Metrorex închide PE RÂND 9 staţii de metrou pentru o săptămână

Ce-mi place presa de la noi (Ziarul Financiar, de exemplu) care aruncă titluri senzaționale de genul ”Panică” printre corporatiştii din Nordul Capitalei, dar nu precizează faptul că cele 9 stații vor fi închise PE RÂND, nu toate odată. Treaba e cam așa:

dz04mdamagfzad0xntezndzhodgwogqxndvmztc5zdizmdvhymi4oduxng-thumb

Stațiile Pantelimon, Apărătorii Patriei, Costin Georgian, Pipera, Aurel Vlaicu, Dimitrie Leonida, Tineretului, Basarab şi Constantin Brâncoveanu, toate stații cu un singur acces, vor fi închise, pe durata lucrărilor, PE RÂND, cel mult o săptămână.din motive de securitate – a declarat METROREX.

Modernizarea se va face în cinci etape şi are ca obiectiv îmbunătăţirea serviciilor şi creşterea confortului în timpul călătoriilor cu metroul. Înnoirea sistemului de control–acces presupune înlocuirea liniei actuale de turnicheţi cu porţi de acces batante care facilitează atât intrarea, cât şi evacuarea rapidă a călătorilor în situaţii de urgenţă. Noile porţi de acces vor fi dotate atât cu un sistem de citire a benzii magnetice pentru actualele cartele, cât şi cu un sistem de citire a cardurilor contactless”

Metrorex a mai spus și că vor fi achiziționate 139 de automate moderne de vândut cartele, care vor avea posibilitatea să dea rest și vor permite plata cu cardul.

Pentru stațiile de metrou cu mai multe guri de acces, lucrările de modernizare vor începe la sfârșitul lunii martie, avându-se în vedere închiderea, pe rând, a câte unei guri de acces. Pentru stațiile cu un singur acces, lucrările vor debuta în iunie.

Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns