10 august, seara în care au uitat gazele pornite

Mă uit în urmă, la ce a fost aseară și îmi vine să explodez, fix ca grenadele folosite de jandarmi. Prieteni blocați pe drumurile patriei, în trenuri, pe câmp, alții cu ochii mari cât freza Veoricăi și roșii precum sângele care le curgea unora din mâini sau picioare, depinde unde au încasat așchiile sărite din grenadele cu gaz care explodau deasupra mulțimii.

Unde și de ce au stat ascunși oamenii care au mai venit la proteste? Mă refer la cei din București, care au ales să facă altceva sau nimic. Am fost vreo 120.000, pare-se, dar asta cu mulți veniți de la mii de kilometri distanță ori din provincie. Cum poți să stai acasă, dacă alegi să trăiești în țara asta? Dacă nu faci parte din sistemul corupt și hoț, nu ai nicio scuză pentru a sta acasă doar pentru că nu vrei să ieși, preferând să lenevești cu o mână în pantaloni, ca Al Bundy, și să desfaci o bere în timp ce te uiți la TV.

Ireal este modul cum forțele de ordine au folosit mai mult forța și au uitat de ordine. Au bătut oameni pașnici, care stăteau pe loc, cu mâinile ridicate. Au bruscat și împins o protestatară aflată în scaun cu rotile. Au dat cu jeturi de gaze și apă în toată lumea, în copii mici și bunici, chiar și jurnaliștii au încasat-o.

Este clar că totul a fost premeditat, oamenii din ambulanțele de la SMURD așteptau cu ușile deschise și măști pe față, asta fix înainte de a porni prima rafală serioasă de gaze iritant-lacrimogene.

Probabil, de fapt sigur, grupurile de agitatori (ca să nu le zicem băieți din galerii, că e posibil să greșim) au avut un plan la fel de bine pus la punct precum jandarmii. Au stat mai răsfirați, dar Jandarmeria se scuză aiurea că nu îi putea extrage fără să aibă de suferit și protestatarii care nu aveau legătură cu agitatorii, că într-un final bătaie și gaze și-a luat toată lumea, fără excepție, deci nu se mai pupă nimic. În conferința de presă de azi, a Jandarmeriei, reprezentații s-au simțit mirați și deranjați de reporterul care i-a întrebat dacă urmează demisii. Ei susțin că au acționat perfect legal, cum dracu’, la ordinul semnat de prefectului Speranța Clișeru – fostă angajată la primăria Voluntari sub Pandele, consiliera personală a lui Gabriela Firea, pusă prefect peste București. Între timp, azi, 11 august, ora 12:00, Procurorii militari s-au sesizat din oficiu și au deschis dosar penal cu privire la intervenția în forță a jandarmilor.

Suplimentar, tot azi, Klaus Iohannis a cerut intervenția procurorului general, Augustin Lazăr, pentru elucidarea modului concret în care s-a produs intervenția Jandarmeriei la mitingul diasporei.

Desigur, ați văzut și voi pe Facebook, în presa internațională, la TV sau pe site-urile de știri, tot ce s-a întâmplat aseară, deci nu are rost să postez zeci de poze și de clipuri, am lăsat mai sus prin text, niște link-uri, iar mai jos o singură fotografie. Între timp, doar o armă este dispărută, probabil cea a jandarmeriței prinsă la mijloc de către huligani, sunt și imagini cu un tip care trage de ea. Oare ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost mai multe arme furate și dacă agitatorii le-ar fi folosit, pe lângă aruncat borduri și mobilier stradal… am fi modificat cifrele răniților (peste 500) și am fi adăugat și câțiva morți? Ce căutau armele de foc în cadrul unui protest anunțat pașnic? De ce vă e frică, bă, penalilor, hoților, leprelor, comuniștilor? Acum, că am conștientizat atât de tare, se va întoarce tot împotriva voastră, că doar nu credeți că lumea se va speria și nu va mai ieși în stradă, tocmai ați pus paie pe foc, încercând să-l stingeți cu tunuri de apă și gaze. Hai, jet, vă las o singură fotografie, făcută aseară.

 

Acest articol are 2 comentarii

Lasă un răspuns