The Newsroom/Redacția

Se spune că noi, scorpionii, suntem nestatornici, ne plictisim repede, trebuie să ne atragă atenția mereu ceva nou. Să-mi fie permisă următoarea completare: suntem până când dăm de ceva bun! De la bere la femei, de la tipul de antiperspirant la seriale! Da, sunt scorpion și mă mândresc cu asta, mai ales de când am auzit că, fiind zodie, de apă, sunt al naibii de bun la pat. Da, știu, modestia asta, modestia-i pentru fraieri și, după cum bine spunea cineva (nu știu cine), modestia e singurul defect pe care nu îl am.

Revenind la titlu și la filme, la seriale mai exact, specia de scorpion bunescian se cam lasă greu prinsă în meandrele concretului vreunui serial din ultimii doi ani, mai ales dacă durata unui episod e de o oră, nu de 20, maximum 30 de minute. Pentru că serialele sunt, pentru cei mai mulți dintre noi, o oază de relaxare, seara, după job, bere cu prietenii, plimbare cu iubita. Un episod e somnifer sau desertul dinainte de culcare, deci un episod de o oră e mai greu digerabil de mintea obosită de peste zi. Dar există și excepții și tare iubesc momentul când văd primul episod și-mi zic mie cu voce tare, deși nu mai e nimeni în cameră: să-mi trag una, ce tare e! Poate că The Newsroom / Redacția m-a făcut puțin nostalgic, mi-am adus aminte de primul an de facultate, când boboceam prin diferite redacții de ziare din Pitești. Ori poate că plângeam zâmbind atunci când vedeam cum e o adevărată redacție de televiziune de afară, cum se fac știrile, aducându-mi aminte cât de mult îmi doream/doresc să lucrez într-o televiziune.

The Newsroom e produs de HBO, deci +100 de puncte deja și ieri s-a terminat primul sezon. Zece episoade a câte 60 de minute, toate lecții de viață, lecții de jurnalism, lecții de politică. Un serial mi nu nat! Acum voi aștepta cu tastele la gură să apară sezonul 2, dar asta… de abia la anul.

PS1: Mi-au dat lacrimile pe parcursul ultimului episod.

PS2: Descrierea HBO poate fi găsită aici, iar o recenzie bine scrisă – aici.

PS3: Nota 8.8 pe IMDB din 12.000 de voturi, cred că asta spune ceva.

PS4: Actorul principal e Jeff Daniels. Nu-ți sună cunoscut? Ia dă un click aici și vezi cine e lângă Jim Carrey.

Acest articol are 4 comentarii

  1. Laura Driha

    Eu, eu ziceam ca modestia e singurul defect pe care nu il am!:P
    Mai zicea si altcineva?
    Eu am ascendent in Scorpion! 😀

    1. Ionut Bunescu

      Nu, nu de la tine am furat vorba, nu cred ca ne stiam atunci cand mi-am insusit-o pentru prima oara 😛

Lasă un răspuns