Cine a furat vara?

Nu, răspunsul nu este acela, el a furat doar de la copiii săraci. Serios, unde a dispărut vara românească, pe care o știam cu toții? A emigrat și ea?

S-au dus aproape două luni de vară oficială, iar temperatura maximă a fost de 34 de grade, în București, pe 13 iunie, mai exact. În iulie, până astăzi, temperatura maximă a fost de 32° C (pe 21 iulie). În iunie, temperatura medie a fost de 28° C, iar minima de 8° C. Astăzi, 23 iulie, în București sunt 25/26 de grade.

Nu că m-ar deranja, pentru mine temperatura perfectă este de fix 25° C, dar poate că mai vrei să mergi și tu la o piscină sau poate mai ai ceva de muncă pe la casă, iar ploile astea dese nu prea te lasă. E ciudată această vară transformată în toamnă blândă și sper să nu ne trezim ca acum câțiva ani, când jumătatea lui august aducea temperaturi de peste 40 de grade, în termometre, nu în pahare, la umbră, nu la soare.

Până vine luna lui gustar, în capitală sunt prognozate ploi în aproape fiecare zi. Sper ca măcar august și septembrie să fie mai puțin ploioase, iar iarna să fie la fel de blândă ca cea de anul trecut, când n-am avut decât două reprize de ninsori „ca-n povești”. Și mai sper să avem toate anotimpurile, așa cum am învățat la școală, când eram mici, nu să trecem direct de la vara, la iarnă și viceversa, că parcă am uitat ce înseamnă primăvară sau toamnă.

Photo by David Marcu on Unsplash

Lasă un răspuns