Cărțile de identitate electronice vor putea fi emise din 2018 și vor costa 15-20 de euro

Prieteni, din 2018 putem renunța la portofelele imense pe care le găsim cu greu prin magazine. Orice portmoneu cumpărat din afară va putea fi folosit cu succes, fără a ne mai enerva că nu încape monstruozitatea de carte de identitate pe care o avem acum. În sfârșit vom avea “buletin” de mărimea unui card bancar.

capture[1].jpg

Deci, de la anul, putem opta pentru “buletin electronic”, mai exact o carte de identitate cu cip, care poate conține inclusiv amprente digitale (două degete), alături de fotografia digitală a deținătorului.

Românii își vor putea înlocui cartea de identitate atunci când actualul document expiră sau chiar de anul viitor dacă autoritățile vor emite o nouă variantă de buletin.

Cartea electronică va putea fi folosită și în relația cetățeanului cu ANAF, Direcțiile de taxe și impozite, bănci, inspectorate școlare sau spitale.

Marius Tache, Directorul de Comunicare al Ministrului de Interne: “Un cip care să permită accesul la diverse facilități pe care informatizarea, tehnologizarea, informatizarea, o dau în momentul de față și în viitor, pentru cei care doresc să le aplice.”


Deocamdată cei de la Interne au organizat o dezbatere la care au participat reprezentanți ai societății civile. Reprezentanții câtorva grupuri creștine dar și ai unor ONG-uri au respins însă modificările, invocând diverse motive.

Că să evite astfel de conflicte, oficialii au propus și o variantă simplă. Buletinul fără date biometrice va conține exact aceleași informații și va arată la fel că cel electronic , însă, nu va avea cip.

O altă noutate este că minorii până în 14 ani vor putea opta și ei pentru una dintre cele două variante. Cei care nu au împlinit 12 ani nu vor avea amprentele pe buletin.

În cazul copiilor care au între 0 și 14 ani, documentul va fi valabil 2 ani. Cei care au între 14 și 18 ani pot să îl folosească 4 ani. Pentru adulți, valabilitatea va fi de 10 ani.

Pentru un buletin electronic, românii vor achita între 15 și 20 de euro.

via Știrile ProTv

MUSAI de citit și reportajul news.roCărţile electronice de identitate, considerate drumul spre Apocalipsă: “Se construieşte omului un alter-ego electronic”, “Este o lepădare de Hristos”, “Să renunţăm la CNP”

Lasă un răspuns