concentrează zona de live cooking. Chef Foa mizează și pe design-ul restaurantului, cosmopolit și confortabil, precum și pe flexibilitatea spațiului.

 

 

 

Lasă un răspuns