Configurare RO-ALERT pe iPhone

Anul trecut, în iunie, scriam despre testele sistemului RO-ALERT care permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast, destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei, în caz de urgenţă majoră.

Atunci am postat screenshot-uri primite de la amici care folosesc telefoane cu Android (culmea, Sony-ul meu n-a primit nimic). La câteva zile am completat articolul cu detalii despre Government Alerts / Emergency Alerts pe iPhone, care nu erau disponibile în România.

După jumătate de an, mai exact de la începutul lunii decembrie 2018, după update-ul la iOS 12.1.1, iPhone-urile au primit actualizarea care aduce suportul pentru alertele de tip Cell Broadcast. OLE!

 

Pașii pe care trebuie să-i faci, pentru activarea RO-ALERT pe iPhone, sunt simpli:

  • EN: Settings / Notifications / Scroll down – jos de tot vei vedea GOVERNMENT ALERTS: Amber Alert / Extreme Alert / Severe Alert
  • RO: Configurări / Notificări / Derulezi până jos de tot  – vei vedea ALERTE GUVERNAMENTALE: Amber Alert / Extreme Alert / Severe Alert

Le bifezi pe toate și gata, ai activat RO-ALERT pe iPhone. Apoi doar roagă-te să nu te sperii, sunetul alertelor este unul destul de strident.

 

Acest articol are 4 comentarii

  1. T.C.

    eu unde sa scriu ca mi-au trimis mesajul ro alert in lb chineza sau asa ceva, niste hieroglife !

  2. Marian

    Dar cum putem seta ca unul sau mai multe din tipurile de alerta (Extrem, Sever etc) sa tina cont de setarea „Do not disturb” a telefonului?
    Nu vreau sa fiu trezit la 2 noaptea de o alerta meteo (sau oricand as dormi, poate dorm dupa-amiaza si pun telefonul pe Do not disturb).
    M-as fi asteptat ca acestea sa nu sune atunci cand ai telefonul pe do not disturb, DAR un prieten tocmai mi-a zis ca a fost insotita si de sunet alerta pe care a primit-o ieri (alerta de tip „Sever” pentru conditiile meteo – Cod portocaliu) in timp ce dormea si avea telefonul pe Do not disturb.
    Sa le dezactivam complet nu este o solutie. Ar trebui sa se poata seta ceva de genul „Extreme alert – ignora DND? – No”, „Orange alert – ignora DND? – Yes”, „Severe alert – ignora DND? – Yes”

    1. Ionut Bunescu

      Din câte știu, nu pot fi puse pe silent, din motive de securitate. La noi e mai ok, plouă tare, grindină, fum de la un incendiu, dar în caz de uragan și altele mai periculoase…

Lasă un răspuns