10 lucruri după nuntă #bunestii

Sâmbătă, 2 septembrie 2017, a fost una dintre cele mai importante zile din viața mea, în care m-am agitat mai mult decât am făcut-o în doi ani de pregătiri și patru luni de repetiții dansante, ca într-un final să mă declar cel mai fericit mire care a existat vreodată. Ne-am bucurat fix de nunta la care visam: mică, alături de familie, câteva rude, cei mai apropiați prieteni, colegi și oameni dragi nouă, iar toate emoțiile din cursul zilei aveau să dispară după „dansul mirilor”, când am început să mă relaxez și să rup ringul de dans.

A durat fix cât o zi de muncă, 9 ore, dar care au trecut mai repede decât pauza de masă. Nici nu am cuvinte, le-am transmis pe toate celor care ne-au fost alături, iar acum trag 10 concluzii, multe la care nu m-aș fi așteptat.

 1. Ca mire/mireasă, nu o să mănânci mai nimic. Da, știu, și eu mă băteam cu pumnii-n piept: „Cum, EU să nu mănânc la nunta mea??? Mănânc tot și de toate!” – aiurea, nu ai timp, nu ți-e foame, nu ai chef să mănânci. De abia am gustat câte o furculița, uneori două, din fiecare fel de mâncare – desigur, când era deja rece. Măcar la tort a fost ok faptul că nu era cald. :))
 2. Crezi că patru luni de repetiții, în vreo 6 ședințe cu coregraf și câte o repetiție săptămânală, acasă, îți vor fi suficiente pentru a nu uita dansul. Corect, nu uiți dacă ești atent și te pricepi la dans. Eu doar am fost atent și incredibil de emoționat până în momentul intrării pe scenă, când mi-am zis: Bunescule, dai 100% ACUM! Nu există varianta totul sau nimic, ci doar TOTUL! Sunt încă tânăr, mă bucur că am fost suficient de puternic, iar în timpul dansului nu am văzut pe nimeni în jurul meu, în afara Dianei. Și a ieșit bine.
 3. Nu ai timp să te duci la toaletă, noi am fost o singură dată, înaintea dansului și atât. Deși am băut litri de apă, dar pe care îi transpiram pe ringul de dans.
 4. Crezi că poți controla totul, mai ales programul serii. Eh, aici am fost aproape perfecți, programul a fost respectat aproape la minut și secundă, de la felurile de mâncare, la momentele speciale.
 5. Nu ai cum să refuzi un shot, oricâte ai fi băut înainte. Și chiar dacă nu ai prea mâncat, tre să dai shot-ul peste cap. Oricum numai asta am băut toată seara, shot-uri și vin.
 6. Tenișii sau încălțările comode sunt cea mai bună decizie, așa că le-am recomandat multora dintre invitați să vină în teniși, dacă doresc. Noi ne-am schimbat de pantofi imediat după dans.
 7. Crezi că va veni toată lumea care a confirmat / Crezi că nu va veni nimeni în plus. Nici, nici. Nu ai cum. Foarte mulți mi-au zis asta, dar eu nu voiam să cred/accept.
 8. În noaptea de dinainte vei visa cum tortul va cădea de pe masă fix când e adus pe ring, cum DJ-ul nu mai apare la restaurant, cum echipa foto/video întâmpină dificultăți tehnice, cum o să te taie stomacul fix în timpul cununiei religioase și toate cele.
 9. Și dacă mai crezi că nu vei fi extraordinar de impresionat de ziua nunții, stai să o vezi pe a ta mireasă pentru prima oară în a sa rochie, ori pe toți cei dragi, alături de voi, în cel mai important moment din viața voastră. Și continuarea e la punctul următor.
 10. Crezi că nu vei lăcrima. Aha. De mai multe ori.

 

2222.jpg

Foto: Chineață

Acest articol are 11 comentarii

 1. Carmen Gabriela

  Super sfaturi!Mulțumim! Mai am și eu 15 zile :D. Casa de piatra și multa fericire!

 2. Gabriela

  Felicitari! sa fiti sanatosi si sa aveti o groaza de amintiri impreuna

 3. Crengu

  Cam asa, da, ai punctat bine! :)) Felicitari! Casa trainica si calduroasa!

 4. Alex

  Cu mancarea pe foarte multa lume am auzit ca n-a mancat la propria nunta.. dar nu inteleg cum? o tii non stop in hore? Eu la nunta mea am mancat cam 60 – 70% din meniu. Si nu n-am plecat de pe ring ca sa mananc ci sunt pauze in care manca toata lumea si evident ma asezam si eu la masa

  1. Ionut Bunescu

   Nu aveam când, nu au existat momente cu ringul gol. Și nici nu-mi ardea de mâncat, serios.

 5. Doru Hanganu

  Corect. Aproximativ 90% din romani isi rateaza propria nunta. Desigur, participa la ea, dar sunt atat de stressati cu organizarea incat nu se bucura de nunta lor.

Lasă un răspuns