De prin cinema [3] – Steve Jobs

Nu știu dacă exagerez când spun că Steve Jobs, în regia lui Danny Boyle, este unul dintre cele mai bune filme pe care le-am văzut în ultima vreme. Și nu cred că este o coincidență; eu sunt foarte pasionată de tot ceea ce reprezintă fondatorul, trecutul, prezentul și viitorul companiei Apple. Maybe it’s just me, though.

Michael Fassbender l-a interpretat de această dată pe Steve Jobs, într-un film biografic, la doi ani după ce Ashton Kutcher l-a pus foarte bine în lumină pe creatorul faimoaselor produse Apple, în filmul Jobs. Filmul este unul serios și dramatic, care ne arată fețele mai puțin cunoscute ale lui Jobs, în afară de cea de geniu, pe care o știm deja: figura paternă, omul încăpățânat și bine înrădăcinat în crezurile lui. Critică tot ce mișcă, se comportă cum se poate mai urât cu oamenii din jurul lui, ba chiar îi și jignește.

Ne sunt făcute publice mai multe idei și strategii de-ale lui Jobs: chiar dacă el nu era un inginer sau un designer, era precum un dirijor care conducea orchestra; a fost întotdeauna împotriva pen-ului (întâlnit la agenda Newton, lansată în timpul în care el nu era la conducerea Apple), deoarece împiedică utilizatorul să-și folosească celelalte 3 degete, cu care nu ține pen-ul; își dorea un sistem închis al circuitului datelor, astfel încât să împiedice hackerii și virușii, iar doar utilizatorii care într-adevăr au nevoie, să se bucure de produsele Apple; strategia lui fabuloasă, în timpul în care fusese demis din cadrul companiei, de a se asigura că sistemul de operare la care lucra era asul din mânecă pentru întoarcerea sa în companie.

Alături de Michael Fassbender, mai întâlnim o groază de actori fabuloși, precum: Kate Winslet (Joanna Hoffman), Jeff Daniels (John Sculley) și Seth Rogen (Steve Wozniak).

Filmul Steve Jobs a intrat în cinematografe de vineri, bilete vă puteți lua de aici, iar mai jos regăsiți trailer-ul filmului. Enjoy! 🙂

Acest articol are 3 comentarii

  1. Robert

    Mersi de recomandare, il pun pe lista din acest weekend „de vazut la cinema” 😉

    ps. Daca nu l-ai vazut inca, iti recomand Bridge of Spies!

  2. Diana

    Merci frumos, am notat si eu Bridge of Spies 😀

Lasă un răspuns