D&G x China: Social Media te urcă, Social Media te coboară

Nu știu dacă ați văzut, în weekend, scandalul D&G din China, dar nu e doar o știre tabloidă, ci ceva imens, nemaiîntâlnit. D&G nu mai există în China. Nu e nicio exagerare, D&G a dispărut din China.

În weekend ar fi trebuit să aibă loc un mega show D&G în Shanghai, cu 1.500 de invitați, peste 500 de ținute și peste 400 de modele. Numai că un clip video care ar fi trebuit să devină viral a îngropat totul. D&G nu mai există în China.

Clipul prezenta un model feminin, o chinezoaică, ce încerca să mănânce pizza cu bețișoare chinezești. Mai apoi, un cannolo uriaș, în timp ce voice over-ul o întreabă „este prea mare pentru tine?” A urmat răscoala pe media sociale din China, oamenii acuzându-i de rasism și solicitând boicoturi din partea celebrităților. S-ar zice că ar fi fost suficiente doar niște scuze, însă Stefano Gabbana s-a certat foarte agresiv cu lumea pe Instagram, ca mai apoi să anunțe că i-a fost spart contul și hackerii, domne, sunt cei care au scris mesajele triviale, nu el.

Drept urmare, chinezii au postat clipuri cu produse D&G aruncate la gunoi, tăiate, sparte, distruse. Ulterior toate produsele D&G au dispărut de pe toate site-urile de comerț online din China. TOATE, Alibaba, JD, Tmall, Secco etc, iar asta cam doare, căci chinezii reprezintă mai mult de o treime din piața globală a consumatorilor de produse de lux.

Vineri, Gabbana și co-fondatorul Domenico Dolce au postat un clip video în care-și cereau scuze „tuturor chinezilor din întreaga lume”. Degeaba, compania de comerț electronic Yangmatou a declarat într-un post social media că a eliminat 58.000 de produse D&G, declarând că „patria-mamă este mai importantă decât orice altceva”.

Surse: 1, 2, 3

Acest articol are 6 comentarii

  1. Radu

    Au început și chinezii să joace tare, probabil i-au supărat sancțiunile lui Trump și s-au răzbunat pe DG.

  2. Radu

    „mesajele triviale” ? Adica mesaj usor de scris sau erau genul pe care le considera neimportante ?

  3. Rilache

    Iar noi proștii ne-am privatizat totul pe motiv că sunt „un morman de fier vechi” doar ca să le facem pe plac americanilor, rușilor, germaniei, franței etc.

    Bravo nouă. Se vede gena de iobag în noi și acum, de sclavi siniștri, umili și șovăielnici.

    La mulți ani România Colonia.

Lasă un răspuns