Ursul mort și empatia românilor

Probabil ați văzut și voi, prin feed-ul de Facebook sau la TV, trista întâmplare a ursului rănit într-un accident rutier, care a fost lăsat să agonizeze aproape o zi pe drum, ca mai apoi să fie tranchilizat şi împuşcat împușcat de vânători. Ministrul Mediului s-a declarat absolut revolutat, la fel și mulți alți oameni pe net, dar adevărata problemă e alta.

 

A nu se interpreta greșit, că nu empatizez cu trista pățanie a lui Moș Martin, însă eu “mor” pe altceva, pe sensibilitatea românilor doar la un astfel de accident, când de fapt uită despre cum zilnic mor oameni pe străzile de rahat din România, cum prieteni, familie, cunoscuți mor în fiecare zi în spitalele infecte ale țării noastre, asta dacă au scăpat cu viață din cluburi.

România ne omoară încet, dar sigur, pe toți. Zi de zi, murim câte puțin. Unii o fentează pe doamna cu coasă, alții nu. Și din păcate mulți dintre cei din urmă o pățesc pentru că sunt în România, căci într-o țară normală ar fi trăit liniștiți în continuare.

Concluzia e una singură, să nu uităm de cei care ne omoară zi de zi. Pe noi, dar și pe urșii din țară sau pe pădurarii care le apără habitatul. Și să-i taxăm. Corupția ucide, iar asta nu e doar o lozincă, așa că vă rog eu, dacă ați empatizat cu situația săracului urs (sau cu altele din sfera celor menționate mai sus), ieșiți la vot, de fiecare dată. Votați și la prezidențiale, în turul al doilea, și la locale, și la parlamentare și schimbați ucigașii traiului decent în România.

Lasă un răspuns