Proiect ANPC: Băncile vor fi obligate să afișeze toate comisioanele pe ecranele ATM-urilor

Când toată lumea se vaită de cum merg treburile “la stat”, în România, o astfel de veste nu poate decât să fie aplaudată atât cu mâinile, cât și cu picioarele. Se pare că cei de la ANPC au primit foarte multe reclamații în care oamenii se văitau de comisionale foarte mari percepute de ATM-urile băncilor diferite de cea emitentă a cardului.

Cică, pentru retragarea sumei de 1000 de lei, cel mai mare comision perceput de o bancă (diferită de cea care ți-a emis cardul) este de 16 lei! Frățioare, ce japcă! Ok, să zicem că ai nevoie urgent de cash, aia e, scoți de la primul bancomat, dar ideal ar fi să și știi ce comisioane vei plăti.

Astfel "Prestatorii de servicii care efectueaza operatiuni de plata prin intermediul cardurilor de debit si a cardurilor de credit la terminalele ATM au obligatia de a informa consumatorii asupra tuturor comisioanelor, taxelor si oricaror altor tipuri de costuri pe care trebuie sa le suporte consumatorul in legatura cu contractul de prestari servicii, conform prevederilor prezentului ordin", se arata intr-un proiect de ordin publicat pe site-ul ANPC.

 

Deci, dacă se aprobă proiectul (și sper din toată inima că DA), ATM-ul te va informa de toate comisioanele pe care trebuie să le plătești ÎNAINTE de a confirma că dorești să efectuezi tranzacția. Pe cine anume trebuie să pup pentru ideea inițierii acestui proiect?

 

ANPC asteapta propunerile si observatiile pentru proiectul in dezbatere in perioada 1-11 septembrie 2014. In prezent, bancile nu afiseaza la bancomate costurile privind tranzactiile care se pot efectua la ATM-uri.

 

 

ATM via Shutterstock

 

via

Lasă un răspuns