Kumfu la premiera Cirque du Soleil – Alegria @ București 2013

M-am dus aseară către Romexpo cu așteptări, nu mari, ci curioase, exaltante, pentru că urma să asist pentru prima (și ultima oară) la spectacolul Cirque du Soleil – Alegria (mai multe info). Ce bine că am ajuns cu o oră mai devreme, am avut timp și de găsit locurile, și de luat de băut și de acomodat pentru că la opt fix a și început spectacolul – nu știu de ce nu mă așteptam să se respecte ora, poate pentru că am fost eu obișnuit (prost) ca mai toate evenimentele să înceapă puțin mai târziu – în România, aproape că doar meciurile încep la fix și nici alea toate.

Două ore și jumătate (cu pauză) de show perfect, liniște în sală, aplauze furtunoase care parcă erau înregistrate pe bandă, atât de bine se auzeau. Mulți copii care își întrebau părinții “Când apar animalele?”, eh, copii 🙂 Muzică superbă, super, bă! Chiar stăteam pe gânduri și mă întrebam cum poate să existe muzică proastă când eu pot asculta (LIVE) numai piese una și una, interpretate angelic de către Cântăreața Albă și Cântăreața Neagră.

Partitura muzicală emoționantă și plină de viață oscilează între jazz, pop, tango și klezmer. Prin folosirea instrumentelor acustice, inclusiv un acordeon, precum și vocea răgușită și naturală a străzii, trupa evocă sunetul unor colindători. În contradicție, aranjamentele muzicale care folosesc sintetizatorul ilustrează, de asemenea, schimbarea care este iminentă. Coloana sonoră a spectacolului Alegría a devenit cel mai bine vândut album Cirque du Soleil până în prezent.

Decorul de poveste avea să-i găzduiască și pe doi norocoși din public, care au avut câte un mini rol în spectacol – cât de fain! Micile episoade teatrale, care se împleteau cu momentele de acrobație, îmi aduceau aminte de minonii din Despicable Me și de Millidge și Doig de la Orange. Erau ca niște pauze amuzante menite să relaxeze ochii ce tocmai fuseseră fixați pe acrobați, și dacă am râs, înseamnă că și-au atins scopul.

Acoperită cu o cupolă uriașă și decorată cu coloane și balustrade stilizate, scena Alegría este un monument impunător. Structura nu reprezintă o clădire anume, dar forma domului este un simbol arhitectural specific mai multor instituții ale puterii, precum biserici și clădiri guvernamentale.

Nu avea rost să fac poze cu telefonul de la câteva zeci de metri, niciunul dintre cei 8 megapixeli n-ar fi reușit să redea frumusețea spectacolului, așa că am tras repede doar două clipuri mici pe Instagram:

 

 

 

Cirque du Soleil – Alegria este un spectacol organizat de către Events, iar biletele mai pot fi achiziționate online de pe www.eventim.ro sau prin reţeaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti). Biletele pot fi achiziţionate şi în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15.

 

PS: La premieră sala a fost full, așa că vedeți cum mai reușiți să cumpărați repede bilete dacă doriți să mergeți.

 

 

LATER EDIT: Fotografii oficiale aici

Acest articol are 2 comentarii

Lasă un răspuns