Optimist de mic

Zâmbesc mai mereu, dacă nu o fac înseamnă că sunt ori foarte obosit, ori foarte-foarte supărat. Îmi place să văd mereu partea plină a paharului – pe care să-l ridic de pe masă, să-l ciocnesc și să zic NOROC! Pentru că uneori e vorba doar de noroc, pe care ți-l faci (sau nu) cu mâna ta. Și vorba aia, nu există “nu pot”, ci doar “nu vreau” – mai realist înseamnă să încerci și să speri înainte de a renunța, gândindu-te că nu va ieși nimic.

Cam asta e și cu naționala noastră de fotbal, mai ales azi, când după atâtea egaluri, au nevoie de o victorie, ca să nu stăm la jocul rezultatelor celorlalte echipe. Azi, 11 octombrie 2015, e nevoie de optimism, de încurajări, de susținere necontenită! Românii sunt suporteri de rezultat, fie că e tenis, fotbal, rugby, gimnastică ori alt sport. Corect, dar hai să luam doar partea bună din asta, cât timp îi susțin pe ai noștri la bine, să-i încurajeze și la greu sau ori de câte ori e nevoie.

Oameni suntem, cu toții greșim, nu putem face totul perfect. Chiar și eu greșesc și reacționez diferit, în funcție de modul în care îmi este spus că am greșit: dacă sunt certat, tras de urechi pentru greșeală, nu va ieși nimic constructiv, cel care mă ceartă își varsă doar nervii, mă enervez și eu și mă închid în mine, evitând dialogul și nu e bine pentru niciunul dintre noi. În schimb, dacă mi se explică frumos cu ce am greșit, cum puteam evita greșeala, cum o pot repara, ce trebuie făcut pentru a “face să fie bine, ca să nu fie rău”, eu îmi asum umil eroarea și dau totul din mine pentru a face totul mai bine. Fix așa trebuie să procedăm și cu jucătorii echipei naționale de fotbal, să-i încurajăm, cu toții, măcar acum, în ultimul ceas. După cum zice și Andreea:

Ma ajutati sa le crestem moralul un pic? Eu am scris un articol, voi puteti pune o postare pe paginile jucatorilor, pe ale voastre, sunt convinsa ca veti gasi calea de a fi aproape de ei ca niste parinti care nu-si parasesc copilul inaintea BAC-ului doar pentru ca stiu ca n-a tocit tot anul. Nu? Oamenii valorosi isi arata sustinerea cand nimeni n-o mai face. Iar sustinerea noastra e zvacul ce ii va ajuta sa marcheze.

Hai Romania!

Foto – Facebook – Echipa națională de fotbal a României – Pagina oficială

Lasă un răspuns