Fuego Style–povestea

Mă gândeam acum câteva zile, cu părere de rău, că nu mă pricep la Photoshop, că tare mi-ar plăcea să “mă joc” cu modificatul unor litere din anumite contexte sau cu pus fețe peste alte chipuri, mă-nțelegi. Dar, cum nu le am cu editatul, de fiecare dată când am nevoie de ceva, apelez la vreun prieten mai dibaci, în cazul de față – Jorjh (cucuruz.com) care e un mare maestru al artei fotografice fotoșopice.

Așa că marți seara i-am spus că am o idee funny și, dacă are timp, să mă ajute. Zis Chat-uit și făcut, miercuri dimineața aveam poza modificată conform cerințelor (copy paste din mesajul pe care i l-am scris pe FB).

Ionuț Bunescu

poza asta (gangnam style) cu fata lui fuego in loc si doi brazi cu globulete, unul in stanga, unul in dreapta: FuegoStyle

L-am întrebat pe Master Photoshop Chef dacă punem niște watermark-uri cu blogurile noastre, dar a zis că nu, să o lăsăm scoasă din popor, că, statistic, se share-uiesc mai tare fără. Okidoki, la 08.58 am uploadat-o pe Facebook, pe wall, postare publică. În 5 minute aveam doar două like-uri. Eh, eram deja cu telefonul în buzunar, prins cu treburi la muncă, n-am mai dat atenție. M-am uitat peste vreo oră, 200 și ceva de share-uri, câteva zeci de like-uri și comment-uri. Damn, nu mă gândeam că va avea chiar așa succes.

Deja se răspândise pe Facebook de la:

  • OLiX (care a dat share, săr-na)
  • Partydul KissFM (share, săr-na)
  • Generația cu Cheia la Gât 179k likes (poză copiată, le-am dat report, au șters-o – vreo 500 de share-uri și 300 de comentarii)
  • O pagină cu Meme Jokes, n-am reținut numele ei, pagină cu aproape 100k likes – (poză copiată, le-am dat report, au șters-o / vreo 400 de share-uri, 200 de comentarii)
  • ProFM România – poză copiată, le-am sugerat că era frumos să dea share pozei originale, au adăugat în descriere Via Ionuț Bunescu, săr-na)
  • Doza de Haș a lui Mikey Has – Mihai Holhoș – pe care l-am rugat să zică și el ceva acolo, ca cei de la ProFM, că a strâns doar aproape 4000 de like-uri și 1400 de share-uri pe truda lui Jorjh Cucuruz și ideea mea. Deși mă așteptam să fie receptiv la cererea mea, că doar muncește și trăiește prin online, se pare că n-a vrut să dea și el sursa, rușinică.

Mi-aduc aminte de Pyuric, pe vremea când muncea la Monden.info și a ajuns să pună watermark-uri pe întreaga poză, pentru că toată, dar toată lumea le fura conținutul. Greșeala mea că n-am pus watermark, bucuria mea că s-au dat aproape 10.000 de share-uri în total și “câțiva” oameni au zâmbit. Mulțumesc Jorjh pentru editare, oamenilor pentru share și furăcioșilor pentru bun simț lipsă. Știu, sunt naiv… Opa Fuego Style!

Acest articol are 10 comentarii

  1. Mariciu

    Eu am pățit-o acum ceva timp cu Booha, dar oamenii au trântit imediat un link acolo. Au fost foarte ok oamenii.

    Recent am dat și eu o poantă cu Hrușcă și s-a dus bine, dar nu mi-a furat-o nimeni (asta din cât am reușit eu să monitorizez. 🙂

    Oricum… bravo, Bunescule! 😀

    1. Ionut Bunescu

      Mulțumesc, mulțumesc, dar mi se pare aiurea orgoliul unora care nu realizează că nu mai sunt copii. Noi să fim sănătoși și creativi 🙂

    1. Ionut Bunescu

      O știu, bre, like-uită! Dar dacă nu apar papuși Fuego pe piață, tot degeaba. Sau măcar lumânări!

  2. Sergiu

    Și dacă puneai watermark tot o furau. Făceau ei cumva. Been there!

  3. Marian

    Mie mi-au tăiat watermark-ul de pe meme-ul cu Ai si eu te Fuego, bitch! :))

    1. Ionut Bunescu

      Deci mi-l blurau, măcar, doar să nu se mai vadă :))

      Nu-i înţeleg, jur.

Lasă un răspuns