De prin cinema [16] – A Star Is Born

  • Post author:
  • Post category:film

Sunt fix 5 motive pentru care A Star Is Born este unul dintre filmele mele preferate:

1. Protagonista este Stefani Germanotta. Aka Joanne. Aka Lady Gaga. Femeia asta merită să fie lăudată numai cu superlative exagerate. Este un artist complet, de un talent memorabil, care abia acum a pus pe sticlă vocea ei monstruoasă și calitățile ei actoricești, naturale, native, de altfel.

2. Regret că nu văzusem până de curând, dar povestea este una cunoscută în rândul cineaștilor, aceasta fiind la al patrulea remake, dar și cel mai bun. Lady Gaga joacă rolul unui talent pur, Ally, o cântăreață în devenire, pe care o descoperă Jack (Bradley Cooper), el fiind un artist de succes și foarte cunoscut. Filmul relatează drumul acestora prin lumina reflectoarelor, care nu este la fel de roz precum am crede.

3. Interesant este faptul că filmul nu este un musical, dar are minunat de multă muzică. Cred că avem parte de mai bine de 6-7 melodii de pe albumul pe care l-au scos împreună Lady Gaga și Bradley – album de soundtracks, care conține 34! de piese, pe care vi le recomand, din inimă, să le ascultați. Și apropo, filmul e musai de văzut la cinema, să răsune toată sala de superbele melodii și de halucinanta voce a Găgutzei.

4. Desigur că am speranțe foarte mari la nominalizările Oscar de anul viitor. Nu știu dacă neaparat filmul, dar Gaga și Bradley Cooper vor fi nominalizați, ba chiar și câștigători la categoriile lor. Băi, băi, Bradley chiar cântă bine rău și joacă fantastic! Dacă ne luăm după durată, chiar se încadrează în tiparul filmelor de Oscar – 2h 16 min.

5. Eh, și dacă nu v-am convins până acum, poate reușesc alți artiști să o facă. Anne Hathaway l-a lăudat foarte tare, Ashton Kutcher dădea niște share-uri pe FB, Halsey scria pe Twitter, Tony Bennett și mulți, mulți alții. Criticii, de asemenea, au foarte multe lucruri bune de zis. Eu am fost convinsă încă de când și-a anunțat Gaga apariția 🙂 Ah, și Bradley Cooper e regizor. Nu mă mai pot opri. A fost G.E.N.I.A.L. Mergeți la film, intră de vineri, 19 octombrie, în cinematografe. Enjoy!

D.

 


 

Acest articol are un comentariu

  1. cartus

    In afara de piesa cu care o lanseaza si cea de final, nimic notabil. Cantitate, nu calitate.Dar la gigeii americani poate tine….

Lasă un răspuns