Documentar despre Steve Aoki: I’ll Sleep When I’m Dead

  • Post author:
  • Post category:film

Gata, s-a terminat Wimbledon (bravo, Nole), s-a dus și Campionatul Mondial de Fotbal (păcat de Croația), sigur v-ar plăcea o recomandare a unui documentar, de urmărit înainte de somn, nu? Probabil mă știți mare fan Steve Aoki, dar până aseară n-am apucat să văd I’ll Sleep When I’m Dead, pentru că nici nu știam de el (Lucian, #bunestii îți mulțumesc).

Nu credeam că un documentar, fie el și despre Aoki, mă va ține cu ochi lipiți de TV, uitând să clipesc. Chiar vorbeam cu Diana, habar nu am avut când au trecut cele 79 de minute, atât de intens a fost. Apar Tiesto, Diplo, Pete Tong, Afrojack, Laidback Luke, Will.i.am, dar și Rocky Aoki (Hiroaki Aoki), tatăl său, care, spre marea mea surprindere, este fondatorul lanțului de restaurante japoneze Benihana.

Cât vă pregătiți de logat pe Netflix și downloadat sau apăsat play, vă mai spun câteva lucruri aflate din documentar:

  • Steve Aoki a fost, în 2012, artistul care a călătorit ce mai mult: 389.221 km, susținând 168 de show-uri în 41 de țări. (Record Guinness). La Neversea, anul ăsta, pentru Aoki a fost al șaptelea show în 3 zile, timp în care a străbătut 7 țări.
  • În 1996, la 19 ani și-a lansat propria casă de discuri, DIM MAK, iar pe vremea aceea avea o trupă rock. Înainte de acestea, a muncit 3 luni în restaurantul tatălui său, Steve încercând mereu să-l impresioneze pe Rocky Aoki.
  • A avut două chisturi pe corzile vocale, pentru care a fost operat. Chisturile au apărut din cauza exceselor vocale, iar mai apoi a avut o pauză vocală de câteva săptămâni, un chin pentru orice om, mai ales pentru el, care e hiperactiv. Acum câțiva ani, cu greu am făcut o pauză vocală de 5 zile, nici nu vreau să-mi imaginez cum ar fi 2-3 săptămâni.
  • Din 2003 până în 2014 a organizat petreceri gratuite la Dim Mak Tuesdays la Dim Mak Studios, în Hollywood, CA, unde au perfromat artiști precum Lady Gaga, Justice, Diplo, will.i.am sau Thomas Bangalter (Daft Punk).

 

Lasă un răspuns